|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tako zelo sem žalostna :(
28.12.2006 8:37:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Veste kaj, malo grdo se bo tole slišalo. Pri nas se ne obdarujemo za božič in posledično zaradi daril tudi noben ne more nosu vihat in bit razočaran itd., itd. Kjer se pa obdarujete, pa vedno pride ven, da nekdo dela razlike, una je to dobila, ta je to dobila, mi si več zaslužimo ker več pomagamo......

Res se opravičujem ampak to s temi darili meni vse presega. Pravzaprav se mi zdijo butasta obdarovanja za praznike.

Ozadja zgodbe ne poznamo in ne vemo, zakaj ste vi dobili oglodanega piščanca, ostali pa so lahko normalno jedli......za praznike mi nikogar ne vabimo na kosilo, pa tudi povabljeni nismo nikamor. Če pa pridemo nekam na obisk, pa bog ne daj, da bi rekla, uni pred nami so jedli čokoladno potico, mi pa orehovo....kar nekaj.

Če pa jih poznate, kakšni so, pač ne hodite več k njim. Ker tak odnos, kakršnega imate oz. imata do vaju, ni vreden besede DRUŽINA!, zato raje praznujte sami, ti mož in otrok!

user posted image user posted image user posted image  SE PODPIŠEM!
Ta svet je popolnoma zmoderniziran in resnično mi gre kar na bruhanje, kako so nekateri materialisti in pričakujejo vse mogoče in so nevoščljivi drug do drugega.
Zakaj ljudje niso zadovoljni enega nasmeha, poljuba, domačih "škundrov", enostavne potice in vseh dobrih besed, ki so jim dodeljene s strani družine, sorodnikov?????
Moje mnenje je, da bodi to kar si in ne privošči drugim, kar ne želiš, da se zgodi tebi in svet bo preprost in enostaven.
Pa ne pišem tega zato, da bi tolkla po drugih, enostavno med nami ni več tistih starih dobrot kot v starih časih in samo poglejte malo naokrog, kako so ljudje zadovoljni enega samega nasmeha, objema, brez materialnih dobrin. Če samo pomislim, kako smo včasih praznovali praznike, točno vem, da v današnjem času še vedno praznujemo skromno, spremenilo se je samo to, da imamo bolj obilno večerjo, ker je tudi živeš bolj dosegljiv kot je bil včasih.

In vsa ta darila, ko pišete, kako si jih postavljate pod novoletno jelko, pa kako v nestrpnosti čakate darila drugih...vse to mi je zmodernizirano iz Ameriških filmih. Pri nas je še vedno star peharček, v katerega dobimo domače dobrote, pa mogoče kakšno čokolado, ki je včasih ni bilo, jaz osebno pa nisem hotela denarja od staršev, ker sem jim preprosto rekla, bomo šli skupaj v trgovino, pa mi bosta kupila servis krožnikov za čas, ko se bom preselila na svoje!!!!Pa še denar sta mi ponudila oz. hotela dati komaj zdaj, ko sem odrasla in naj bi mi kao prišel bolj v poštev kot domače dobrote.
Evo, sem se razpisala!

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
28.12.2006 14:38:23   
ronja
Hm, meni se pa vse skup ne zdi tako črno... Jaz radauser posted image obdarujem ljudi okoli sebe, seveda tiste, do katerih mi kaj je. Rada mislim nanje, kaj bi jim naredilo veselje in kaj bi imeli, pa mogoče niti ne vejo, da obstaja ali pa si sami ne bi nikoli kupili, ker jim je zase škoda denarja, časa, letanja, česarkoli... Ali pa si ne bi znali naredit, recimo, pa jim naredim. In oni meni.

Oče
mi je naredil pult, ki ga ne moreš kupit, ker je čisto nepravilne oblike, da ravno paše v kot kuhinje in vsakič, ko kaj delam gor (kar je vsaj 2x na dan), se spomnim nanj in sem mu hvaležna.... Ne vem, mogoče sem res čudna, ampak meni se zdi, da te stvari zbližujejo ljudi - da misliš na njih, da se spomniš na njih, da veš, da te majo radi, da so se potrudili zate, nekaj naredili ali letali po trgovinah, da so našli nekaj, kar bi ti bilo všeč...
Brat
mi je naredil police, super darilo! Zdaj imam lahko vse pospravljeno, ker vse paše! Vsakič, ko vzamem CD, se spomnim nanj - in mi je toplo pri srcu... Ja, darila  res prinašajo same probleme, heheuser posted image

In rada gledam nasmeheuser posted image , všeč mi je, ko ima potem kdo z darilom veselje, všeč mi je, ko se spomni name, ko ga uporablja in ve, da ga/jo imam radauser posted image ... ja, očitno sem res čudnauser posted image , heheuser posted image

Se spomnim, ko sem kupila očetu za rojstni dan kontaktni žar, ko je začel delat na Primorskem. Prej je ves čas jedel v menzah, ker ni imel ničesar, razen mini koherčka za kavo skuhat, kaj več se gor ni dalo... Potem pa si je na tistem začel sam kuhat, od takrat je bolj zdravo, bolj sveže, manj mastno, pa še veselje s kuhanjem je dobil... Sam si ga ne bi NIKOLI kupil, to je tudi sam večkrat rekel, ga ima pa še zdaj, pa je že več kot 10 let od tega... IN ga še vedno z veseljem uporablja, vse naredi not, še biskvit zna spečt v tistem! Ma že čist znucane plate... Mu je naredilo ogromno veselja in res ne vem, kaj bi bilo narobe s temuser posted image , da mu dam darilouser posted image ... Nihče me ne bo prepričal, da je bilo to slabo! Mogoče je danes bolj zdrav zato, mogoče ga bom zato gledala lahko 1 leto dlje, tudi če bo samo 14 dni, se je splačalo!

To je bilo po moje najbolj posrečeno darilo, kar sem jih kdaj komu dala... Pa ni simbolično, je čisto ok darilo, ampak nikoli mi ni bilo niti za trenutek žal, da se obdarujemo, prav zaradi teh iskric v očehuser posted image . Zdaj oče peče pite, poje ogromno več zelenjave, skratka meni se zdi, da je to darilo prispevalo k enemu hobiju, ki je še zelo zdrav...user posted image POvejte mi, kaj je slabega v tem???user posted image

Potem mu vsakič, ko se vidiva, dam kak zeleni čaj. Ker je bil navajen kave in je je spil precej preveč, mu je težko brez vsega, zeleni čaj ima pa rad in je super nadomestek za kavo - vsaj zanj. In tako ga vedno dobi, saj se tam ne dobijo taki dobri čaji - zdaj je sicer našel eno trgovinico, ampak vseeno dobi čaj od mene, ker je to ena taka simbolikauser posted image . Potem sem mu priskrbela gobo za kombučo, pa zraven sem mu dala knjigo o čajih in vse navodila, sprintana iz neta, kako se dela s tem... (Fora je v tem, da se za darilo kompletno potrudiš, ne da daš nekaj, pol naj se pa tisti sam zafrkava, kaj bo s tem počel...) In zdaj spije te kombuče pol liter ali dva na dan! Kar je spet zdravo zanj, saj prej nikoli ni dovolj pil tekočine...

Res ne vem, zakaj bi bila darila slaba in kaj je tu skomercializiranega! Dajala sem jih vedno, v komunizmu malo manjša, ker pač še nisem mela svojega denarja, odkar sama služim, pa so lahko večja. In če najdem nekaj, kar bi bilo nekomu všeč, kupim. Totalno materialistično, heheuser posted image

Mogoče, ampak dejstvo je, da recimo moj brat ne hodi na knjižne sejme in niti ne ve za knjige, ki bi mu bile všeč, recimo. Oče pa tudi dostikrat ne, vsekakor si pa ne bi šel sam kupit Hawkinga, ga pa z veseljem bere znova in znova... Bratec si ne bi šel nikoli kupit tistega lesenega masažnika za noge, mu je pa ful všeč si masirat noge z njim in ga ima pa pod mizo pri računalniku in zdaj vsaj malo miga z nogami med tem - mogoče ne bo mel tok problemov z žilami zato...
Ko sva z bratcem dala očetu masažni aparat za noge, tisti z vodo, od takrat nima več problemov s krčnimi žilami... Ko sem mu dala kozmodisk, ga je nosil in od takrat nima več problmov s hrbtenico...  Zdaj ga niti ne rabi več nosit... Prej ga je ful bolela, sam si ga pa ne bi kupil. Ne vem, no, ampak so stvari, ki si jih sami ne bi privoščili, ti jih pa privoščijo drugi... In ti lahko zelo olajšajo življenje...

Oče mi je dal letos za dedka Mraza denar in rekel, naj si kupim nekaj, česar si sicer ne bi. In sem si kupila dva modrca - ki si jih sicer ne bi, ker se mi je zdelo, da se da shajat v topih, ki so tok raztegljivi, pa da se ne splača in bom počakla, da bojo prsi do konca zrasle... POl me je skor kap, ko sem videla, da so mi že zdaj zrasle za 2 številki in da je bil očitno res že skrajni čas za nove modrce... Zdaj pa mam dva modrca, ki me ne tiščita, lahko v njiju tudi športam in se počutim veliko boljše... Sem mu ful hvaležna...

Ko mi je prvi fant dal očala z plavanje, sem začela z užitkom kravlat - zdaj plavam 3x na teden, naredila sem par tečajev, vse česar mogoče brez tega ne bi... In od takrat nimam več problemov s sklepi... Letos sem za rd dobila nova očala za plavanje od zdajšnjega fanta, hehe, tista so bila res že 10 let stara in so se rosila ko nora, pa zamakala... Stojalo za kitaro, ki ga je naredil še prvi, mam pa še vedno in mi je všeč, je lepo, praktično in me spomni na tisti čas, brez nekega obžalovanja - bilo je lepo, zakaj bi to morala pozabit? On ma še vedno ribice, ki sem mu jih dala, čeprav jih ima še rajši njegova mama, heheuser posted image
Potem me je isti peljal skočit iz letala, (kar tako, ne za rd, ne za novo leto, kar tako) - nekaj, kar sem si noro želela, pa niti rekla nisem, ker nisem mela denarja za to... NIkoli ne bom pozabila...user posted image ne vem, ampak meni taki trenutki naredijo življenje - tisti, ki ti vzamejo dih...

Pri moji mami in sestri je malo težje, ker se jima okus zelo spreminja, ampak se tudi najde kaj, kar jima je všeč - sestra je par let nosila samo jakno, ki sem ji jo dala z dedka Mraza - in je ni zeblo. Pa kaj je to slabega???

Fantuser posted image   je itak vedno zadovljen z darili, ker je zanj zelo lahko kaj najtuser posted image , povsod ga je polno, pa poznava se dobrouser posted image . Ampak je bil pa enkrat tako veseluser posted image navadne poslikane majce, da mi ni bilo nič jasnouser posted image ! Mam navado, da dostikrat komu dam kaj kar tako - če imam čas nekaj naredit ali pa če vidim kaj, kar bi nekomu prav prišlo... In je bila navadna majca, Tshirt, sploh niti ne draga... Samo poslikala sem jo s tem, kar je pač njemu všeč... In mu je ful pomenila...
On je meni dal eno plišasto kuro, ki gre z mano tudi v bolnico ali kamorkoli pač... In imam občutek, da mam del njega zraven... Pa jo lahko stisnem, kadar njega ni...

ODkar sem mu naredila bundo, se zdaj vsak hladnejši dan reži, kako ga nič ne zebe... Puhovke mu takrat res še nisem mogla kupit, sešila sem jo pa lahko in razlika v toploti je očitna. Potem sem mu naredila še bolj tople rokavice za na kolo, da nima več premraženih prstov, pa vem, da mi še zdaj ful dostikrat reče, da ga ne zebe zaradi njih...

Potem so stvari, ki so si jih ljudje vedno želeli, pa nikoli dobili. Meni je totalni užitek najt tako stvar... Navadno po naključju, ampak vseeno je užitek! Recimo fantuser posted image si je vedno želel knigo za rd ali novo leto, pa je nikoli ni dobil. Ko sem mu jaz dala prvo, me je bilo kar malo sram, ker pri nas je bila knjiga nekaj najbolj običajnega in zelo neoriginalnauser posted image . Ampak sem vedela, da mu bo všeč, pa sem mu jo vseeno dala, za zraven... Je bil tako vesel, ker se mu je uresničila skrita želja, da mu zdaj vedno dam zraven še knjigo - seveda pa iščem toliko časa, dokler ne najdem take, ki mu bo všeč...
Njegova mami je prvo tortouser posted image za rd dobila od mene... Si jo je pa vedno želela dobit, da ji enkrat ne bi bilo treba pečt torte za svoj rd... Meni se je zdelo to čisto grozno, pri nas mami ni nikoli pekla torte za svoj rd, vedno sem jo jaz, odkar lahko miksam... Njegova mami mi še zdaj vsako leto pove, da sem ji dala prvo torto, vsaj 3x,... Ji je grozno dosti pomenilo! Od takrat ji vedno naredim 2 torti, zato da bomo počasi nadoknadili zamujeno, hihiuser posted image

In ne vem no, njej to nekaj pomeni, ko sem ji za zadnji rd prinesla 3 nadstropno torto, s katero sem se ukvarjala cel dan, šla na trg po 27 svežih vrtnicuser posted image , da je zgledala vsaj približno tako, kot sem si želela, je bila ganjena... Je mela solze v učkih, mislim, se je videlo, da ji je to nekaj pomenilo... Ne vem, kaj vi res vidite nekaj slabega v tem???user posted image

Ne vem, kako vi jemljete ta darila, ampak v naši družini prinašajo veseljeuser posted image , vsaj kolikor jaz vidim...user posted image Res smo pa priznano čudna družinauser posted image , so nam dali vzdevek "the Adam's family"...user posted image

No, spet sem se razpisala, ker sem se mal razkurila, ampak mi gre na živce, kadar ljudje gledajo samo na slabo stran, pa ne vidijo, koliko dobrega naredi kaka stvar... Mi smo že od vedno nestrpno čakali dedka Mraza in odvijali darila pod jelko...  In jaz res nimam slabih izkušenj s tem...

Kar se tiče mojega dedka in babice - kot sem že povedala, imata vso pravico met nekoga rajši in mu to pokazat. Trpela nikoli nisem zato... In user posted image imam v lepem spominu, ker od tistih, ki jih imam rada, sem dobila nekaj tako lepih daril, da bi odtehtala vse, kar bi lahko šlo tu narobe... kaj me briga za ljudi, s katerimi si nisem blizu - hvalabogu, da dajo mojima bratu in sestri, ki ju mam rada! Veliko boljše, kot če bi dala nekomu, do katerega mi nič ni, ni res?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.12.2006 14:40:12   
ronja
Ja, res je, če si ne daješ daril, ne more bit noben zato razočaran - ampak tudi vesel ne! To je isto, kot če bi rekel, da je boljše, da ne ljubiš, ker potem boš lahko razočaran in prizadet... Pa vsi vemo, da je to živa traparija in da se splačauser posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
28.12.2006 14:46:51   
Anonimen
ronjauser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
30.12.2006 18:07:09   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, res je, če si ne daješ daril, ne more bit noben zato razočaran - ampak tudi vesel ne!

Se na srečo gibljem v takem krogu ljudi, ki jim stisk roke in objem za praznike več pomeni kot darilo in so tega VESELI! Izraz na obrazih ljudi, ki me obkrožajo, mi to pove.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
31.12.2006 0:15:22   
ronja
Hehe, jaz pa sem na srečo obkrožena z ljudmi, ki jim lahko stisnem roko, jih objamemuser posted image , jim dam lupčkauser posted image in darilouser posted image in so vsega veseli.user posted image
Mimogrede: brat je že prebral pol knjige, ki sem mu jo dala letos za novo leto. Prej pa sploh ni vedel zanjo... Seveda bi bil vesel tudi, da se samo dobimo, ampak zdaj uživa tudi, ko je sam doma in bere knjigo, ki mu je všeč... Primitivno, če mu hočem naredit tako veselje, ni res?user posted image

Na srečo se pri nas to dvoje ne izključuje, lahko nekoga objameš, se mu nasmeješ in so ljudje zato veseli, hkrati pa znajo bit veseli tudi darila, če je njim na kožo napisano in seveda iskreno dano (ampak s tem res nimamo problemovuser posted image ).

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 31
3.1.2007 7:40:58   
srki
Pri nas je fora samo v tem, da si daril NIKOLI nismo dajali, smo pač tako navajeni in smo božič in novo leto drugače praznovali, kot z darili. In veliko je takih, ki si daril ne dajejo. Skoraj v celem kraju. Ne vem, mogoče smo za luno.

Ne bom rekla, da se mi ne zdi nič slabega, če se obdaruješ. Mnenje je bilo samo v tej smeri, da nekateri gledajo zgolj in samo na to, kaj in koliko kdo dobi......

Če imate tak način in če vidiš, da so vsi z darili zadovoljnji, potem je to seveda super. Čim pa začne nekdo nos vihat in primerjat darila, kaj je kdo dobil, to se mi pa ne zdi ravno dobro. Pri vas obdarovanje funkcionira in doseže svoj namen, pri nekatrih pa ne, zato tako razmišljam.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
3.1.2007 10:51:58   
ronja
ja, s tem se seveda stirnjam, srkiuser posted image , saj je po navadi tako, da vsi isto mislimo, heheuser posted image Če so darila samo zaradi daril in ne zato, ker bi bil to način izražanja tega, kar čutiš, torej da imaš nekoga rad... In če se samo meri in nič veseli... Ampak pri nas res ni tako - in ni nikoli bilo...

In sem hotela samo povedat, da darila niso vedno slaba, da lahko s tem ravno tako povemo to, kar čutimo kot z objemom... Predvsem pa, da tako daš to, kar si drugi želi, ampak si ne privošči... Ker pri nas je dosti takih stvari... In potem je tak luštno gledat tistega nekoga, ki ti je nekaj posebnega, kako uživa z nečim, kar si mu dal/a...

Je pa res, da se ne spomnim, da bi bil kdaj kdo prizadet, ker dobi nekdo več, drugi manj; smo velika družina in nam je to normalno, da enkrat dobi en več, drugič pa drugi... Ne moremo vsako leto vsem kupit nekaj velikega, je pa neumno, da nekomu ne bi, ker ne moreš vsem. Pač 1x en drugič drug. Letos je recimo dobil od mene oče več (res pa da ma še rd čisto zraven novega leta, ampak mu vseeno dam dve darili, ker se mi zdi tako fer;)), mami pa recimo samo čaje, pa jih je bila vseeno vesela, ne vem, mene so vzgajali tako, da si vesel za tiste, ki jih maš rad... Bo pa mami dobila eno malo večje darilo za rd, že vem kaj, samo trenutno ni sezona zato in bi ji samo napoto delalo do njenega poletnega rd...

Nič ni narobe, če ste navajeni drugače, oboje je prav, samo da je vsem prav. Je pa hec s temi darili, ker včasih nekdo noče obdarovanja, pa se vsi prilagodijo, potem pa niti ne vejo, da so se... Tako se je moj prvi fant tega navadil od mene, česar je bila najbolj vesela njegova mami (ja, jaz mam srečo z mamami od fantov, me majo rade, heheuser posted image , nimam pojma, zakaj)... Zdaj se onadva med sabo še vedno obdarujeta, čeprav midva že kakih 10 let nisva skup, z očetom pa se še vedno nihče od njiju, ker je bil on v osnovi proti. Ampak hočem rečt, zdaj imata strašno veselje s tem, da si kaj data... Samo da si prej ona nekak ni upala tega povedat na glas, on je bil pa tako vzgajan, da niti ni vedel, da je to lahko luštno...

Vem, da mi je vsaj ene 1000x rekel, da mi je ful hvaležen za to... Meni se je pa zdelo to normalno, dat je luštno tak da izkoristim vsako priliko oz. razlog, pa če ga pes na repu prinese, heheuser posted image .

Aja, jaz sem letos dobila tudi same take stvari, ki si jih sama ne bi privoščila, mi pa vse naredijo precej veselja, nobenih diamantnih prstanov, tehi si itak ne želim, da ne bo pomoteuser posted image ...user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 33
3.1.2007 13:14:18   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ampak pri nas res ni tako - in ni nikoli bilo...

In potem je tak luštno gledat tistega nekoga, ki ti je nekaj posebnega, kako uživa z nečim, kar si mu dal/a... 

No vidiš, če bi vsi tako razmišljali in ne bi bili užaljeni, bi bilo zelo fajn. Eni so pa itak materialisti in potem samo primerjajo.

Res je lepo ja, ko nekoga vidiš, kako se razveseli neke stvari. Ko jaz svojemu otroku kupim nekaj, kar si želi, npr. za Miklavža risanko Pat & Mat, sem komaj čakala, da jo zagleda v košarici. Veselje je bilo nepopisno in s tem sem bila seveda tudi jaz kot majhen otrok. Uživala sem, ker sem videla, kako je srečen. Zato te zastopim, tistih pa ne, ki so užaljeni....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.1.2007 14:12:46   
Stefka
Pri nas se je letos zgodilo podobno, ampak ne med odraslimi, za otroke.

Zadeva je taka, da se s taščo in tastom zelo dobro razumemo, tudi relativno veliko časa preživimo skupaj in iskreno povedano ju imamo vsi zelo radi, tast je tudi zelo veliko vložil v nas in v to, da sva že zdaj prišla do svoje hiše. Emo (3 leta) imata neskončno rada, velikokrat je prespala pri njiju, na njuno željo, je pa zelo prijazna in komunikativna deklica.

Ko sva lani novembra povedala, da sem spet noseča, sta bila ful vesela, in ko se je rodila Sara, je bilo to res pristno veselje. Potem pa se je začelo. Prva dva meseca je tašča niti v roke ni vzela (da kao Ema ne bo ljubosumna user posted image ; zgodilo se je seveda točno to - doma jo je čisto posvojila, tam pa jo je ščipala ipd - seveda je čutila kako tašča čuti do nje).

Pa sva mislila, saj bo minilo, ko bo mala malo zrastla. In je Ema nekajkrat šla tja na taščino vabilo prespat "na počitnice". Sva rekla, dokler ne bo Sara stara vsaj ene 4 mesece, ok, potem pa ne več. user posted image

Pa ni bilo nič bolje. Komaj jo prime v roke, nikoli se ne igra z njo, tako kot se je z Emo. user posted image  Naju pa boli, ker imava obe enako rada in med njima ne delava razlik, čepraj je ena stara pol leta, druga pa tri. Čeprav je Sara zelo drugačen dojenček kot je bila Ema, precej bolj mirna in ima rada mir.

No, višek vsega je bil božični večer (vedno se obdarujemo in smo res radi skupaj), Ema je ko je bila stara 14 dni dobila darilo.

Torej, midva sva na srečo vsa darila, ki sva jih kupila punčkama nesla s seboj. Pa odpiramo tono paketkov, Ema je sigurno dobila 5 ali več daril, tudi midva oba in možev brat, potem pa se zvečer peljemo domov in se pogovarjava kaj je kdo dobil in nama kapne - SARA NI DOBILA NIČ! user posted image

Tako sva bila jezna, da se ne da povedat. Tako da začasno ohlajava odnose, predvsem pa se bova morala spravit in ji to lepo povedat, če ne s tem nisva ničesar rešila. Žal.

No, se opravičujem ker sem zašla s teme, ampak mi je malo stopilo na živček.

Upam, da se bo vse uredilo, ker nama obema familija zelo veliko pomeni.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 35
3.1.2007 15:16:16   
kalbo
Ja, k sreči moja punčka tega še ne razume. Sem pa kar malo jezna na mojega moža, ker NIČ ne odreagira. In ker me to tako zelo žre, sem se odločila, da bom sama kaj rekla oz. vprašala. Nekako ne morem mirno mimo tega.

Če bi bili skregani ali pa če ne bi imeli stikov, še ne bi rekla, ampak glede na to, da sem mislila, da smo v dobrih odnosih, sem še bolj jezna. In razočarana!

Malo razmisli, če se ti res splača obremenjevati s takšnimi bedarijami. Mater, ampak eni pa mate čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
3.1.2007 21:10:48   
ronja
Štefka, ne sekiraj se preveč, babice in dedki so pač po navadi bolj nori na prvorojence/ke... Te razumem in se mi zdi zelo lepo, da jo probaš prepričat, da bi bila do obeh enaka, ampak naj te potolažim, da tudi če ti ne uspe, otroku zato ne bo hudega: dokler imata starša obe enako rada, ji zaradi babice ne bo tako hudo...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
3.1.2007 21:48:21   
Kranjčanka
user posted image Kriza, da so darila postala tako pomembna...user posted image od kdaj pa bonboni niso več dobri.. Imate probleme s težavamiuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
3.1.2007 22:38:57   
Anonimen
Moj otrok je pa letos, no ne sam letos, dobil za roj.dan, miklavža, NL, Dm, toliko daril, da revež ni več vedel kaj naj dela z njimi. In med temi darili je bilo več kot 50 % neuporabnih sladkarij čudnega porekla user posted image user posted image user posted image .
In potem sem tašči lepo rekla, da prosim, da se mu ne kupuje toliko, da rajši vidim, da pride kdaj k nam na obisk. Ker v treh letih, odkar smo na svojem sta bila s tastom dvakrat na obisku. Pa jo moj otrok pokliče po telefonu, jo prosi, da naj pride, da bo videla, da ima zdaj že veliko posteljo, pa da ji pokže igrače,...
No in tašča je bilakar malo frapirana, ko sem ji to rekla. In v sebi sem bila ful vesela, ker sem mislila, no končno bosta prišla k nam na obisk.
In potem jo za NL povabim k nam na kosilo, na morsko hrano, ker vem, da jo obožuje. Povabila sem jo pa kar par dni prej. In je našla 1000 in en izgovor, da ju ne bo.
In mene to boli. "jebeš" darila, če jih tudi otroku za rojstni dan ne prinese, ampak jih moramo iskat. Pa sem si tudi jaz rekla, da jih bodo letošnja, no ja zdaj že lankoletna darila čakala kar lepo pri nas. Naj prideta, če jih pa ne bo pa tudi prav. In voščila sem jima tudi samo po telefonu.
Moža pa vidim, da to zelo boli. Vendar mu stojim ob strani, nikoli ne rečem žal besede čez njiju, ker vem, da že brez tega boli.
Vem, da sem mal zašla iz teme, toda sedaj mi je že lažje user posted image

(odgovor članu Kranjčanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
4.1.2007 7:20:41   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Kranjčanka

user posted image Kriza, da so darila postala tako pomembna...user posted image od kdaj pa bonboni niso več dobri..

Ja, na žalost je tako v naši ljubi družbici. Noben ne pozna več nobene meje. Sem se ravno včeraj pogovarjala s sorodniki, da če bo kdo kaj prinesel malemu, bom spravila jazuser posted image , ker mu vse naenkrat dajo, potem bi kar vse naenkrat pojedel, skratka živel samo od sladkarij. Sem že rekla, da če kdo pride na obisk, ne rabi vedno kaj prinest, pol pa otrok vedno pričakuje, da mora nekaj dobit.

Sem poznala enega starejšega gospoda, ki je otrokom vedno prinesel, kadar je prišel na obisk, dva ali tri bonbone in nič več. Otroci so bili navajeni skromnosti in so bili skromnosti tudi veseli.

(odgovor članu Kranjčanka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
4.1.2007 8:04:47   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

50 % neuporabnih sladkarij čudnega porekla.

Kaj pa s tem mislišuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
10.1.2007 11:55:33   
visnjaaa
Verjamem, da si žalostna, saj sem sama doživela nekaj podobnega. Tudi jaz sem morala jest ostanke od prejšnjega dne, odvijati darila zadnja, itd... Nimam besed, vem pa nekaj. Drugo leto me zagotovo ne bo na večerjo, ker jo bom vljudnostno odklonila, češ da imam virozo, ali nekaj podobnega, ali pa bom šla nekam na smučanje ali pa v toplice, tako da me med prazniki sploh ne bo doma. Jaz jih imam vseh skupaj vrh glave in iz mene se ne bo nobeden delal norce. Mi je pa brez veze, da se smilim sama sebi, ker s tem ne bom dosegla ničesar. Upam, da si se pomirila in da boš za drugo leto vedela kako pa kaj, saj veš tisti pregovor: samo osel gre 2x na led...

lp, Višnjaaa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
10.1.2007 12:28:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Moj otrok je pa letos, no ne sam letos, dobil za roj.dan, miklavža, NL, Dm, toliko daril, da revež ni več vedel kaj naj dela z njimi.

Tega pa jaz ne bom dovolila, ker nočem da moj otrok dobi občutek, da je bistvo praznikov samo v darilih in da vsako leto pričakuje tono daril user posted image Vse v mejah normale.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
10.1.2007 15:19:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
11.1.2007 8:52:06   
Nixxon
IZVIRNO SPOROČILO: visnjaaa

Verjamem, da si žalostna, saj sem sama doživela nekaj podobnega. Tudi jaz sem morala jest ostanke od prejšnjega dne, odvijati darila zadnja, itd... Nimam besed, vem pa nekaj. Drugo leto me zagotovo ne bo na večerjo, ker jo bom vljudnostno odklonila, češ da imam virozo, ali nekaj podobnega, ali pa bom šla nekam na smučanje ali pa v toplice, tako da me med prazniki sploh ne bo doma.

A si že kaj razmišljala da bi jim povedala resnico, kaj te moti? user posted image

(odgovor članu visnjaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.1.2007 22:08:18   
Pupica
Darila, ki jih dobiš, je OBVEZNO treba pogledat tam, najbolj nevljudno je odnesti zaprto darilo.

Drugače pa ja, grdo je delati take razlike med otroci. Ampak eni jih res, o tem smo že govorili. Mogoče starši smatrajo ene otroke za bolj "uboge", da jim je treba pomagat ali kaj takega, druge pa za "samostojne", ki se bodo vedno in povsod znašli.

Kot vedno Spliš, poveš kr mislim.user posted image
JA tudi mene je izučilo, da bom zdej odprla darila TAKOJ.Ravno iz tega razloga, da nekdo dobi smetano, ostali pa smet in ostanke!!!

Edina stvar ki me v tem krutem svetu še prizadene, je pa delanje razlik med vnučki. Še vedno! Ampak mislim, da ne za to da so eni ubogi drugi se pa znajdejo. 13-mesečnica se ne more znajt!!!!
Tut mi smo letos doživeli malo šokov z kakšnimi ponesrečenimi darili za najmanjšega. Seveda mene to ni nič motilo, glavno da je nekaj dobil.Mi gre pa na K***ker čez kako leto bosta že gledala kaj je dobil eden in kaj drugi!!!!!
To je pa največji problem,vsaj pomoje, ko gledaš žalostne obrazke enega in kako gleda darilo drugega otroka. In vem da bom težko se zadržala, da ne bom z neverbalno komunikacijo pokazala, kaj si o vsem mislimuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?