Anonimen -> RE: pregledi med nosečnostjo (29.12.2006 9:06:47)
|
V nosečnosti vsaki nosečki po pravilniku ZZZS pripadata dva UZ, prvi in morfologija okoli 20. tedna. Vsi drugi UZ se delajo ali ker se sumi, da bi bilo lahko z otročkom ali mamico kaj narobe (npr. sladkorna mamice, zastoj v rasti otroka,...) ali zaradi dobre volje ginekologa. V vsakem primeru mora G. UZ zavarovalnici nekako upravičut, da ga plačajo, torej ali res gre za nek sum ali pa si tak sum izmisli. Lahko pa narediš koliko hočeš UZ samoplačniško. Običajno je tako, da v ZD delajo več UZ, ker lahko stroške bolj prikrijejo, zasebniki pa pazijo na vsak tolarček, ker jim gre tudi za dobiček in neradi delajo več UZ, kot jih je nujno potrebno. So pa seveda tudi izjeme, se razume. Glede izcedkov pa je takole: za nosečnost so izcedki nekaj povsem normalnega, jaz sem jih imela od začetka do konca, G. me je večkrat pregledala in mi predpisala glicerinske svečke in canesten. Za nekaj dni se je stanje izboljšalo, potem pa spet packarija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ni problem, če te izcedek povzročajo glivice, je pa treba pazit, da niso mogoče kakšne bakterije. Če te skrbi, lahko vztrajaš pri svojemu G., da te pregleda, ali pa greš h kateremu koli drugemu na samoplačniški pregled. Drugače pa je mene G. zadnič pregledala vaginalno v začetku drugega trimesečje in potem šele nekaj tednov pred porodom. Lepo nosečnost želim in lep ter hiter porod.
|
|
|
|