Anonimen
|
Medaljoni z orehi in parmezanom Za 4 osebe 50 dag svinjske ribice, 1 šopek peteršilja, 1 mala žemlja, 5 dag orehovih jedrc, 3 žlice naribanega parmezana, 3 žlice olivnega olja, 1 beljak, sol, poper Peteršilj drobno nasekljamo. Orehova jedrca in žemljo nasekljamo. Zmešamo s peteršiljem, parmezanom, žlico olja in beljakom. Maso začinimo s soljo in poprom. Pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija. Ribico narežemo na približno osem medaljončkov, ki jih z obeh strani popečemo na preostalem vročem olju. Solimo jih, popramo ter zložimo v nepregorno posodo. Vsak medaljon obložimo z orehovo maso. Za dobrih pet minut postavimo v vročo pečico. Takoj postrežemo. Medaljoni v masleni omaki Za 4 osebe 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper Maslo ogrejemo na sobno temperaturo. Moko, maslo in jušno osnovo damo v manjšo kozico ter jo postavimo nad lonec, v katerem smo zavreli vodo. Mešamo z metlico sestavine, da dobimo gladko omako. Solimo jo. Medaljone oplaknemo, osušimo ter začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje in medaljone lepo opečemo z obeh strani. Potresemo jih z nasekljano baziliko in postrežemo s toplo omako. Medaljoni s krompirjem in šalotko Za 4 osebe 60 dag svinjske ribice, po 1 žličko nasekljanega timijana in rožmarina, 70 dag drobnega krompirja, 40 dag šalotke, olivno olje, sol, poper Meso očistimo, oplaknemo in narežemo na medaljone. Začinimo jih s soljo, poprom, timijanom in rožmarinom. Krompir olupimo in gomolje prerežemo na pol. Šalotke olupimo. Na naoljen pekač stresemo krompir in šalotke. Pokapamo jih z oljem, solimo in potresemo s preostalim rožmarinom in timijanom. Postavimo v pečico ogreto na 200 st. C. Pečemo 25 minut. Dodamo meso in pečemo še 20 minut, medaljone vmes obrnemo. Medaljoni s poprom in čebulico Za 4 osebe 15 mladih čebulic, balzamični kis, 8 svinjskih medaljonov (skupaj približno 60 dag), olje, sol, črni poper Meso oplaknemo in osušimo. Čebulice očistimo, oplaknemo in vzdolžno prerežemo. V večji kozici segrejemo nekaj žlic olja, dodamo čebulico in jo pražimo nekaj minut, da lepo postekleni. Čebulico solimo in jo vzamemo iz kozice. Na maščobi od pečenja z obeh strani dobro opečemo meso.Solimo in obilno potresemo s sveže mletim poprom. Postrežemo skupaj s čebulicami, ki jih pokapamo z balzamičnim kisom. Medaljoni z ananasom in slanino Za 4 osebe 60 dag svinjske ribice, 8 rezin slanine, 4 rezine ananasa, 2 stroka česna, žlica gorčice s celimi gorčičnimi semeni, 2 dl jušne osnove, maslo, sol Meso narežemo na osem majhnih medaljonov. Na žlici masla popražimo stisnjen česen, dodamo meso in medaljone opečemo z obeh strani. Solimo in dodamo narezan ananas. Prilijemo jušno osnovo in vmešamo gorčico. Na hitro pokuhamo in odstavimo Pikantni medaljoni s porom Za seveda spet 4 osebe 2 stroka česna, žlička grobo mlete soli, žlička zrnc črnega popra, 60 dag svinjskega fileja, 4 pori, 1,5 dl belega vina, olivno olje, limona V možnarju zdrobimo olupljen česen, sol in poper. Dodamo nekaj žlic olivnega olja, da dobimo precej gladko kremo, s katero namažemo meso, ki smo ga narezali na medaljone. Pokrijemo s folijo in za nekaj ur postavimo v hladilnik. V ponvi segrejemo malo olja ter dobro opečemo meso skupaj z marinado. Meso vzamemo iz ponve in na maščobi od pečenja popražimo na kolesca narezan por. Prilijemo vino in podušimo. Nazaj v ponev damo meso in kmalu odstavimo. Ko postrežemo, jed pokapamo z limoninim sokom.
|