|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   polemike o vrtcih
2.3.2007 21:03:57   
nina42
Kaj menite o trenutnih polemikah o varstvu otrok v vrtcih etc.?

No meni se zdi, da bi bilo res dobro, da bi na skupino bile vsaj tri vzgojiteljice. Zakaj? Velikokrat se zgodi, da ena vzgojiteljica gre po igrače, hrano, prtičke, na wc... Kar pomeni, da je  v tistem času  z  otroki samo ena  vzgojiteljica, ki pa nima vidnega polja 360 stopinj. Na lastne oči sem se namreč že večkrat prepričala, da se je med tem kateri izmed otrok poškodoval, padel z višine itd.  Mogoče boste rekle, da se vašim otrokom to ne dogaja, ampak ste lahko v to 100% prepričane?
Veliko se govori tudi o tem, da so v vrtcih največji strošek plače zaposlenih. Ko pa govorimo o varnosti otrok pa to niti pod razno ne bi smel biti problem.
Jaz bi recimo bila za dodatno vzgojiteljico pripravljena plačati več. Pa ve?

P.S. Ne obsojam vzgojiteljic.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: polemike o vrtcih
2.3.2007 21:12:19   
bskrle
Meni se zdijo najbolj problematičen jaslične skupine, od enih naprej le varuška s 12-14 otroki.
Enega previja, drugi pleza na mizico, tretji joče, res morajo imeti jeklene živce.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2007 21:12:29   
Marogica
Seveda je najprej treba govoriti o stroških. Torej od kod vzet denar? Torej bo vrtec potem za nas, starše pač dražji. In odpremo lahko novo temo, zakaj so vrtci tako dragi.  Torej tukaj ni konca, ne kraja.

Ja, tudi moj otroka kdaj padeta in to vpričo mene, pa imam samo enega oz. dva otroka za čuvat. To seveda ni opravičilo, vendar so to sekunde, ki se jih ne da predvideti, pa če bi imel vsak otrok svojo vzgojiteljico.

In ja, sem 100% prepričana, da tudi moj otrok pade v vrtcu, saj je prišel zadnjič iz vrtca z buško, ki je bila čez pol čela. Je tekal, ker on ne hodi, temveč raje teka(to poznam od doma), se mu je spodrsnilo in je priletel na rob previjalne mize. Grozno, ko so me poklicali iz vrtca. Res grozno-prvi trenutek, dokler se nisem spomnila, da je doma že tudi tako tekal in padel, kljub meni in možu doma. Tudi buška, ki je 2 tedna spreminjala barve.

Torej sem 100%, da se mu je to zgodilo že tudi doma. In se mu še bo.

Aja, pa jaz sem se tudi danes skoraj "zložila" na hodniku. Je bil mokro, čevlji so fajn drseli..... pa pač nisem predvidela, da bi lahko padla. Torej? Koga pa potem potrebujem jaz?user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2007 21:14:39   
lelaval
Se že od nekdaj čudim, kako vzgojiteljica sfolga popedinat toliko otrok, če pa jaz svoje 3 komajda - vse moram vseskozi imet "na oki".
Sem za.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2007 21:17:21   
nina42
Ja saj 2 vzgojiteljici za 14 otrok?user posted image
Torej 7 otrok na enouser posted image
Jaz mislim, da je to definitivno premalo.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2007 21:27:04   
nejcko
Ve kar razpravljajte in sanjajte, kaj bi bilo dobro, realnost je pa taka, da na ministrstvu razpravljajo o reoganizaciji predšolske vzgoje, ki pa naj bi šla v minus, ne v plus varstva otrok. Samo nekja cvetk iz tega predloga:

- povečati obseg pedagoških ur za vzgojiteljice in pomočnice
- skrajšati čas, ko sta v skupini prisotni obe vzgojiteljici
- povečati normative št. otrok v skupinah
- v jaslih naj bi delalo osebje z največ SŠ izobrazbo
- poenotiti cene za vse in povsod

(odgovor članu nina42)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2007 21:32:41   
sjug
Punce če imate dva za čuvat, je ceneje privat varstvo, pa še na dom pride. Aja, je pa pomembno v kater razred padete, to pa res. Če bodovrtce še podražili, potem bodo privat varuške še bolj iskane.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2007 21:41:10   
frutka_
nejcko ima prav...vse to se nam obeta...obenem papozabljamo, da so SLO vrtci eni izmed najbolj kvalitetnih v Evropi. Smo pravi vzgled! Izvzet je skandinavski in francoski  model.

Se strinjam  glede normativov, da so previsoki. moja želja je, da bomo na plačilni listi ministrstva in ne več občine in bi morda s tem poenotili ceno. poleg tega ne vem od kod jim podatki o plačah delavcev vrtca in financiranju iz žepa staršev. Kolikor je meni jasno se vrtci financirajo iz občinskega proračuna in ne neposredno iz strani staršev. to je zavajanje!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2007 21:45:31   
nejcko
sjug, privat varuške in vrtci so neprimerljivi. Mogoče je tam do največ 3. leta vseeno, ali je otrok v vrtcu ali privat, kasneje pa ima vrtec toliko prednosti, da odtehta ves denar. Meni ne gre toliko za denar, ampak predvsem me žalosti to, da naša država uničuje vse tisto res dobro, kar imamo, in to so zagotovo naši javni vrtci. Ker pa je denar sveta vladar, bodo šparati začeli najprej tako, da bodo začeli varčevati na račun kvalitete vrtcev. Ker šolo skorajda težko naredijo še slabšo, kot so jo naredili, so zdaj na vrsti za rošado vrtciuser posted image  

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2007 21:52:10   
Primoza
Marogica je povedala že vse, tako da nimam kaj dodat.

Vzogiteljic je po mojem dovolj, veliko pa je še za narediti z vidika organizacije dela.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2007 22:16:48   
tanaj
vzgojiteljice in pomočnice smo plačane s strani občine, ne s plačili staršev.  Zato tako šparajo na strokovnih delavkah...

[

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2007 23:09:54   
@lina
frutka in tanaj - ni čist tako, vsaj če ste v vrtcu, ki dela v skladu s slovensko zakonodajo. Vrtec ima oblikovano ceno programa npr. 80.000 SIT za drugo starostno obdobje. Znano je da cca 80% cene programa predstavlja strošek dela, ostalo so materialni stroški in živila. Starši so razporejeni v plačilni razred, in plača recimo v 4. plačilnem razredu 40% od teh 80.000 SIT. Razliko do polne cene programa, ki je starš ne plačuje, poravna občina v kateri ima otrok stalno bivališče. Ne drži, da ste na plačilki občine, ali da vso vašo plačo krije občina. Občina plačuje razliko v plačilih staršev in pa stroške vrtca, ki se po metodologiji za izračun cene programa ne vštevajo v ceno programa (investicije, ipd.)

(odgovor članu tanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2007 23:16:11   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: @lina

frutka in tanaj - ni čist tako, vsaj če ste v vrtcu, ki dela v skladu s slovensko zakonodajo. Vrtec ima oblikovano ceno programa npr. 80.000 SIT za drugo starostno obdobje. Znano je da cca 80% cene programa predstavlja strošek dela, ostalo so materialni stroški in živila. Starši so razporejeni v plačilni razred, in plača recimo v 4. plačilnem razredu 40% od teh 80.000 SIT. Razliko do polne cene programa, ki je starš ne plačuje, poravna občina v kateri ima otrok stalno bivališče. Ne drži, da ste na plačilki občine, ali da vso vašo plačo krije občina. Občina plačuje razliko v plačilih staršev in pa stroške vrtca, ki se po metodologiji za izračun cene programa ne vštevajo v ceno programa (investicije, ipd.)

Se strinjam. Aja, in kdo "financira" občino? Davkoplačevalci..in to so(smo) tudi starši, ali ne? Torej v vskakem primeru gre denar iz našega žepa, direktno ali indirektno

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2007 23:16:14   
Primoza
Občine pa denar pobirajo na občinskem drevju???

(odgovor članu tanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?