Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Vzgoja > Naučite otroke,da ne bodo preveč zaupljivi do tujcev
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Naučite otroke,da ne bodo preveč zaupljiv... 13.1.2007 11:12:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha, O.K., tole je pametno, to moram še danes Tiborju prebrati: Pravila: 1. Od neznanca nikoli ničesar ne vzamem; ne ponujenega bombona, igrače, denarja ali česarkoli drugega. 2. Z neznancem se nikoli ne pogovarjam. 3. Z neznancem nikoli nikamor ne grem in se nikamor ne peljem. 4. Če me neznanec sprašuje za pot (ali kaj podobnega), se ne približujem. Lahko dam kratek odgovor, več nisem dolžan. (Odrasel se po pomoč nikoli ne obrača na otroka.) 5. Neznancu nikoli ne zaupam svojega naslova. 6. Kadar se oglasim na telefon, nikoli ne povem, da sem sam doma. Vedno vprašam, kdo kliče in kaj želi. S neznancem se po telefonu ne pogovarjam. Klicatelj lahko pusti številko, da ga bodo starši poklicali nazaj. 7. Kadar sem sam, nikoli ne odpiram vrat. Pogledam skozi kukalo in vprašam, kdo je in kaj želi. Vrata morajo biti zaklenjena do prihoda staršev. 8. Če neznanec skuša nasilno vstopiti, me straši ali mi grozi, pokličem 113. 9. Če me kdo ogovarja iz avta, grem hitro stran. 10. Če mi neznanec sledi ali me poskuša zgrabiti, vpijem (neznanci se bojijo pozornosti) ter stečem stran - k najbližji trgovini, hiši ali nazaj k šoli. Kasneje to obvezno povem staršem in/ ali vzgojitelju oz. učitelju ali prijatelju. 11. Kamorkoli grem, imam vedno s sabo prijatelja. (Neznanci raje izbirajo otroke, ki so sami.) 12. Vedno kadar: vidim, da je nekdo poškodovan ali zelo bolan, pride do prometne nesreče, ali požara, ali če se izgubim, v najbližji telefonski govorilnici oz. s svojim telefonom takoj pokličem 113. (Ta klic je vedno brezplačen.)
|
|
|
|
RE: Naučite otroke,da ne bodo preveč zaupljiv... 13.1.2007 11:16:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Splišni,meni nikakor ne uspe,oziroma ne znam kopirat Ampak kar je res je res,na žalost,ta pravila so resna.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.1.2007 12:59:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Naučite otroke,da ne bodo preveč zaupljiv... 13.1.2007 23:02:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Nalin, to ni noben moj seznam, jaz sem samo kopirala tole z linka, ki ga je dala neva. Tako da lahko kar ti dodaš, če želiš.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.1.2007 10:42:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Naučite otroke,da ne bodo preveč zaupljiv... 14.1.2007 14:06:12
|
|
|
|
Meceno
|
Etoga, mene pa za ta naslov nekaj drugega zanima Moja je stara 18mesecev in je" nesocializiran "otrok ( traja da se privadi oz je zelo nezaupljiva do okolice ki ji je tuja, če je slučajno kdaj tam kaj negativnega doživela.....zdravstveni dom,bolnice,trgovke za pultom,v prostorih kjer je gužva in velik hrup nap. obisk ljudi ki zelo glasno govorijo,...) oz se vsakega boji. Bog ne daj, da jo kdo za roko prime oz so le redki primeri da se ne joče. Namreč njene rokice so samo njene ,so njej tudi ninica ( ko pije po flaši vedno išče roko ali mojo, babino, dedijevo ali od atija oz tete Maje ) Pač je cartljiva in še ne hodi v vrtec In zdaj jo morem jaz učiti " socializacije" da bo tujim ljudem dala rokico, rekla adijo, bila prijazna ITD... A nismo ljudje osli ? Zakaj jih kar naenkrat učimo drugače ? Zakaj morajo biti kar naenkrat nezaupljivi ? A veste kaj hočem sploh napisati? Zakaj se moj otrok boji pediatra oz tiste stavbe in kaj je narobe če njej ni fajn ? Pa tako bi jo jaz rada motivirala da se nebi drla ko prestopiva tisti prag. ( A naj Smiljana pokličem ? ) In vse zato da bo na zunaj izgledala normalno ........ Ugotavljam samo eno stvar, da so naše bebice bolj pametne in da jim mi mešamo štrene Lep nedeljiski pozdrav ........in ko tako pišem,pogledam na predogled in vidim še enkrat naslov, AHA,DA NE BODO PREVEČ ZAUPLJIVI ..........Kje je potem normalno
|
|
|
|
RE: Naučite otroke,da ne bodo preveč zaupljiv... 14.1.2007 15:15:17
|
|
|
|
tulip
|
IZVIRNO SPOROČILO: Meceno ........in ko tako pišem,pogledam na predogled in vidim še enkrat naslov, AHA,DA NE BODO PREVEČ ZAUPLJIVI ..........Kje je potem normalno Normalno bi bilo, da bi lahko bili otroci do vseh zaupljivi in da ne bi nihče izrabil njihovega nedolžnega zaupanja. Žal ni vedno tako. In ko se kaj zgodi, je prepozno, zato smo starši previdni. Ampak meni se zdi, da so bolj nevarni ljudje, ki jih poznamo mi in otrok, kot pa popolni neznanci. Ker se pri njih otrok počuti varen. In je tako dvakrat ogoljufan in ranjen, če ta oseba zlorabi svoj položaj.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.