|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   z VII. stopnjo na borzi
22.1.2007 13:11:19   
Meggi
Mi je za bruhat! Na žalost, tud med njimi. To se ne bi smel dogajat. Po moje res ne!!!
In ti svet na zzzs, reče da preveč izobr. Ma a ni za user posted image

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: z VII. stopnjo na borzi
22.1.2007 13:26:52   
Anonimen
Se popolnoma strinjam! In potem sem bila zadnjič na zaposlitvenem seminarju !edina! s VII. stopnjo izobrazbe med samimi s IV. stopnjo. Oni so me debelo gledali kao ful izobražena in brezposelna, jz pa sem se počutila kot najbolj nesposobna in da si s to stopnjo sploh ne najdem službe. Še prej  me svetovalka vpraša kje si iščem službo - "v javni upravi" kje pa drugje...? In rahlo posmehljivo in vzvišeno: "Ja, gospa, pa imate sploh tapravo izobrazbo?" Pa sem ji pokazala kopijo diplome, je pa rekla samo: "ja, težko je v javni upravi dobit, če nimaš dobrih zvez..."

Totalno mi zbija samozavest, kadar se pojavim na zavodu pri svetovalki, bi si najraje dala papirnato vrečko na glavo..user posted image

< Sporočilo je popravil caffee -- 22.1.2007 13:28:40 >

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2007 13:28:52   
nejcko
Nas je kar nekaj, jauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2007 13:46:23   
petraz
Žal nas je kar nekaj in vedno več nas bo.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2007 15:15:58   
morskadeklica
Tudi jazuser posted image   Na zavodu sem od septembra, zadnja dva meseca iščem karkoli za delat (se mi vedno bolj zdi, da bom imela diplomo bolj za okrasuser posted image ), pa me vsak delodajalec najprej vpraša, če lahko zrihtam kakšno napotnicouser posted image user posted image user posted image .  Tako kot si rekla Meggi, za user posted image ...

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2007 22:28:51   
babylove
Jaz pa čakam na pripravništvo na sodišču, kot pes na kost. Od 2003. Zadnjic sem ravno poklicala in so mi rekli, da lahko predvidim nastop pripravništva čez cca 4-5 let. Skupno torej slabih 9 let čakanja. Sramota.

Po drug strani mi pa ni jasno, kako da sem samo jaz tak baksus. Kolega, ki je diplomiral 1 leto pred mano, je že zaključil pripravništvo. Kolegica, ki je diplomirala 1 leto za mano, pa ravno tako. user posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2007 22:32:10   
babylove
In ti svet na zzzs, reče da preveč izobr.

ja itak. Za nižja dela si prekvalificiran in odpadeš, za izobrazbi primerno delo pa nimaš izkušenj in ravno tako odpadeš.

Potem se pa vrtiš tako v krogu user posted image .

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2007 22:41:43   
eya
Jaz bom tudi kmalu (po koncu porodniške) en tak primerek-s VII. st. na borzi user posted image user posted image user posted image

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2007 8:17:07   
Sita
Kako to? Kakšno izobrazbo imate, da ne dobite služb? Prosim, napišite mi.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2007 8:28:55   
dory
Ko sem se sama prijavljala na borzo mi je svetovalka rekla..zalostno, ampak najvec vas je takih s taksno izobrazbo...kriza ja....k srec sem sla po enem mesecu dol :)

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2007 10:43:47   
Olivija
Živjo, samo eno vprašanje imam, ali  si se prijavila na vsa višja sodišča? Jaz sem se samo v Ljubljani in upam, da bom na vrsti šele septembra 2008, torej 6 let po diplomi (voluntersko pa kakšno leto prej), kar me trenutno niti ne moti, ker trenutno še premišljujem o tem, ali naj grem sploh delat pravosodni izpit.
Zato mi ni čisto jasno, zakaj bi pri tebi trajalo 9 let.

LP

O.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2007 10:56:24   
sergy
Jaz pa ravno razmišljam o vpisu na VII. stopnjo.

Končala sem za ekonomskega tehnika in po vaših izkušnjah sodeče ni kaj pametna odločitev iti naprej. Za plačati je kar precej in če sedaj ne dobim dela le kako ga bom potem.user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2007 11:04:15   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

dipl. biolog

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2007 11:11:13   
cuma
VI. stopnja ni problem, če pristaneš na nižje delovno mesto. Mene so že takoj začeli pošiljat na razgovore za V. stopnjo, čeprav so mi na seminarju rekli, da sem neposredno zaposljiva in naj si v prvih 3 mesecih sama najdem službo. Potem pa sem jih poklicala in vprašala zakaj mi pošiljajo napotnice za V. stopnjo pa so mi rekli: "Gospa, če pa imate V. stopnjo!!!??"
Toliko o tem, koliko veljajo vsi zaposlitveni načrti...blablabla...potem pa še v delovno knjižico ne pogledajo, kakšno izobrazbo imaš. user posted image

Mislim, da vsi, ki me poznajo, vedo, da iščem službo, zato upam, da se bom znašla in zaposlila brez ZRSZZ .

(odgovor članu sergy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2007 12:27:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

Dipl.upr.org.  sem.

Za zasedbo kakega prostega delovnega mesta v javni upravi je potrebnih najmanj 7 mesecev delovnih izkušenj, praksa, in državni izpiti. S tega vidika lahko rečem da nas je Fakulteta za upravo zelo slabo "opremila" za delo. Vsaka dobra fakulteta bi morala svojemu diplomantu omogočiti, da opravi vsaj pripravništvo.

Kar debelo sem pogledala, ko mi je kolega iz Strojne fakultete dejal, da mu je mentor, pri katerem je diplomiral, zrihtal službo. Da je tako pri njih - dober mentor jim priskrbi vsaj pripravniško oz. službo!...

In da ne govorim o g. Vintarju, ki je bil moj profesor in predavatelj......En drek ga briga za nas diplomante FU...S svojimi reformami je nam (diplomatnom FU) zaril nož v hrbte....

In kaj mi je dala Fakulteta za upravo?! Nič. Razen diplomo s katero si lahko obrišem rit!

< Sporočilo je popravil caffee -- 23.1.2007 12:31:00 >

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2007 12:45:40   
Olivija
zanimivo, moji sestri je tudi mentor ponudil 3 službe, je pa študirala ekonomijo v LJ, samo se mi zdi, da je to verjetno od mentorja odvisno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2007 13:13:19   
Anonimen
Me kar ima, da bi klicala g. ministra Viranta osebno! Ali pa Brejca, Jerovška, Čebulja ali Jambreka...vsi so na položajih in jih en k... briga....

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.1.2007 13:15:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

In da ne govorim o g. Vintarju, ki je bil moj profesor in predavatelj......En drek ga briga za nas diplomante FU...S svojimi reformami je nam (diplomatnom FU) zaril nož v hrbte....

Pardon, g. VIRANTU (g.Vintar je bil prof. za informatiko)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
23.1.2007 13:15:29   
nejcko
Pol pa še Zverinco usput pokliči, k boš že v akcijiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2007 13:19:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Pol pa še Zverinco usput pokliči, k boš že v akcijiuser posted image

Z Zverom nimam nič, ampak ok, ko sem ravno v elementu, lahko še njemu svoje povem.user posted image user posted image Njegova (lepa) hčer mu pa z njenimi butastimi izjavami sramoto dela....Ampak glavno da je lepa.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
23.1.2007 13:54:43   
babylove
ali si se prijavila na vsa višja sodišča?

Ne, samo v Mb sem prijavljena.

S pripravniško plačo bi si verjetno težko krila še stroške najema stanovanja izven kraja bivanja user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.1.2007 21:33:54   
Lejči
Babylove, zakaj pa se ne prijaviš še v ce? sigurno boš prej dobila in če se vmes v mb sprosti mesto zate, se brez težav prestaviš. pa tudi sicer mb-ce ni tako daleč, povezave dobre, pa itak ti ni treba vsak dan bit tam.  upam, da boš prišla čimprej na vrsto!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.1.2007 21:37:58   
Seven*
Evo se ene  s VII.stopnjo. Se pokorno javljam!

Javite, ce kdo isce kdo univ.dipl.biol.

Gospa sem.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.1.2007 21:42:35   
tulip
Vrste za na sodišče so ogromne, je pa res, da ti visoko povprečje ocen daje bistveno prednost. In da te vsaka generacija kandidatov, ki imajo višje povprečje od tvojega, potisne dol po lestvici...in ne ostane drugega kot čakanje na razvrstitev po času oddaje vloge.
Je povsod tako. ( Če zanemarimo seveda razne 'usluge'...)user posted image
In VII stopnja sploh ni zagotovilo za dobro službo. Je konec socializma!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
23.1.2007 22:00:55   
Marogica
Kaj naj rečem, kot to, da je žalostno? Vendar ne bo nič bolje in za takšno stanje niste ve krive, temveč država. Naša država na veliko forsira, da bi bilo čim več fakultetno izobraženih ljudi, da lahko pač prikaže v svoji statistiki, kako smo Slovenci izobražen narod. In to tudi smo. Tu pa se lepi del zgodbe konča.

Država, ki forsira določeno stopnjo izobraževanja( pri nas kar vse po vrsti), bi morala zagotavljati tudi takšen sistem gospodarstva, ki bi zagotavljal tudi temu primerne službe. in teh ni. Ja logično, kje pa ste še videle, da ima katera država procentualno toliko diplomiranih ekonomistov, pravnikov, profesorjev.....?? Nikjer.

Drugod države forsirajo tudi poklice(torek poklicne šole), ki se izkažejo kot primankjaj v njihovem gospodarstvu.  V švici je npr. ca 20% "akademikov" (beri univerzitetno izobraženih ljudi), vse ostalo so poklicne šole, ki pa so temu primerno tudi cenjene in ljudje temu primerno plačani.

In država ubije kar dve muhi na en mah. Ljudje imajo dobro plačane službe in in gospodarstvo rula na vseh področjih.

Kar tako, malo v razmislek...saj vem, je bolj slaba tolažba.

Želim pa vsem, da čimprej najdete primerno službo.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?