Anonimen -> RE: zaposlitveni pogovor (9.1.2007 23:14:19)
|
Janca, načeloma se strinjam s tabo glede ukinitve nadomestila tistim, ki zavračajo službe. Vendar v mojem primeru ne gre za to, da nočem delat ali da ne rabim službe. Moja želja, namen in cilj je, da v teh 3 mesecih poiščem tako službo kot si jo zares želim - pa ni toliko pomemben denar kot delo samo - namreč moj cilj je državna uprava ali vsaj uprava v podjetjih in to za mojo, VII stopnjo. Moji cilji so jasni. Izkušnje znane. V kolikor mi v teh treh mesecih ne uspe, bom z veseljem sprejela ponujeno delo s strani zavoda. Gre pa tudi za to, da zavod sploh ni upošteval mojih zaposlitvenih ciljev, niti izkušenj - s tako politiko zaposlovanja lahko nekoga, ki je ambiciozen, potolčejo, vendar pa po drugi strani - hvalabogu- preprečujejo brezdelnežem, da bi izkoriščali državno blagajno. IZVIRNO SPOROČILO: janca Skor ne bi verjela, da so ti ponudili čist neki kontra. Odvisno od končane šole. Verjeten če si prfoks ti ne ponudjo delo za avtomehanika ampak neki podobnga. Zej pa odvisno kok nujn rabš službo. Če je nujno vzameš tut dve stopnji nižjo in potem pač iščeš sebi primerno. Bolj neki kot nič. Prfoks/avtomehanik; če si npr. prfoks po izobrazbi in če v zaposlitvenem razgovoru poveš, da si npr, 1x med počitnicami v srednji šoli delal pri avtomehaniku, bodo to zavedli kot izkušnje in te bodo prav tako vabili na razgovor k avtomehaniku, čeprav si po končani izobrazbi učitelj. Smešno, žalostno in resnično. Glede mojega primera pa, sva govorili o tem z direktorico na razgovoru in mi je povedala, da je želela, da ji zavod pošlje vse kandidate, ki imajo ustrezno izobrazbo in delovne izkušnje iz računovodstva+tajništva. Zavod pa ji je poslal kandidate z izobrazbo in izkušnjami iz računovodstva ali tajništva, ne pa iz obojega, zaradi česar od 10-ih, ki so bili pred mano na razovoru ni ustrezal niti eden!
|
|
|
|