Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: z VII. stopnjo na borzi 23.1.2007 22:14:22
|
|
|
|
Magi*
|
Hm kolikor sem jaz videla statistike, pri nas nismo ravno v svetovni špici po izobraženosti (največ je srednješolsko izobraženih cca50%, samo 7,7% je univerziteno - skupaj do in podilpomsko). problem je s službami nasploh, gospodarstvo ni ravno v največjem razcvetu, čeprav bi vlada to želela tako prikazati. še slabše je, ker se v gospodarstvu ne zavedajo, da je vseeno fino imeti izobražen kader, ker ravno znanje prinese tisto največjo dodano vrednost. delavna sila je pri nas predraga, da bi ravno z nizkokv. delom lahko bajno služili, zato se tudi taka proivodnja praviloma seli na manj razvite in slabše plačane trge. ...in vsaka strategija za razvoj (regije, države) je imela osnovni cilj povečanje izobrazbe, ki naj bi bila gonilo razvoja. je pa težko, še posebej v nekaterih panogah in še posebej za ženske. jaz imam srečo, da sem informatik in sem imela službo že, ko sem bila na faksu.
|
|
RE: z VII. stopnjo na borzi 23.1.2007 22:25:14
|
|
|
|
morskadeklica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Država, ki forsira določeno stopnjo izobraževanja( pri nas kar vse po vrsti), bi morala zagotavljati tudi takšen sistem gospodarstva, ki bi zagotavljal tudi temu primerne službe. in teh ni. Ja logično, kje pa ste še videle, da ima katera država procentualno toliko diplomiranih ekonomistov, pravnikov, profesorjev.....?? Nikjer. No še tole dodam. Iz mojega letnika (diplomirali junija ali septembra 2006) poznam samo eno punco, ki je dobila službo (pripravništvo) na področju svojega študija. Vsi ostali nekako čakajo na "boljše čase", nekateri so obupali, nekateri delajo čisto nekaj drugega, nekateri se "švercajo" s tujimi napotnicami i.t.d. Pa žal bo tega vedno več. Z veseljem študiraš, se učiš, komaj čakaš, da diplomiraš, misliš, da boš lahko svoje znanje in učenje uporabil, potem pa ...bum... padec na realna tla...
|
|
RE: z VII. stopnjo na borzi 23.1.2007 22:37:29
|
|
|
|
Marogica
|
Magi*, pa če jih je samo 5%, to sploh ni važno(bom pa malo pogledala po Stat. Uradu Slo, ker me res zanima). Hotela sem povedati, da je številka čisto brezpredmetna, če pa država tem npr. 5% ne more zagotoviti službe oz. ni tako "naravnana", da bi ljudje dobili službo ali opravili vsaj prakso. In to je to, kar sem v bistvu hotela povedati.
|
|
RE: z VII. stopnjo na borzi 24.1.2007 15:36:16
|
|
|
|
Sita
|
Hm, poznam jih nekaj, ki so geografi ipd, kar je tudi znanost kot biologija, da gredo potem na podiplomski študij - pri nas ali v tujini. V tujini, se mi zdi, je več možnosti za biologe. Tu v Sloveniji je zelo težko kaj dobiti, sploh v zvezi z znanstvenimi vedami. Poznam pa kar nekaj primerov, ki so nadaljevali podiplomski ali že prej univerzitetni študij v Italiji, Angliji, Ameriki in Avstraliji ter tam takoj - še preden so doštudirali, dobili sužbe - in to delo, za katerega so doštudirali in jih veseli.
|
|
RE: z VII. stopnjo na borzi 25.1.2007 14:07:47
|
|
|
|
turbo
|
Še ena, končano imam ksžr (kakosežereče???) na Filofaksu. Brez službe sem bila eno leto, sedaj grem rodit, tako da bom službo v kratkem dobila, a ne, . Letos sem delala v penzijonu in trgovini, vzporedno sem hodila še na osvežitveni tečaj iz ital.j., mi je bilo fajn, mal nekaj druzga delat in se mal izobraževat. Za naprej se mi zdi najbolj žalostno, da še sama ne vem, kaj bi sploh rada počela. Na našem Uradu za delo so iskali rehabilitatorko za Šent, pa so imeli samo dve s 7. stopnjo. Kaj pa vem! Srečno pri iskanju službe, predvsem pa službo v kateri boste z veseljem delale vam želim!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?