|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Za plačilo vrtca
12.2.2007 9:37:11   
monja79
Pozdravljene! 

Da malo razložim situacijo, za kaj pravzaprav gre.

Po odločbi bi jaz kot "kvazi" samohranilka morala plačevati (peti razred). Če se moj partner prepiše k nama z otrokom, to ne spremeni bistveno situacije in smo še vedno v istem razredu. Ima pa on bistveno nižjo plačo kot jaz, kar bi bilo ugodno, če bi lahko on dal vlogo.

Otrok je prijavljen pri meni, jaz imam tudi skrbništvo. Vsi trije živimo v isti občini, le oče je prijavljen na drugem naslovu. Sedaj pa glede na to, da ima oče bistveno nižjo plačo kot jaz, bi želela, da on uveljevlja za znižano plačilo vrtca, ker bi tako plačevala za tri razrede manj. Kaj morava naredit?
Ali lahko otroka dava na začasno prebivališče k njemu in potem on uveljavlja za zanižano plačilo?
Ali bi morala otroka za stalno prijaviti na njegov naslov?
Pa kako je potem s skrbništvom? Ali bi ga tudi morala spreminjati, ali pa mogoče tega tam na občini ne gledajo?

Če se katera spozna na te stvari, bi prosila, če mi lahko malo svetuje, kaj narediti.

Prosim ne me obsojat za "kvazi" samohranilstvo in za to kar sprašujem. Tudi meni ni vse skupaj prav nič všeč, ampak na žalost je tako, da se vse vrti okrog denarja.

Hvala že v naprej, Monja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Za plačilo vrtca
12.2.2007 10:01:08   
*maja
Mislim da ti to ne bo kaj dosti spremenilo situacije, saj boš morala dati v znižano plačilo tudi svoje podatke, edino, če skleneta preživnino kot da jo ti plačuješ njemu za otroke.
Mislim da je nekaj takega no, samo nisem čisto sigurna, ti bo povedala še katera druga, ki se na te zadeve še malo bolje spozna.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2007 10:47:47   
Olivija
V bistvu se mora on prijaviti kot "oče samohranilec" in jasno, da mora potem otroka prijaviti na svojem naslovu, a ni tako?

To se pravi bi on dobil skrbništvo in ti bi mu plačevala preživnino za otroka.

Potem pa samo upaj, da se ne bosta skregala, ker boš ostala brez otroka user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 12.2.2007 10:48:25 >

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2007 11:12:48   
bskrle
Punca, ti se vrtiš okoli denarja, mi pošteno plačujemo!
Zagotovo ne misliš prav!

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.2.2007 12:02:08   
lukec
Varianta res obstaja, ampak je stvar kar komplicirana. Se splača?

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.2.2007 12:21:22   
monja79
Varianta res obstaja, ampak je stvar kar komplicirana.

Lukec, a ti je stvar kaj bolj poznana. Verjetno misliš v tej smeri, prepis stalnega pedbivališča, pa sporazumen prepis skrbništva, ki menda mora biti preko sodišča rešeno ... Ja res je kompicirano in vse to se ne splača. Zato pa sprašujem, če mogoče katera ve, ali bi lahko kar z začasnim prebivališčem rešili (brez skrbništva).

Pa še enkrat prosim, ne me obsojat. Tudi meni ni vseeno, da imamo tako državo, da nas obira do zadnjega. Pol bi pa naj imel več otrokuser posted image . Zato se pač tudi midva boriva in iščeva morebitne lukne v zakonu.

Pa z vsem spoštovanjem do vseh, ki pošteno plačujete in do vseh, ki pošteno delajo v vrtcu in si zaslužijo plačilouser posted image . Res nočem biti s tem svojim vprašanjem žaljiva do nikogar. user posted image

Lp, Monja

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.2.2007 12:31:27   
srki
Verjetno bi moral on kot vlagatelj prijaviti otroka pri sebi.

Ja, vrtci so dragi, jaz tudi bentim, ker sem letos padla v 5. plačilni razred. Pritožbo sestavljam pa že cel teden, toliko časa bom mečkala, da bom še zamudila.

Kako speljati zadeve v tvojem primeru, pa nimam pojma. Samo če si ti kot samohranilka in plačuješ peti plačilni razred, potem moraš imeti pa kar veliko plačo. Se opravičujem, če ni res ali če sem te užalila. Midva imava 5. plačilni razred z mojimi in njegovimi dohodki vred.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.2.2007 13:19:21   
monja79
Delam v šoli. Plača ni slaba, ampak tako bajna pa tudi ne, čeprav se ne pritožujem. Res pa je, da sem leta 2005 (za tisto leto upoštevajo podatke za izračun) delala povečan obseg dela (namesto 21 ur v razredu, sem jih zaradi prerazporeditve ur imela 25), pa še interesne dejavnosti in je naneslo več od osnovne plače. Pa še dva honorarja sem imela zraven. Pa vse lepo prijavljeno in davek plačan, pol pa toleuser posted image . Lani sem bila na porodniški je bila isto kot plača, letos sem pa od 1. 1. na bolniški zaradi ponovne nosečnosti in sedaj dobivam kar nekaj manj te bolniške. Pa še dobrih pet mesecev bo tako.

Zato pa tudi malo bolj gledam na vsak tolar, ker sem odvisna od bolniške in ne morem nič delat.

Za plačilni razred je pa tako, da sedaj delijo bruto na dva (mene in otroka), zato je toliko. Če je zraven še partner, dodamo še njegov dohodek, sicer potem delimo s tri, je povprečje na člana sicer manjše, ampak še vedno za las ostanemo v petem razredu. Ko bom imela oba otroka v vrtcu bo bolje, bom v nižjem plačilnem razreduuser posted image , ampak bom pa za dva plačevalauser posted image .

Lp, Monja

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.2.2007 14:07:23   
marty5
Ni kaj - najboljše, da se še jaz ločim, t.i. "bivšemu" možu naložim preživnino in tako prišparam kar zajetne vsote denarja (v vrtec bi padli v 6. razred), pa še otroški dodatek bi bil bistevno višji.

Ko to berem se sprašujem, v kakem svetu res živim user posted image .

Sicer pa ne obsojam, se pač znajdeš kakor znaš, odobravam pa vseeno ne. Prvotno odgovornost za vse to pa nosi naša ljuba država...

Se opravičujem, ampak res nisem mogla mimo tega, da bi komentirala, ker mi tole z vrtci krepko dvigne pokrovko user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.2.2007 14:09:51   
Olivija
pa misliš, da se to ne da drugače rešiti. Glede na to, da imaš letos nižje dohodke bi se mogoče lahko pritožila in zahtevala, da ti upoštevajo letošnje, tekoče dohodke. Sicer nevem, kako točno to poteka, samo če izgubi eden od staršev službo, potem to prijavi in dajo otroka na podlagi novega izračuna v nižji razred.

(odgovor članu monja79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2007 11:28:36   
DeVilla
Mi smo zarad 10 € viška tud padli v 5.razred, kar nam je skoraj podvojilo plačilo vrtca (prej smo bili 3.razred).. A katera ve, če upoštevajo kredite?? Ker to je čista svinarija!! Pa nekaj so spreminjal tele razrede za plačevanje.. Itak da v državno dobro... user posted image  A nej zdej ostanem doma pa pazim na otroke, živim pa od lufta???? Punce, pejdmo na cesto! Za en dan z vozički zapremo glavno cesto sred Ljubljane, Maribora, Celja, Kopra, Novega mesta..  pa skličemo na kup televizijce!! Jest sm takoj za akcijo!!! user posted image

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Izbira bolnišnice
Janjikaaaa

V kateri bolnišnici ste oz. najverjetneje boste rodile?

Ljubljana (28%)

Maribor (12%)

Slovenj Gradec (9%)

Drugod po Sloveniji (47%)

Avstrija (2%)

Druge države (2%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!