|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaposlitveni pogovor
8.1.2007 21:07:50   
Anonimen
Sem dobila od Zavoda za zaposlovanje vabilo na zaposlitveni pogovor.  Gre za delo kao skladno z mojimi zaposlitvenimi cilji in za določen čas.
Problem pa je v tem da:
1. (verjetno) ni ustrezno za mojo stopnjo izobrazbe (računovodstvo in tajništvo)
2. tudi ni za moje področje dela (računovodstvo), ker nikoli nisem delala v računovodstvu - ni mi znano, da bi to navedla kot zaposlitveni cilj (možno, da je prišlo do napakeuser posted image )
3. mi "ne diši" še posebej zato, ker VEM KAJ HOČEM in VEM kje želim delati
4. je za DČ

Odklonit pa ne smem, če želim prejemati denarno nadomestilo vsaj tiste 3 mesece kot imam pravico. Rada bi si v teh 3-mesecih poiskala tako službo kot si jo zares želim, če pa mi ne uspe, bom pač sprejela karkoli ustreznega...

Kako naj se vedem na zaposlitvenem pogovoru, saj ne smem odklonit zaposlitve?
Ali zavod pošlje več kandidatom vabila, ali so vabili samo mene?

Lepo prosim za nasvet, izkušnje, predloge...?

In še: kako interpretirate PRIMERNO in USTREZNO delovno mesto?

< Sporočilo je popravil caffee -- 8.1.2007 21:09:37 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaposlitveni pogovor
8.1.2007 21:20:58   
soncek&luna
vabila sigurno nisi dobila samo ti...

na razgovoru, ce res noces imet sluzbe pac takoj povej, da imas majhnega otrocka... pa da lahko delas samo do dolocene ure, da nadure zal ne pridejo v postev, ker moras otrocka dvignit iz vrtca, ker ga partner ne more...
pa plačo, sigurno te bodo vprasali po njej, postavi zelo visoko, pac ti se toliko cenis user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.1.2007 21:39:19   
ElaM
Pošljejo večim. Ja, kot je že predhodnica rekla, povej, da imaš majhnega otroka. Žal je tako, da je to -.user posted image  Jaz tudi malo gledam po oglasih, pa se mi zdi, da je bore malo ponudbe.

:)

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
8.1.2007 22:53:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.1.2007 23:40:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Reci, da bi rada imel 4 urni delavnik. Sicer ne vem, koliko je tvoja user posted image stara ampak sklepam, da ima manj kot 3l.

Ja, piše da gre za delavnik s polnim delovnim časom. A če rečem tako kot predlagaš me ne bodo izbrali?user posted image Da ne bodo potem to vzeli kot, da sem jih zavrnila? (čeprav je moj namen da ME NE izberejo)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.1.2007 23:43:35   
Magi*
če boš imela izredno nesrečo, da te bodo izbrali, pa naj te zaposlijo. po Murphyju boš zaposlena hitreje našla boljšo službo kot če bi bila brezposelnauser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2007 0:42:48   
nejcko
Jaz sem z zavoda dobila že kar nekaj takih napotnic na razgovore v firme in za del. mesta, ki z mojo izobrazbo nimajo kaj dosti skupnega. Vedno nas je bilo kar precej napotenih z zavoda in ponavadi sem že iz čvekanja z njimi razbrala, da tam nimam kaj početi. Na razgovorih sem pa vedno povedala po pravici - kaj sem po izobrazbi oz. sem jih kar direktno vprašala, kakšen kader iščejo, in jim razložila, da jaz pa tja sigurno ne pašemuser posted image , ker niti nimam nobenih izkušenj iz želenega področja in da ne vem, po kakem žrebu so me napotili k njim. Najkrajši razgovor je bil zadnji, trajal je cca 1 min: vstopim, vprašam, če oni iščejo pravnike; odgovor ja; jaz sem pa to pa to; hvala lepa; na svidenjeuser posted image Aja, pa še poštampljali so mi napotnicouser posted image .

Ni panike.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
9.1.2007 6:18:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2007 15:56:56   
Anonimen
No, da poročam;

Kot sem predvidevala, ni ustrezno zame, oz. me ne potrebujejo, ker gre za računovodstvo.
Sva se pa z direktorico tako "zaklepetali", da si je zapisala mojo tel.št., če se bo odprlo kaj primernega zame. Omenila sem tudi, da imam majhnega otroka in je bila čisto navdušena, ker imajo pri njih tudi enoletnika user posted image user posted image ....Če bi ustrezala glede znanja računovodstva, bi se celo lahko zmenila za polovični delavni čas zaradi otroka...Blagor tisti, ki bo dobila to službo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2007 20:44:16   
Magi*
in ti si se hotela izognit razgovoru?user posted image  zdaj vidiš, da je čisto vsak razgovor lahko "usoden"user posted image  morda tale še ni bil, ali pač. se spomnim, da je (v moji bivši službi) k nam pričel en res prijeten študent, ki je rabil podatke za seminarsko. bil je res nekaj posebnega (razgledan, delaven), da sem si zapisala njegovo ime in številko, če bi ga kdaj potrebovali. in čez kako leto ali dve je naš poslovni partner izbiral nove kadre in sem ju povezala. tisti fant je takrat dobil super službo. nemogoče je mogoče.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2007 20:58:30   
janca
Caffee jest bi te kr mal za ušesa. To se pravi, da službe ne rabiš. Sory ampak jst bi takim, vzela vse pravice na zavodu. Pa še brez nadomestila bi jih pustila.

Zej pa še nasvet iz lastnih izkušenj. Če želiš odklont, greš lepo na razgovor in začneš z izgovori: problem je prevoz pač nimaš avtomobila in si vezana na bus, upam, da mate slabe veze,
maš majhnega otroka, je velikokrat bolan, nimaš primernega varstva in pač morš vzet bolniško, verjem takih se usi branjo,
je pač odvisno kakšno delo so ti ponudili, mogoče ne smeš dvigati bremen, maš težave s hrbtenico, ma izgovorov kokr češ.
Sam ne smeš rečt, da ne boš vzela. Ti reč, da bi vzela, samo ...... najdi pameten razlog za ne.
Men verjem, da te pa nebodo vzeli, ti bodo pač poštemplali in te napotili nazaj na zavod. Nikol pa nesmeš reči, da ne boš sprejela ponujenega dela.
Če te še kaj zanima piši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2007 21:55:22   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: janca

Caffee jest bi te kr mal za ušesa. To se pravi, da službe ne rabiš. Sory ampak jst bi takim, vzela vse pravice na zavodu. Pa še brez nadomestila bi jih pustila.

Janca, pa saj Caffee ni nikjer napisala, da je službo zavrnila, in da je ne rabi, ampak je je zgodilo samo to, kar je že itak predvidevala, glede na to da nima del. izkušenj iz področja razpisanega del. mesta.
Potem bi tudi zame lahko rekla, da sem službo zavrnila in da je ne rabim, ker so me z zavoda že 2x poslali na razgovor na sodišče (1x so potrebovali za administracijo, drugič pa pravnika) jaz pa sem po izobrazbi šolmajster. In kaj naj bi jaz tam počelauser posted image Saj ne rečem, da služba ni fajn, samo bi z mano imeli več dela kot koristi, zato sem jim pač že na začetku povedala, kaj sem po izobrazbi in da verjetno mojih uslug ne potrebujejouser posted image
To zame ni zavrnitev službe, ampak dokaz, da svetovalci na zavodu nimajo najbolj razčiščenih pojmov, katero delo je ustrezno za katero izobrazbo.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.1.2007 21:59:48   
janca
Skor ne bi verjela, da so ti ponudili čist neki kontra. Odvisno od končane šole. Verjeten če si prfoks ti ne ponudjo delo za avtomehanika ampak neki podobnga. Zej pa odvisno kok nujn rabš službo. Če je nujno vzameš tut dve stopnji nižjo in potem pač iščeš sebi primerno. Bolj neki kot nič.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.1.2007 22:16:37   
nejcko
Ja, Janca, prav imaš, niso me poslali ravno na razgovor za službo kot službo, ampak na usposabljanje na del. mestu. Upam, da veš, kaj to pomeni, ker se mi ne da na dolgo zdajle pisati o temuser posted image , ampak kakorkoli vzameš, nekaj pojma pa človek le more imeti o dejavnosti, za katero naj bi se usposabljal.
Tako so me poslali na tak razgovor na en zavod, ki se ukvarja z rehabilitacijo invalidov. Bila sem edini prfoks med 10 psihologi, specialnimi pedagogi, defektologi in jaz predmetni učiteljuser posted image .
Poslali so me na sodišče in sem se znašla med samimi administartorkami, ekonom. tehniki, študenti prava, upravnimi teh., in jaz, po predhodni izobrazbi res sicer uztrezen kader, ampak z 0,000 del. izkušnjami na tem področju razen obvezne prakse pred 20 letiuser posted image
Pa še dva taka primera sem doživela.
Ne gre za to, da ne bi hotela vzeti službe za nižjo stopnjo izobrazbe, ampak verjetno si delodajalec tudi ne želi zaposliti ene stare koke brez trohice znanja na področju, ki naj bi ga opravljala. In v poplavi ustreznega in primernega kadra, mu tega ne moremo zameriti, kajne?

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.1.2007 23:14:19   
Anonimen
Janca,  načeloma se strinjam s tabo glede ukinitve nadomestila tistim, ki zavračajo službe. Vendar v mojem primeru ne gre za to, da nočem delat ali da ne rabim službe. Moja želja, namen in cilj je, da v teh 3 mesecih poiščem tako službo kot si jo zares želim - pa ni toliko pomemben denar kot delo samo - namreč moj cilj je državna uprava ali vsaj uprava v podjetjih in to za mojo, VII stopnjo. Moji cilji so jasni. Izkušnje znane. V kolikor mi v teh treh mesecih ne uspe, bom z veseljem sprejela ponujeno delo s strani zavoda. Gre pa tudi za to, da zavod sploh ni upošteval mojih zaposlitvenih ciljev, niti izkušenj  - s tako politiko zaposlovanja lahko nekoga, ki je ambiciozen, potolčejo, vendar pa po drugi strani - hvalabogu- preprečujejo brezdelnežem, da bi izkoriščali državno blagajno.

IZVIRNO SPOROČILO: janca

Skor ne bi verjela, da so ti ponudili čist neki kontra. Odvisno od končane šole. Verjeten če si prfoks ti ne ponudjo delo za avtomehanika ampak neki podobnga. Zej pa odvisno kok nujn rabš službo. Če je nujno vzameš tut dve stopnji nižjo in potem pač iščeš sebi primerno. Bolj neki kot nič.

Prfoks/avtomehanik; če si npr. prfoks po izobrazbi in če v zaposlitvenem razgovoru poveš, da si npr, 1x med počitnicami v srednji šoli delal pri avtomehaniku, bodo to zavedli kot izkušnje in te bodo prav tako vabili na razgovor k avtomehaniku, čeprav si po končani izobrazbi učitelj. Smešno, žalostno in resnično.

Glede mojega primera pa, sva govorili o tem z direktorico na razgovoru in mi je  povedala, da je želela, da ji zavod pošlje vse kandidate, ki imajo ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje iz računovodstva+tajništva. Zavod pa ji je poslal kandidate z izobrazbo in izkušnjami iz računovodstva ali tajništva, ne pa iz obojega, zaradi česar od 10-ih, ki so bili pred mano na razovoru ni ustrezal niti eden!

< Sporočilo je popravil caffee -- 9.1.2007 23:22:30 >

(odgovor članu janca)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.1.2007 8:01:26   
srki
Ja na zavodu so pa tudi tumpasti, da nekoga pošljejo na sodišče, kjer je treba znat npr. slepo tipkat, ki ima čisto kontra izobrazbo. Itak, da bo trajalo, da nekdo osvoji to delo. Delati pa naj bi začeli takoj, ker če takega vzameš, ki je čisto kontra, kar se zahteva, je res izguba časa. Sicer se s prakso vse nauči, ampak če se nekoga takoj rabi,....

Saj sama vidim, pri nas je veliko takih iz zavoda, trenutno. Ko se je pa eni izmed teh deklet ponudila možnost, da bi šla na drugo delavno mesto in celo možnost, da dobi redno zaposlitev, pa je odklonila oz. šla na bolniško, ker ji takšno delo kljub zahtevanemu znanju, ki ga ima, ni všeč. Kratkomalo se ji je..., če bo morala tisti dnar vračati zavodu.

Pa ni šla na bolniško zato, da ne bi bila njena izobrazba primerna, ampak zato, ker ji je kao na zdajšnjem mestu boljše in lahko več hodi na kavice in več fraj....to se mi zdi pa res grdo oz. nedopustno.  Pol pa jamrajo, da ne morejo zaposlitve dobit. Takšni mi pa malo pritisk dvignejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?