|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A se vam tudi kaj trga
6.1.2007 14:45:48   
2 Sraki
Moram napisat, ker tole je pa že preveč.
Sej zastopim, da je nosečnost "nadloga" in da imaš proti koncu že vsega pol kufer, ampak poslušajte, kako si moja žena želi roditi.
Rok ima 27.1.2007.
Pred kratkim je bil na obisku župnik, pa se je že dogovarjala za krst na Svečnico. Meni ni bilo jasno, kako nositi otroka h krstu direktno iz porodnišnice na krst v mrzlo cerkev, pa jo le povprašam, kako si to ona predstavlja. In mi pove, da itak misli roditi za Sv. tri kralje (torej danes se mi izeka rokuser posted image ), tako da krst začetek februarja sploh ni problem.
Da ne govorim o drugih metodah spodbujanja rojstva: pucanja stanovanja po vseh štirih ( sej vem, zdej bom pa jaz izpadel kot mož, ki ničesar ne ponaredi po stanovanju), skakanju po stopnicah, luna očitno ni uspela,...
Danes pa je dobila eno čisto novo (NORO) idejo o ustvarjanju "umetnih" popadkov. Ker trenutno obdelujem strope, podne in stene v otroški sobi, sem po dveh urah štemanja za elektriko malo pojamral, da to pa utruja. No, pa se ona spomni, da bi ONA šla štemat z Udarnim kladivom ( pravilno slovensko štemarco), da bi to sigurno zadoščalo za predčasen začetek porodauser posted image user posted image user posted image user posted image .
Drugače pa, za beljenje naslednji teden mi itak ne bo pustila zraven, ne ne.
A moram še kaj več komentirati????
A se vam tudi (je) toliko mudilo, da bi za to naredile PRAV vse?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A se vam tudi kaj trga
6.1.2007 14:58:34   
Blacky30
Niti pod razno se mi ni mudilo nikamor. Še ko mi je g. 4 dni po roku, to je bilo 27.1.2005 rekel, da grem zdaj rodit, sem skoraj skup padla od strahu. Kaj šele da bi s čim poskusila pospešiti porod. Očitno se ne zaveda, kako še zdaj uživa in kaj jo še čaka.
Naj se raje konkretno naspi in počiva, ker za to potem več ne bo časa. Pri moških opravilih pa te naj raje kar pusti pri miru, da si ne bo še kaj naredila. Mora pa itak vedeti, da se ne sme pretegovat ali preveč sklanjat, da si otrok ne zategne popkovnice okoli vratu ali se ne naredijo vozli. To bi ji moral itak že g. povedat, vsaj meni je. Prepoved stanja na stolu, obešanja perila višje od svoje višine, ker se moraš stegovati, prepogibanje naprej, vse to ne sme delat.

O krstu v tem mrazu in z novorojenčkom pa raje ne bi niti začela, ker bi predolgo trajala moja kritika.......user posted image

Otrok pa bo itak prišel na svet, ko bo hotel in še nobena ga na silo ni uspela spraviti ven. user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2007 16:41:10   
jasnika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kaj tu vse človek ne prebereuser posted image user posted image user posted image , z mojim sma se nasmejala do solz in sedaj sem mu dokazala, da so ene še hujše od mene, jaz se samo z vročo vodo tuširam, ampak kaj pa tvoja žena počne, pa user posted image user posted image user posted image user posted image

če ste bilizu mb-ja doma lahko pride še k nam malo počistit hišo, je ful velika, pa dosti praha, pa zavese za oprat pa takoooooooouser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2007 18:06:51   
BAMBOLINO
ja, ja.......
moram reči, da sem bila jaz tudi takšna....
Vsak dan sem čistila, peglala, pospravljala....pa ne samo lahke stvari, tudi težke....
Ponavadi takrat, ko sem bila sama doma, da mi moj dragi mož ni težil.
Za mene je bilo to zelo težko obdobje, ker z ničemer nisem bila zadovoljna.
Sem paničarila zaradi vsake podrobnosti, tako da se tvoji ženi ne čudim preveč.
Še sreča, da imam tako potrpežljivega moža, ker sem bila "tečna" sto na uro.
On mi je pa samo kimal in me včasih vprašal, če kaj potrebujem...Moram reči da imam zlatega moža, ki je med tem časom postal tudi ati.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.1.2007 21:25:29   
kamy
Kaj pa je narobe z vročim tuširanjem? Namreč mene zanima zato, ker se mi ful paše tuširati z vročo vodo! Upam ,da ni to kaj narobe?
By

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2007 21:42:04   
Blacky30
Tuširanje z vročo vodo ni priporočljivo v enakem smislu kot kopanje v termalnih bazenih, ki imajo več kot 35 stopinj in kopanje doma v banji z vročo vodo, saj lahko v zgodnji nosečnosti povzroči splav, v pozni nosečnosti pa popadke.

Jaz pa ne razumem, kako lahko ena bodoča mamica sploh razmišlja o takih neumnostih?!!? Kako lahko gleda le na sebe, da bi se čimprej rešila, sploh pa ne pomisli na posledice, kako to vpliva na otroka? Najbolj ugodno za otročka je, da pride na svet, ko je dejansko sam pripravljen na to in se porod sproži sam.
Meni je bilo najhuje, ker so mi vse umetno sprožili in sem morala roditi brez enega svojega popadka.

(odgovor članu kamy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2007 22:07:05   
eya
user posted image user posted image user posted image

Joj, oprosti, ampak tudi meni so metode tvoje drage prav smešne. In se ji mudi samo zato, da bo lahko otrok kršen na svečenico? Ojej, no...

Jaz nisem imela nobenih takih trikov, pa sem rodila 11 dni prej. Pri tvoji ženi pa zna biti, da bo rodila šele sredi februarja...po Murphyju.user posted image

Pa še čisto resno-naj pazi, da res ne bo narobe kaj z user posted image  ob njenih podvigih.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2007 22:31:45   
ronja
Jao, miki!
Sama še nisem bila na tem oz. še nisem tako daleč, ampak vseeno mislim, da tole pa ni ok... Mogoče je smešno, ampak če ji rata sprožit porod cele 3 tedne prezgodaj... POtem pa mogoče ne bo več smešno, ker lahko to škodi user posted image ...

Daj ji malo literature, ki govori o tem za prebrat. Ne vem, če bo otroku kaj pomagalo, če bo krščen na svečenico, bo pa moral na kake operacije ali pa se bo težje učil,... S prezgodnjimi porodi je povezanih veliko tveganj...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2007 22:42:15   
2 Sraki
No, da malo umirimo strasti.user posted image user posted image user posted image
Moja žena je najboljša žena, kar jih jeuser posted image user posted image user posted image (verjemte, takih NE delajo več, sem zadnjo ujel). Vse ideje, ki sem jih naštel so le plod njene bujne domišljijeuser posted image . Vem, da ji v tem času, ko postaja malo manj okretnauser posted image , ko se pojavljajo lažni popadki, in preživlja večino dneva sama v stanovanju, pride na misel vse sorte. To potem za sproščanje energije in popestritev dneva govori meni, ki pa jo potem jemljem preveč resnouser posted image . Drugače pa ima tudi ona dovolj pameti in osveščenosti, da se ne bi podstopila kakšnega štemanja, zato, da bi pospešila porod.
Naj bo torej naddaljnje razpravljanje bolj v smislu razvedritve vseh nosečnic, ki skupaj z dobrimi možmi preživljajo dneve nosečnosti, pa v kateremkoli stadiju so že.
Lp

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.1.2007 22:43:08   
jasnika
samo v vednost vsem ,ki ne vejo, da če se otrok rodi po 37 tednu, torej 3 tedne pred rokom, NI NIČ NAROBE,  je že vse pripravljeno, tako da,...  in to več ne šteje kot prezgodnji porod

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.1.2007 23:30:14   
ŠpelaP
Porod bi naj pospeševal tudi sex v zadnjih tednih oziroma dneh pred PDP. A na to se (te) pa še ni spomnila?! user posted image

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.1.2007 23:47:02   
2 Sraki
Mi celo  user posted image že pridnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in ne jemljemo to za pospeševanje, no če pa kaj deluje v tej smeri pa sporočimouser posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?