monja79 -> Za plačilo vrtca (12.2.2007 9:37:11)
|
Pozdravljene! Da malo razložim situacijo, za kaj pravzaprav gre. Po odločbi bi jaz kot "kvazi" samohranilka morala plačevati (peti razred). Če se moj partner prepiše k nama z otrokom, to ne spremeni bistveno situacije in smo še vedno v istem razredu. Ima pa on bistveno nižjo plačo kot jaz, kar bi bilo ugodno, če bi lahko on dal vlogo. Otrok je prijavljen pri meni, jaz imam tudi skrbništvo. Vsi trije živimo v isti občini, le oče je prijavljen na drugem naslovu. Sedaj pa glede na to, da ima oče bistveno nižjo plačo kot jaz, bi želela, da on uveljevlja za znižano plačilo vrtca, ker bi tako plačevala za tri razrede manj. Kaj morava naredit? Ali lahko otroka dava na začasno prebivališče k njemu in potem on uveljavlja za zanižano plačilo? Ali bi morala otroka za stalno prijaviti na njegov naslov? Pa kako je potem s skrbništvom? Ali bi ga tudi morala spreminjati, ali pa mogoče tega tam na občini ne gledajo? Če se katera spozna na te stvari, bi prosila, če mi lahko malo svetuje, kaj narediti. Prosim ne me obsojat za "kvazi" samohranilstvo in za to kar sprašujem. Tudi meni ni vse skupaj prav nič všeč, ampak na žalost je tako, da se vse vrti okrog denarja. Hvala že v naprej, Monja
|
|
|
|