|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   folne tabletke
5.3.2007 23:48:25   
bobek05
Mene pa nekaj zanima--- ali se te tabletke (npr. Tifol) dobijo samo na recept ali jih lahko tudi tako kupiš v lekarni?

Če se ne motim, se jemljejo 3m pred zanositvijo in še prve 3m nosečnosti, kajne?

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: folne tabletke
5.3.2007 23:59:26   
eya
Tifl dobiš brez recepta. In ja, 3 mesece pred in po zanositvi.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.3.2007 0:00:56   
*pajacek*
Mislim, da jih lahko brez skrbi ješ tudi dalj časa, če npr. v 3 mesecih še ne zanosiš in pa seveda še 3 mesece, ko zanosiš, tako kot je zapisala eya.

< Sporočilo je popravil *pajacek* -- 6.3.2007 0:06:47 >

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.3.2007 4:28:16   
upica
Čestitam, če jih dobiš na recept.

(odgovor članu *pajacek*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.3.2007 6:57:35   
srki
V lekarni, brez recepta. Jaz sem jih jemala šele potem, ko sem izvedela, da sem noseča.

(odgovor članu upica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.3.2007 7:59:48   
April
Če načrtuješ nosečnost, imaš v lekarni polno raznih vitaminskih dodatkov, ki vsebujejo folno kislino in so namenjene ženskam, ki želijo zanositi, nosečnicam. Jaz sem jemala elevit, pa mi ni preveč odgovarjal, zato sedaj jemljem centrum materna. Za razliko od tifola, ti preparati vsebujejo še druge vitamine in pomembne elemente.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.3.2007 8:02:41   
April
user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.3.2007 10:46:59   
baja*
Še zdaj papcam Tifol pa sem v 23. tednu nosečnosti - mi je G svetovala naj jih jem do konca, ker pomagajo pri preprečevanju slabokrvnosti oz. pri tvorbi hemoglobina. 
Če ješ dovolj raznovrstno hrano, ne rabiš dodatnih vitaminov, ki jih vsebuje Elevit. Tifol povsem zadostuje.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.3.2007 22:45:53   
kitka1
Tifol vsebuje precej nizko koncentracijo folne kisline (0,4 mg). Meni je ginekologinja predpisala folacin, ki je sicer na beli recept in ga potem v lekarni dajo tudi več škatlic, če želiš - in jih seveda plačaš (pa ni drago). Ena tabletka vsebuje 5 mg folne kisline, jaz jemljem pol tabletke na dan (tj. šestkrat več kot v tifolu). Razlog za večji odmerek je v tem, da sem zelooo dolgo jedla KT, to pa zmanjšja vsebnost folne kisline v serumu in je zato res pomembno, da že pred načrtovano nosečnostjo "napolnim" zaloge folne kisline v organizmu (to traja približno 6 mesecev - seveda brez uživanja KT), sicer pa naj bi jo dodajali najmanj 4 tedne pred načrtovano nosečnostjo in nato še 2, 3 mesece po zanositvi.

Vsem, ki ste dolgo časa jemale KT, priporočam, da takoj, ko z njimi prekinete, začnete jesti folno kislino za vsak slučaj, ker je to ena redkih učinkovin, za katere je dokazano, da zelo učinkovito (v 70%) preprečuje hude napake v razvoju hrbteničnega kanala v prvih tednih nosečnosti. O doziranju pa se posvetujte z vašim ginekologom, ki ima vpogled v vašo kartoteko in vse posebnosti (npr. sladkorni bolniki ali epileptiki potrebujejo 4 mg folne kisline na dan skozi celo nosečnost).

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?