|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Štiri ali več otrok (ugodnost)
15.1.2007 0:34:05   
Anonimen
Samo v vednost (če še ne veste)...

Če imate 4 otroke, katere ste dolžne preživljati (torej 4 otroke v starosti od novorojenčka do maximum 26.leta, če je redni študent), potem vam država plača prispevke za penzijo in te fore.... v minimalnem znesku, seveda, ampak za penzijo ste pa le zavarovane... plače sicer ne dobivate in nimam pojma, kako je z bolniško in porodniško (če si po štirih zaželite še 5. otroka, hehehe), ampak po moji kmečki logiki med prispevke spadajo tudi te fore, torej...

Vse je, samo plače ne. user posted image

Za zraven pa je seveda še višji dodatek za veliko družino, odbit DDV pri nakupu avtomobila in nekaj podobnih for (ki pa so relativne)... več šans pri pridobitvi neprofitnega stanovanja + kar simpatičen znesek otroških dodatkov (+ 20%, če jih nimate v vrtcu)... pa možnost brezplačnih kolonij poleti preko CSD-ja ali ZPMS...

Madonca, saj se kar nekaj najde...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Štiri ali več otrok (ugodnost)
15.1.2007 8:30:56   
lukec
Zdej mi mankajo samo še 3 otroci.user posted image user posted image user posted image

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2007 8:38:57   
*maja
Jupi nam manjka pa sam še slabih 6 mesecev do 4. user posted image , sam ne vem če bomo zaradi tega kaj boljše živeli, ker bo država tako radodarna user posted image .

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2007 8:40:01   
berti
jaz ne morem biti tiho in bom dodal, da vas potem partner ziher ne bo mogel uveljaviti v dohodnini kot vzdrzevanega zakonca.
Prispevki za penzijo + otroski dodatek itd, se zna kar nabrati enega denarja.

Prejsnji teden sem klical na DURS in vprasal, kako bo z otroskim dodatkom po novem zakonu o dohodnini, kar se tice te olajsave.

Najprej mi je rekla, da so ze avgusta izdali pojasnilo, v katerem pise, da otroski dodatek ne spada med lastna sredstva za prezivljanje,
potem sva sla pa skupaj brat novi zakon (ZDoh-2) in sva ugotovila, da bo to sedaj skoraj nemogoce, ker novi zakon ta sredstva sedaj definira in
lepo pise da se upostevajo VSI dohodki (tudi neobdavceni). Heh.

Seveda pa se lahko znajdete in vzame otroski dodatek vas partner. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2007 9:18:46   
klavdijas
odbit DDV pri nakupu avtomobila

Prosim, če malo več napišeš glede tega. Prvič slišim. Kateri člen ZDDV 1 je to ?

Lp,

Klavdija

(odgovor članu berti)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2007 13:18:40   
lukec
Maja, svaka čast. Za sebe ne vem, če bi zmogla, čeprav sigurno ne bom ostala pri enemuser posted image . Si zaslužite vso podporo državeuser posted image .

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.1.2007 20:07:05   
Anonimen
odbit DDV pri nakupu avtomobila

DDV se ne odbija več. Včasih se je prometni davek, ampak tega je že dolgo nazaj.

Odbija pa se DMV (davek na motorna vozila). Odstotek je odvisen od cene avtomobila, za cenejše avte je manjši, za dražje večji.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2007 20:42:45   
Anonimen
Aha, zato ima moja znanka kao ful neverjetno slučajno še enega otroka.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2007 22:08:57   
saša80
saj je vse lepo in prav, ampak lahko bi država prispela tut nekaj več denarja za umetne oploditve..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2007 22:16:12   
tajtaja
Sem včeraj preverija na DURS-u glede olajšave pri nakupu novega vozila. Pri takšnem, kot ga želimo kupiti mi in stane z okrog 7 mio sit (brez DDV) je cca 5%.
No, ni glih nekaj. Država pa seveda DDV-ja ne šenka.

Punce, če boste imele otroke zato, da boste od države nekaj dobile, potem je to slab razlog za veliko družino, pa vedno boste imele občutek, da se vam godi krivica, ker vam država ne da za to in za drugo.

Še vedno velja, da je najboljše računati nase, če pa kdo kaj da, pa je prijetno presenečenje!!!

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2007 22:23:05   
Anonimen
No, ni glih nekaj.

Pa še to moraš najprej plačati in šele potem dobiš od države nazaj user posted image .

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.1.2007 22:39:16   
tajtaja
Evo, sem rekla, da me zasleduješuser posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.1.2007 22:41:18   
rija
tajtaja: kaj za en avto pa boste kupili, če ni skrivnost user posted image

...vox populi...

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.1.2007 22:45:11   
tajtaja
Enakega kot že mamo, samo mlajšega-Renault Espace. Naš "stari" je star dve leti in je ven iz garancije, in glede na veliko težav v otroštvu je moj mož čisto v šoku, ker bomo sedaj morali vse okvare plačevati.  Pa vrednost gubi, pa bla bla bla...
Čisto po moško.
Še najbolj se nam po njegovem splača, če kupimo novegauser posted image , brrrrr

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.1.2007 22:52:42   
rija
pa vam je espace dovolj velik user posted image  če se vsi nabašete not pa še kakšna prtljaga user posted image  niste slučajo o traficu razmišljali user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 16.1.2007 22:53:35 >

...vox populi...

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.1.2007 23:00:13   
tajtaja
Za prtljago mamo strešni kovček, to je predvsem za dopuste.
Drugače se pa redko zgodi, da smo vsi na broju, če pa gremo po obiskih, pa prtljage tudi nimamo.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.1.2007 23:11:08   
rija
sem mislila, da ste si vi prišli ogledat našega trafica user posted image user posted image user posted image  so prišli eni z petimi zakladki user posted image

...vox populi...

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.1.2007 22:58:22   
Tasika
Berti, tale tvoj pogovor z referentko na durs-u me je spodbodel k branju ZDoh-2, pa nikjer ne najdem vajine ugotovitve.
115. člen
 Za vzdrževanega družinskega člana zavezanca se šteje zakonec, ki ni zaposlen ter ne opravlja dejavnosti, nima lastnih dohodkov za preživljanje ali so ti manjši od višine posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana, določene v 3. točki prvega odstavka 114. člena tega zakona in razvezani zakonec zavezanca, če mu je s sodbo oziroma dogovorom, sklenjenim po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, priznana pravica do preživnine, ki jo plačuje zavezanec. Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu.

Sicer nisem pravnica, a vendar to razumem kot vsi dohodki, razen tistih ki so izvzeti po tem zakonu. In OD to sigurno je (22.člen).

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu berti)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.1.2007 8:24:50   
berti
Jah, ni tako preprosto. :)

OD je dohodek, ki je oproscen placila dohodnine. To je res. Ampak to nima veze z "lastnimi dohodki".
Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu. , torej tudi tisti, ki so oprosceni placila dohodnine!

ZSV ima to bolje definirano, ko pravi, da se med lastne dohodke stejejo vsi RAZEN ... in potem navede tudi OD.

Dodatno sem jim zatezil tudi z naslednjim primerom:
letos so moji zeni prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje steli med lastna sredstva za prezivljanje (izraz iz Zdoh-1), ker ji jih je
kao placala RS. Zato sem moral vrniti 200 tisocakov dohodnine (sicer sem se znova pritozil, amapk ne bi zdaj o tem)
Potem sem vprasal, kaj pa sedaj, ko je se vedno brezposelna in ji jaz placujem te prispevke, da ji tece delovna doba?
Al ji jih bojo spet steli kot bruto dohodek?
So rekli, da ce sama placuje, da ne.
Sem rekel, da jaz placujem. Saj kako pa naj si placuje, ce je brezposelna in nima dohodkov!!!
POtem so rekli, da saj v bistvu je vseeno al placam jaz al ona, steje se, da je placano.
Sem rekel, da ni tako, saj ce ji placa drzava, je to njen bruto dohodek.
Potem niso vedeli, kaj in kako. Heh. Oz. da ce to ze slucajno bo njen bruto dohodek, da verjetno vseeno ne bo presegla visine olajsave in jo bom
lahko uveljavljal kot vzdrzevanega zakonca.
Za vsak slucaj bom OD prepisal nase, ker nocem tvegati, da bi se spet moral kregati z DURSOM ...

< Sporočilo je popravil berti -- 18.1.2007 8:27:47 >

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.1.2007 13:39:57   
Tasika
Glede prispevkov in razemrja bruto-neto se žal strinjam z državo. Žena je prejela bruto dohodek, od katerega je potem (država v njenem imenu) odvedla prispevke.

Glede OD je po moji logiki to dohodek otroka, saj eden od staršev dobiva denar za otroka, in ne zase. Pa se država očitno ne strinja z menoj.

Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu pa je spet 'šlamparija' pisca zakona, saj ni opredelil ali gre za vse ali samo za obdavčljive dohodke. Najbolj enostavno je, da vlogo odslej vlagaš ti, oz. na splošno starš s prihodki.

Glede dejstva da ji letos ti plačuješ prispevke pa raje ne drezaj v osje gnezdo, ker se lahko zgodi da bodo rekli da je to njen prihodek, tebi pa ne priznali nikakršne olajšave. Vendar ji lahko potem denar podariš/posodiš, pa bo problem rešen.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu berti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.1.2007 14:37:16   
berti
Glede prispevkov in razemrja bruto-neto se žal strinjam z državo. Žena je prejela bruto dohodek, od katerega je potem (država v njenem imenu) odvedla prispevke.

To, kar si napisala, je logicno, ce bi res tako bilo.
Pa ni. Zena ni prejela bruto dohodka od katerega bi ji odsteli prispevke.
Zeni je prispevke placala drzava iz svojega zepa, potem ji je pa to prikazala kot bruto dohodek.
Tako pise v odlocbi o starsevskem dodatku!

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?