Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Am, takrat, ko sta sli sestri v solo (se pravi ta prva je sla '89) je bil RJ sama mafija, potem kasneje je bila policija dnevno tam, miljon ''bomb'' itd. Precej juznjakov, slab ugled itd. In ker je oci poznal ne vem koga, je dosegel, da je lahko sla sestra1 na VV in potem ta druga tudi. Jaz sem hodila v Marjetico in ne v Lastovico (sestri sta hodili sem), ker je bil vrtec zraven sole. In sem potem tudi skupaj s pol moje in pol druge skupine odsla na VV. Takrat je bila VV fuuuull boljsi od RJ, zdaj je pa obratno. RJ super, ga hvalijo itd. ... so pa vsaj takrat, ko sem jaz hodila, se ocitno vsi 'juznjaki' preselili na VV. Meni je bilo grozno, vcasih res nisi vedel, kam si prisel. Ker ce se nisi delal cefurja vsaj malo, si bil outsider ze skoraj Fiša, ampak zdaj ga pa serješ, veš? Jaz sem na OŠ Riharda Jakopiča začela hoditi leta 1985 in bila tam celih 8 let. Torej očitno tudi v času, ko sta bili na šoli tvoji starejši sestri. In ko sta se očitno izpisali. In ti povem, da čisto nič od napisanega ni res. Kaj pa naj bi pomenilo "mafija" v osnovni šoli? Med učenci? Je kdo prodajal drogo? Ne. Ker če bi jo, bi jaz vedela. Takrat sem bila namreč še toliko blesava, da bi jo poskusila, če bi mi jo kdo ponudil oz. če bi izvohala, da jo kdo ima, bi jo kupila. Nihče ni niti vedel, kaj je marihuana, kaj šele, da bi kdo prodajal že zapakiran kokain. Lopovi? Seveda, kolikor jih hočeš. Vsi, z mano vred, smo kradli jogurte v šolski kuhinji, copate v sosednjih garderobah in podobno. Pretepači? Samo za enega vem (od Kalbota sosed) in mislim, da je en pretepač na šolo krepko pod povprečjem, kajne? Kaj drugega pa še lahko daš pod osnovnošolsko mafijo? V 8-ih letih ni bilo nikjer nobene bombe. Ne prave ne namišljene. In tudi policije v 8-ih letih nisem videla niti enkrat, pa sem pouk špricala samo 3x v 8. razredu, torej sem bila kar velikokrat v šoli. Slab ugled zaradi "južnjakov"? Ajme, Fiša... Če že omenim "južnjake", potem lahko povem, da ti na prste ene roke preštejem vse "ić-e" svoje generacije. Na prste druge roke pa ostale v šoli. In še tisti "ić", ki smo ga imeli v razredu, se je kasneje izpisal, ker je bil njegov oče vojaški oficir in so ga premestili v Beograd, ko se je začela balkanska vojna (do nas takrat še ni prišla). Nenazadnje pa niti ne vem, zakaj bi "ić-i" kvarili "ugled". Mar pomeni, da je šola "ugledna", če nima "ić-ev"? Obup, kam smo prišli, ej...
|