|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   klistir in britje
16.9.2004 13:16:39   
Miško
Hi

hja, danes je moj prvi dan na porodniški, sicer sem pa že cel teden na dopustu. In tako imam čas razmišljati o dnevu D. Zaenkrat me strah še ne grabi, ampak za to imam še čas (36t). Sem pa ugotovila, da sploh ne vem, kako izgleda ta klistir, ne v knjigah o nosečnosti in porodu ne iz vaših pogovorov nisem uspela izvedeti podrobnosti ... mislim glede tehnične izvedbe. Mislim, da se bom kar odločila za, saj so nam razložili, da si se tem olajšaš bolečine pri porodu, ampak jaz bi rada vedela, kako v praksi izgleda vse skupaj, da se psihično pripravim na postopek, ne da bom potem debelo gledala. Torej vse podrobosti, prosim.

In pa še glede britja - rada bi sama poskrbela za frizurco oz. bom kar mojega :love: nažicala, ampak s čim - noge si depiliram z epilady, ampak tam spodaj si že ne bom privoščila take torture. Kaj torej - britvice - kot za britje nog??? In koliko - vse, kar je kosmato??

LP

Miško&:duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   klistir in britje
16.9.2004 13:39:19   
marita
Oj,

klistir pa zgleda tako, da se uležeš na bok, babica ti da eno cevko v danko (to nič ne boli) in ti noter začne teči topla voda (voda je v vrečki, tako recimo kot infuzija). Mene je že pri polovici tiste vrečke tako tiščalo kakat, da sem komaj zdržala do konca. Potem pa laufaš do wc in tam je olajšanje. No jaz sem presedela na wc kar 40 min, ker je skoz ko sem hotla vsat, kar se še ven zlivalo. Pa porabila sem po moje cel zavitek wc papirja. Meni ni bilo preveč zoprno. Res pa je, da nisem imela popadkov, so mi kasneje dali umetne. Baje, da če imaš svoje popadke in pa klistir, ni glih fajn, se pa da preživet.

Britje sem prepustila babici, ker se na koncu nosečnosti sploh nisem več s tem obremenjevala.

Lp

Marita

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   klistir in britje
16.9.2004 13:46:05   
Anja167
Živ!

Klistir: v rito ti vtaknejo en šlavh s toplo vodo (ne bom rekla, da nič ne boli, ampak če se sprostiš, ni hudega) in ti spustijo nekaj vode noter. Rito moraš potem stisniti in zadrževati zadevo 5 minut. To je malo huje, vsaj mene je takoj začelo močno tiščati na WC. Sem po dooooolgih sekundah, najbrž pa jih je bilo še vseeno premalo, odletela na WC - in potem vse teče iz tebe. Odličen občutek, če si bila prej celo nosečnost bolj zaprta :) ... (Ker sem šla prehitro na WC, je možno, da sem morala zato kasneje še nekajkrat.) Načeloma bi se morala v enem šusu izprazniti in potem med celim porodom ni treba več odvajati. Ko te, recimo, začne tiščati lulat (kot je mene), ne misliti (kot sem jaz in sem bila potem vsa boga na kahli), da te lulat - pritiska otrok in je čas za potiskanje.

Britje: Z britvico, pa nič ne boli. Ni ti treba pobriti vsega, kar je kosmato, samo predel okrog nožnične odprtine in sramne ustnice. Ampak naj pove še kakšna druga, jaz sem obsegu britja posvečala bolj malo pozornosti. :) Sicer pa, baje, pobrijejo, četudi si se prej že sama. (?)

Pa lep porod!

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   klistir in britje
16.9.2004 17:04:46   
nikitta
Živjo,

pač ena dogodivščina... Jaz sem se ful bala, ko mi je rekla sestra : " No, zdej pa bove naredile še klistir", pa je vzela eno gumijasto cev...meni pa slabo. Kar hotla sem se malo pogajat, če lahko kako drugače to naredimo, samo da mi ni treba cev tiščat v ta zadnjo...Sestra se je sam nasmejala, rekla da bom čutila olajšanje...in res. Po tisti topli vodi in nekaj sekundah sam odletela na WC...sram me je bilo, ko sem porabila toliko papirja.
Britje pa je po moje odvisno, koliko si že prej "sfrizirana", malo me je popravila in čao ( težko se sama dobr zrihtaš, vsaj jaz jo nisem videla par mescev8), da ne govorim o "yogi" ko gre za pedikuro in lakiranje nohtov).

SKRATKA: NIČ BAT!

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   klistir in britje
16.9.2004 22:18:02   
frutka_
...Hm, morda pa ti bodo dali odvajalno svečko, meni so jo. O klistiru ni bilo ne duha ne sluha!
Glede britja pa je najbolje da ti dragi pomaga, zaenkrat še drugi frizerčki tega ne delajo...hihihihi! Če pa ne želiš pomoči pa si pomagaj z ogledalcem... do nazga!:love:

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   klistir in britje
17.9.2004 7:42:35   
dory
Klistir nic takega...mal neprijetno,ko dobis tisto cevko v zadnjico in potem ko ti tekocina notr tece, pol pa sledi takooo olajsanje...kar se tice britja sem skozi celo nosecnost skrbela za frizurco...na koncu sem se ze pomatrala ker nisem hotla, da mi kdo drug skace tam dol :)..sicer pa sem na koncu tik preden sem sla rodit radikalno odstranla vse...pa se prou je blo :)

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   klistir in britje
17.9.2004 18:48:54   
januška
oj!
glede klistirja je takole.ne vem koliko imaš na izbiro ali ga hočeš ali ne vendar jaz sem po poklicu medicinska sestra in sem storila takole: imela sem popadke in ko še ni bilo tako zelo hudo sem si dala v danko svečko za odvajanje blata -blago in šla na stranišče.atorej bistvo vsega skupej je v tem da greš pred porodom na blato bolj obilno oz. da greš da potem med porodom med pritiskanjem ne odvajaš in pride blato v stik z otrokom.
Pobrij se če želiš in s tem skrajšaš postopke pred porodno sobo pa kupi kvalitetne britvice ker te bo sicer še bolj cukalo.pobriješ se lahko že danes in to do poroda ponoviš.pobrije se vse kar je kosmatega tam spodaj pa še doma bo to narejeno tako kot je treba sicer se zna nardit da bolj površno.
LP pa prijeten dan :metulj: :metulj: :metulj: :metulj:

(odgovor članu Miško)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?