|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč otrokom
1.3.2007 20:15:49   
Meggi
Spoštovani vsi!

Pred časom sem opozorila, na dogajanje v družini, kjer je bila mamica proti otroku, ga ni razumela v psihičnih težav zaradi izgube očeta, medtem ko je ona že po enem letu se preselila k novem partnerju.

Kaj želim povedat!?

Zaradi takih na videz malih stvari- se dogajajo tudi hude stvari, kot ste vidle sedaj v  Zdenski vasi- umori,... grozno.

Želim opozoriti, da ne smemo iti mimo, še  tako bizarne stvari. Če ljudje izpostavijo, da imajo problem - naj se jim kakorkoli POMAGA.

Zato tudi moderatorjem v podukt- DA NE SMEMO SPREGLEDATI NIČESAR.

Psihične težave so večje kot zgledajo na prvi pogled a pustijo še drastične posledice.

Torej HVALA  vsem, kIi imate občutek za sočloveka in njegovo psihično počutje.

Naj se ne dagajajo več NIKJER tako grozne stvari.

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč otrokom
1.3.2007 22:10:35   
plenicka
Tudi mene, kot očitno celo Slovenijo je prizadela ta grozna tragedija v Zdenski vasi. Grozno je, da te nekateri ljudje dejansko ne jemljejo resno, ko prideš s takšnimi in drugačnimi težavami k njim. Včasih se zdi, da vsi kar čakajo na to, da se bo zgodila tragedija, šele potem glave skupaj tišijo...res je, da je treba vsak problem, depresijo jemati resno. Sploh tam, kjer so vmes otroci. Se strinjam z ga. Vlasto Nussdorfer, ki pravi, da bi bilo potrebno uvesti šole za starše, ki se ločujejo, jaz bi pa še dodala, da bi bilo treba uvesti tudi šole o tem, kaj sploh pomeni partnerstvo in starševstvo...je to res utopična misel?

In kljub temu kakšen sloves imamo Slovenci, smo še enkrat dokazali, da znamo biti človekoljubni - v današnji oddaji Trenja smo zbrali okrog 45.000 EUR za Davida in Tadeja iz Zdenske vasi! Bravo Slovenija!!!user posted image  Znamo biti tudi enotni!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.3.2007 22:20:17   
Meggi
No, sem pa žalostna, da se je res v tak namen mogl zbirat. Sicer sem tud sama prispevala droptinico zneska. Si pravim, bolje malo kot nič. Staršev in starih staršev jima pa tako nič ne more nadomestit.

GROZNA ZGODBA- ŽAL TAKO RESNIČNA!

Me pa žalosti tudi to, da vas tako malo o tej temi razmišlja,....

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

(odgovor članu plenicka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.3.2007 22:25:28   
Anonimen
Tudi jaz razmišljam o tej in podobnih temah, sam ne vem kaj naj napišem.

V bistvu me te zgodbe tako razžalostijo kot ujezijo. Ker ko se kaj takega zgodi so vsi "pametni" prej se pa noben "noče vtikat" v "zasebne" probleme.user posted image

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.3.2007 22:37:08   
Meggi
Točn to Karin (tudi moja hči- ime).

Ker bi naj bila kao navizdezna meja zasebnosti. Policija samo del pristojnosti- dokler ni kej ornk hudo.

Beseda ena GROZA zares,... si cel potrt in žalosten. Kaj nardit? Po mojem da se že pogovorjamo o tem, širimo razmišljanje in tako morda kaj prekrenemo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.3.2007 22:45:44   
Anonimen
Jaz pa ne verjamem da lahko kej nardim. Res ne.user posted image

Se mi je že zgodil da sem klicala socialno zaradi sosedov, pa niso nič naredil(ker kao kaj mi ni prav ker so ja urejena družina, oba zaposlena, otroci siti in oblečeniuser posted image ).
In ko sem par let kasnej nekaj urejala na socialni mi je gospa tam rekla, a vi ste pa tista k ste sosede prjavlauser posted image . Mislm zauser posted image .
Me je vse minilo.

Pa tudi v družbi če kdaj napeljem temo na to kaj se dogaja okoli nas dobivam skoraj od vseh podobne komentarje v stilu "a maš mal preveč cajta al kaj da se z drugmi ukvarjaš" al pa "zase se brigej"...
Dostikrat slišim: ja mi bomo zase poskrbel oni nej pa zase ne....

Ne vem no, sem razočarana nad službami ki naj bi delala za dobrobit državljanov in nad ljudmi. V gostilnah majo vsi tolk za povedat o vseh, ko je pa treba pa vsi molčijouser posted image

Sej dost ne mormo narest, sam ignorirat očitno pa tud ni treba ne

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.3.2007 23:31:10   
Meggi
Eto zdej jim boš pa lahk povedla- Kaj se zgodi, ko se noben za nobenga ne briga. Ni medsebojnih, medsosedskih odnosov, ljudje se vase zapirajo, ničhe o nikomer nič ne ve, ni medsebojnega osebnega zaupanja,....

Kar pogumno naprej- men je hujš če bi vedla, da mi je bilo v znanje pa nisn nč nardila.

Smo pa ljudje res različni, žal v nekaterih primerih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2007 0:06:05   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Me pa žalosti tudi to, da vas tako malo o tej temi razmišlja,....

Bom kar kopirala odgovor od Karin: Tudi jaz razmišljam o tej in podobnih temah, sam ne vem kaj naj napišem.

Točno tako - verjetno vsi razmišljamo o teh grozovitih dejanjih, ampak več od "o, goza, grozno, ne morem verjeti, o, ljubi bog ..." nismo sposobni napisati, pa ne zato, ker nas te zadeve ne bi ganile, ampak ker resnično človek ne more kaj dosti narediti zoper to.
Dejstvo je, da so se, se in se bodo tudi v bodoče take in še hujše tragedije dogajale. Nihče si jih ne želi, nihče jih ne predvideva, niti vpleteni verjetno ne, ampak se vseeno zgodijo. Človek je namreč zelo nepredvidljivo bitje, pa naj je okronan 100x za razumno bitje. Nikoli ne moremo biti o nikomur  povsem prepričani, da mu ne bo "počil film"  in žal ljudje dostikrat s svojimi dejanji priteramo drugega na sam rob.

Drug problem pa je, kako spregovoriti o nasilju v družini. Čeravno so nas vseh, vključno z institucijami polna usta, da je o vsakršnem nasilju potrebno naglas spregovoriti, je ta tema še vedno tabu. Zakaj? Enosstavno zato, ker naša sodobna družba ne prenese nobenih odklonov. Vsak, ki ne paše v kalup, je enostavno stigmatiziran, "je nesposoben bebec, je reva, je butelj ... ker v sodobni družbi je pa ja de tako komot vse probleme rešiti, če si človek, kot se šika". Zato se ne čuditi, da ljudje molčijo, ker ne samo na CSD-ju, ampak tudi na povsem ljudskem forumu a la RR naletijo na besede: "Ja, kaj ste pa toliko in toliko let čakali? Kje staknete take bebce? Postvi se že enkrat zase! Kako lahko to prenašaš? Če bi bil/-a jaz na tvojem mestu, bi že pokazal hudiča ..."
In žrtev se zapre, normalno, ker dobi potrditev, da je res bebec, nesposobnež, da si to nasilje  zasluž (namesto tople, prijateljske dlani)i  ... saj v našem lepem svetu je pa ja tako komot vse lepo in prav, če se le malo potrudiš. Kriv si. Kriv. Kriv.

Zato jaz v takih temah načeloma raje molčim, ker če se poistovetim z žrtvijo se počutim kriva, če se skušam vživeti in razumeti krivca, se počutim malček zločinska. Ostane mi torej samo - o, groza in upanje, da se kaj takega ne pripeti meni in mojim najbližjim. Nikoli.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?