|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpoved po porodniški
26.12.2006 13:44:18   
shooo
moja porodniška se izteče jutri, sem pa prejsnji teden v roke dobila odpoved- sem kao tehnoloski visek. odpovedni rok je 45 dni in v tem casu naj bi izkoristila svoj dopust tako da mi ni treba vec hodit v sluzbo.delovno razmerje se konca 4.2. in mi takrat izplacajo odpravnino (220.000, 00sit).

imam sploh kaksne moznosti da jih zasijem?
a zakon dovoljuje taksne packarije?
prosim kaksne informacije!

23.1.06-Neža
21.4.08-?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpoved po porodniški
26.12.2006 13:59:52   
Anonimen
V bistvu ne moreš nič, razen če jim pošlješ kontrolo, če je res ukinjeno tvoje delovno mesto. Ko pa ga bodo ponovno odpirali, si ti po zakonu prva na mestu, ki te morajo nazaj zaposliti, če ne boš seveda dobila že nove službe. žal tako je.

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2006 17:30:29   
Anonimen
Če še dojiš, te ne smejo odpustiti. Doječe matere so enako zaščitene kot nosečnice.

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.12.2006 21:34:51   
k1
pozanimaj se na www.pravniki.net

odgovore dobiš kar hitro. vso srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 2:53:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič
Če še dojiš, te ne smejo odpustiti. Doječe matere so enako zaščitene kot nosečnice.

Če si tehnološki višek, potem letiš, kakor vsi ostali. Je pa res, da morajo ostali leteti prej kot doječa mati. Kar bi v tem primeru pomenilo, da ne smeš biti edina, ki si dobila odpoved kot tehnološki višek, ampak so jo morali dobiti tudi vsi ostali, ki v firmi delajo na enakem delovnem mestu kot ti. Če si pa ti edina, potem pa nimaš kaj.
Odpoved delovnega razmerja kot tehnološki višek je zakonita, 45-dnevni odpovedni rok tudi, izkoriščenje dopusta tudi, odpravnina tudi, plačo in vse, kar spada zraven, boš tako ali tako prejela, potem pa ti pripada vse, kar je pač možno, preko RZZ in CSD.
Pot odpovedi tvojega delodajalca je takole slišati čisto OK. Ampak, kakor pravim - preveri za ostale zaposlene...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2006 14:11:17   
shooo
hvala za odgovore. sem poslala odpoved se na ispektorat za delo da se oni preverijo ce je vse po zakonu in prav.
a se veste mogoce kaksen pravice mi potem prpadajo na zavodu in na socilani.imam 8 let delovne dobe in se nisem prijemala nobenih nadomestil od borze.z mozem nisva porocena sva pa na istem naslovu ze 5 let. on ima podjetje.potem takem mi socialka ziher ne pripada?

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2006 19:54:11   
soncek&luna
sej boš, če se prijaviš na zavod za zaposlovanje dobivala od njih nadomestilo 6 mesecev. prve 3, 70% tvoje povprečne plače, naslednje 3 mesece pa 60% tvoje povprečne plače, vendar ne več kot 119.000 sit neto.

Mami, pika moja!

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2006 4:04:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: shooo
on ima podjetje.potem takem mi socialka ziher ne pripada?

Če ima pozitivno bilanco za zadnje tri mesece in če imata enega otroka in njegovega netto dobička več kakor cca. 96.000 SIT, potem ti po preteku prejemanja nadomestila z RZZ na CSD žal ne pripada nič.

Ne pozabi pa jih obvestiti o izgubi delovnega mesta in prijavi na RZZ. Morda zaradi razlike v sohosku padeš v en razred višje za otroški dodatek (odvisno tudi od moževih dohodkov). Preveri npr. na Internetni strani CSD Šiška.

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.12.2006 12:13:24   
shooo
danke!
carice ste!
lepo praznujte

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.12.2006 3:50:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
sohosku

Svašta... tole je bilo mišljeno "dohodku", ja... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Sponzorstvo
muška

Bi šli za sponzorja ob lokalni preditvi? Seveda ob predpostavki, da imate podjetje.

da (65%)

ne (9%)

nikoli mi ni prišlo na misel (13%)

vedno sodelujem (4%)

nikoli se ne udeležujem (4%)

me me zanima kaj se dogaja v moji okolici (4%)

Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!