Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
pregledi med nosečnostjo 28.12.2006 21:33:18
|
|
|
|
sabri
|
oj, sem nova na forumu in sem mislila, da mi je že uspelo prej, pa ni, tako da ponovno. Noseča sem 24 tednov in me zanima, če je res, da je zadnji ultrazvok pri 5 mesecu, ali je res otroček prevelik zdaj, da bi dobila slikico ultrazvoka? Malo me skrbi, da moj ginekolog ni ravno med najboljšimi. Prav tako imam skozi vso nosečnostjo izcedke, pa me ne pogleda, ampak verjame na besedo in predpisuje kreme...Čeprav moj opis izcedka mogoče ni ravno briljanten. LP vsem in hvala za pomoč.
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 29.12.2006 8:41:51
|
|
|
|
ksenjak
|
Jaz sem imela zadnji UZ pri 20 tednih, ko mi je delala morfologijo. Mislim, da ti uradno pripadajo samo trije. Lp
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 29.12.2006 9:06:47
|
|
|
|
Anonimen
|
V nosečnosti vsaki nosečki po pravilniku ZZZS pripadata dva UZ, prvi in morfologija okoli 20. tedna. Vsi drugi UZ se delajo ali ker se sumi, da bi bilo lahko z otročkom ali mamico kaj narobe (npr. sladkorna mamice, zastoj v rasti otroka,...) ali zaradi dobre volje ginekologa. V vsakem primeru mora G. UZ zavarovalnici nekako upravičut, da ga plačajo, torej ali res gre za nek sum ali pa si tak sum izmisli. Lahko pa narediš koliko hočeš UZ samoplačniško. Običajno je tako, da v ZD delajo več UZ, ker lahko stroške bolj prikrijejo, zasebniki pa pazijo na vsak tolarček, ker jim gre tudi za dobiček in neradi delajo več UZ, kot jih je nujno potrebno. So pa seveda tudi izjeme, se razume. Glede izcedkov pa je takole: za nosečnost so izcedki nekaj povsem normalnega, jaz sem jih imela od začetka do konca, G. me je večkrat pregledala in mi predpisala glicerinske svečke in canesten. Za nekaj dni se je stanje izboljšalo, potem pa spet packarija . Ni problem, če te izcedek povzročajo glivice, je pa treba pazit, da niso mogoče kakšne bakterije. Če te skrbi, lahko vztrajaš pri svojemu G., da te pregleda, ali pa greš h kateremu koli drugemu na samoplačniški pregled. Drugače pa je mene G. zadnič pregledala vaginalno v začetku drugega trimesečje in potem šele nekaj tednov pred porodom. Lepo nosečnost želim in lep ter hiter porod.
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 29.12.2006 9:48:52
|
|
|
|
frufru
|
Pripadata ti 2 morfologiji - UZ: 1 v drugem tromesečju in 1 v tretjem tomesečju, ker zavarovalnica krije le dva. Lahko pa greš na samoplačniški UZ ali 3d UZ, samo ga ne delajo povsod. Več UZ je le izjemoma, če so kakšni problemi (krvavitve, visok pritisk, sladkorna, slab razvoj, ipd). Očitno se tako kot moja G drži načela ne pipaj dokler je v redu. Meni je bilo to čisto OK, ker so ene jamrale, da jim vsakič delajo vaginalni pregled, pa amnio, potem so pa krvavele ali jih je pa vse bolelo. Meni je G naredila 3 UZ 3 dni po roku, ker ni bilo nobenih popadkov ali drugih znakov za porod. Potem je ugotovila, da je zelo velik (4kg, premer glavice 10 cm), tako da me je poslala v P. Kar se izcedkov tiče so normalni za nosečnost dokler niso smrdeči, srbeči, krvaveči.
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 2.1.2007 19:31:42
|
|
|
|
sabri
|
hvala vsem za odgovore. ker je moja prva nosečnost, sem tudi jaz bolj firbčna in mogoče kompliciram bolj, kot bi pri naslednji nosečnosti. samo ti izcedki so pa katastrofa, najprej brez vonja, brez večjih komplikacij, ampak se mi je cca dvakrat na dan kar ulilo ven, zdaj trenutno pa čisto malo, pa zelo srbi. prav tako mojega po spolnem odnosu. tako, da mi gre že zlo na živce, pa itak nič ne pomaga. se tolažim s tem, da bo po porodu bolje, LP.
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 2.1.2007 19:42:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Če srbi, potem pa kar do ginekologa. Vnetje! Čimprej!
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 2.1.2007 21:40:46
|
|
|
|
bobek05
|
No, so glede pregledov so ti že napisale. V bolnici kjer imam G sem imela 2 UZja oz. 3, če štejem še UZ pred CR. Drugače pa sem še šla na 3 samoplačniške UZ, najboljši je bil v Slovenj Gradcu, kjer sem lahko svojega sončka opazovala 45 minut, dobila pa sem tudi filmčke in 3D slike - fenomenalen občutek! Kdaj točno sem šla na tega v SG se ne spomnim, mislim, pa da je bilo nekje takšnega časa kot si sedaj ti - saj lahko greš tudi kasneje, ampak potem se več ne vidi tako lepo, ker je otrok že toliko večji. Npr. 1 UZ sem imela tudi v 33t in takrat se mi brez razlage sanjalo ne bi kaj je kaj... Jaz sem bila vesela, da sem šla tudi v samoplačniško varinato (tega zadnjega samoplačniškega) tudi zato, ker sem takrat že v bistvu izvedela, da se moj sin ni obrnil in ko je to potrdil še moj G, je seveda sledil CR. Izcedek sem tudi jaz imela celo nosečnost, ampak le 1x vnetje in takrat sem dobila canesten vaginalete in potem je bilo takoj bolje. Me je pa drugače G pregledoval vaginalno vsak mesec.
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 2.1.2007 21:44:03
|
|
|
|
bobek05
|
P.S.: Nočem te strašiti, ampak med porodom ni dobro, da imaš kakršnokoli vnetje (ker se lahko prenese na otroka), zato poskrbi, da če se res kaj spodaj dogaja, da čimprej pozdraviš !
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 3.1.2007 11:49:44
|
|
|
|
najina pikica*
|
jst sm imela preglede na 4 mes in moja g. mi je na vsakem pregledu naredila uz! kar se tiče pa izcedka,sicer je med nosečnostjo normalno da je prisoten vendar če so v njem prisotne barve ali pa smesi ter če je močnega vonja....hm mislim,da bi bilo fajn,če bi se še enkrat pogovorila z svojim g.....lahko pa izbereš druge varjante pregleda,ko boš imela izcedek pojdi na urgenco...češ,da si se ustrašla,ker imaš čuden izcedek in tako dobiš še eno mnenje drugega g. ali pa enostavno se naroči nekemu privat g.,da te še ta pregleda! drugače pa res ni najbol priporočljivo imeti med nosečnostjo kakrno koli unetje!
|
|
|
|
RE: pregledi med nosečnostjo 3.1.2007 22:41:03
|
|
|
|
sabri
|
Ja, sem se že odločila, da grem takoj na pregled, samo da je praznikov mimo. Prav tako bom šla na samoplačniško varjanto k drugemu ginekologu, da malo primerjam. Slišala sem za dr. Kobala, ki dela v stari porodnišnici, baje je zelo dober, ga katera pozna? Ima tudi samoplač. varjante tako, da grem do njega, da mi naredi tudi ultrazvok, da bom imela vsaj eno slikico v kompletni nosečnosti, vsaj en spomin, pa tudi, če se ne bo dosti videlo. Imamo svoje muhe nosečke, a, hi. Pa kaj hočmo, nas morajo naši dragi kar prenašati, ko smo malo . LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?