berti -> RE: Štiri ali več otrok (ugodnost) (18.1.2007 8:24:50)
|
Jah, ni tako preprosto. :) OD je dohodek, ki je oproscen placila dohodnine. To je res. Ampak to nima veze z "lastnimi dohodki". Za lastne dohodke iz prejšnjega stavka se štejejo vsi dohodki po tem zakonu. , torej tudi tisti, ki so oprosceni placila dohodnine! ZSV ima to bolje definirano, ko pravi, da se med lastne dohodke stejejo vsi RAZEN ... in potem navede tudi OD. Dodatno sem jim zatezil tudi z naslednjim primerom: letos so moji zeni prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje steli med lastna sredstva za prezivljanje (izraz iz Zdoh-1), ker ji jih je kao placala RS. Zato sem moral vrniti 200 tisocakov dohodnine (sicer sem se znova pritozil, amapk ne bi zdaj o tem) Potem sem vprasal, kaj pa sedaj, ko je se vedno brezposelna in ji jaz placujem te prispevke, da ji tece delovna doba? Al ji jih bojo spet steli kot bruto dohodek? So rekli, da ce sama placuje, da ne. Sem rekel, da jaz placujem. Saj kako pa naj si placuje, ce je brezposelna in nima dohodkov!!! POtem so rekli, da saj v bistvu je vseeno al placam jaz al ona, steje se, da je placano. Sem rekel, da ni tako, saj ce ji placa drzava, je to njen bruto dohodek. Potem niso vedeli, kaj in kako. Heh. Oz. da ce to ze slucajno bo njen bruto dohodek, da verjetno vseeno ne bo presegla visine olajsave in jo bom lahko uveljavljal kot vzdrzevanega zakonca. Za vsak slucaj bom OD prepisal nase, ker nocem tvegati, da bi se spet moral kregati z DURSOM ...
|
|
|
|