Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 8:08:14
|
|
|
|
andie
|
TEŽAVA! Kdo bi kej vedel o tem????? Do konca septembra sem mela status študentke. Ko mi je prenehal, sem se prijavla na borzo in CSD in si uredila obvezno ZZ. Dodatnega ne! Datum poroda mam začetek aprila. Zdej sem si hotla uredit še dodatno in pazite, zdej je določena, baje na novo, 3-mesečna čakalna doba!! Pomeni. če si v enem mesecu, odkar ti je zavarovanje nehalo veljat, zrihtaš dodatnega, ti le-to začne veljat naslednji mesec. Če si ga pa greš rihtat tko k jst, po preteku enga meseca (( meni je nehal veljat 18.10, zrihtat sm ga pa želela zdej decembra)), pa moraš čakat 3 MESECE; DA TI ZAČNE VELJAT!! V tem času 3 mes imaš še vedno le osnovno zavarovanje!! Meni seveda itak tega noben ni povedu, vidla sem šele, ko sem šla po prospekte za dodatno zavarovanje... Problem je porod, ki bo čez dobre 3 mesece. Nikjer mi ne znajo povedat nč konkretnega, še najboljš je blo na ZZZS Celje, kjer so mi povedal, da stroške PORODA krije obvezno Z, če so pa kake zdravstvene težave, pa plačam sama doplačilo 15%!!!! Nihče ne zna povedat, kaj to pomeni, kake zdravstvene težave, a spada sem tut zlatenica in kaj v primeru nedonošenčka, stroški inkubatorja.... Kolegica je bila 1 teden v bolnici po porodu, ker mali niso pravilno delovale ledvice. Imela je sicer dodatno Z, tko da ni nč plačala. Ampak stroškov je blo za 1 700 000 sit. Si predstavljate plačat 15 % od tega zneska, če bi se to zgodilo pr meni??!! Lahko pa je mnogo več, če so kake resnejše težave. Od kod naj dobim tra denar, če mam sam socialno?"! TO je za mene svinjsko!!
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 9:39:51
|
|
|
|
srki
|
V te stvari se ne spoznam, samo po mojem boš imela ti do takrat, ko imaš rok, že zrihtano to zavarovanje. Če pa ne bo v tem času, pol pa res ne vem, za kaj takega, kar si napisala, tudi jaz prvič slišim.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 9:43:15
|
|
|
|
Naja31
|
Res nisi v zavidljivi situaciji, ampak na žalost si sama kriva. Še sama vem, da je po novem zakonu 3 mesece čakalna doba za "zamudnike". Toliko je bilo govora o tem, da bi težko preslišala. Meni se to tudi zdi nesmisel. Ne vidim razloga, da moraš potem nekoga še kaznovati ker je zamudil. Pa saj če si zdaj decembra urediš zavarodanje, ga boš imela od sredine marca naprej. Če boš rodila ob PDP potem ne boš nič doplačevala. Če pa dojenček malo pohiti, boš pa morala doplačati.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 10:21:36
|
|
|
|
Petraa
|
ja težave so te,če boš mogla ostati z otrokom več kot 3 dni v porodnišnici.Sam porod vključno z 3 dnevnim bivanjem stane od 350 tisočakov do pol milijona.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 11:21:09
|
|
|
|
Polona31
|
Moja sestrična je trikrat rodila brez dodatnega zavarovanja pa ni nobekrat plačala niti tolarja. Tako da je pametno da si prebereš zakon o zdravstvenem zavarovanju da boš mirnejša dočakala svoj veliki dan, tudi če ne boš imela dodatnega zdravstvega zavarovanja.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 12:13:19
|
|
|
|
darjatimci
|
Tudi jaz mislim,da je tako kot piše Petraa,osnovno zavarovanje krije porod in bivanje treh dni ter osnovno nego.Brez kakšnih dodatkov,kar pomeni,če pride do zapletov si samoplačnica.Zato si raje uredi zavarovanje.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 12:22:46
|
|
|
|
petraz
|
Res je da si sama kriva, vendar v takih primerih, mislim, da se bi dalo kaj prej urediti. Daj pojdi še enkrat na ZZZS in jih lepo prosi, če se da kaj narediti. Ker drugače boš imela velike stroške s porodom in ležanjem 3 do 4 dni v bolnici itd... Upam, da boš uspešno uredila stvari in da boš še pred porodom dodatno zavarovana... Pa veliko sreče....
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 12:39:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Za to si sama kriva. Svetujem ti, da greš do vzajemne, mislim, da imajo zavarovanje brez statusa. Poglej na stran vzajemne. VZAJEMNA
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 13:44:46
|
|
|
|
smokvica
|
jaz ti lahko povem edino to da porod in 3 dni ležanja zame in otroka je zneslo 254000 tolarjev v ljubljanski porodnišnici,ker baje ima vsaka porodnišnica svojo ceno,tako je meni gin, rekla in da je kar se tiče plačljivega poroda najcenejša porodnišnica postojna,lp
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 20.12.2006 13:47:58
|
|
|
|
Naja31
|
Daj pojdi še enkrat na ZZZS Tu ZZZS nima nič, ravno tako zavarovalnice nimajo nič s tem.3 mesečna čakalna doba za zamudnike je zapisana v novem zakonu o dodatnem zdravstvenem zavarovanju, ki je začel veljati letos marca.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 21.12.2006 3:06:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Dvakrat sem rodila samo z obveznim zdravstvenim zavarovanjem. Enkrat leta 1997 in enkrat leta 2005. Prvič sem šla domov 4. dan po porodu (brez kakršnihkoli komplikacij pri meni ali pri otroku), drugič sem šla domov 3. dan po porodu (na lastno željo). Sicer ne vem, ali se to, da mi je po porodu ostal košček posteljice v maternici, smatra kot komplikacijo, ampak dejstvo pa je, da so mi morali dati narkozo (kar pomeni strošek le tega in strošek anestezistke) in mi sčistiti maternico. Potem so imeli "strošek" še z dodatnim pregledom posteljice ter "strošek" z mano, ker so me "morali" dodatno kontrolirati po prebuditvi iz narkoze. Ob odhodu iz porodnišnice mi ni bilo potrebno ničesar ne plačati ne doplačati, dobila pa sem informativni račun v višini malenkost manj kakor pol milijona (ljubljanska porodnišnica). Pozabile ste namreč na zakon, ki pravi, da je vse v zvezi z načrtovanjem nosečnosti, nosečnostjo samo, porodom, poporodno nego in z otroci (dokler so šoloobvezni) zastonj. Kaj spada pod besedo "vse", določa zakon, krije pa zagotovo vse, kar je potrebno, da sta mati in otrok živa in zdrava. Torej - snemanje morfologije na 4D barvnem ultrazvoku na CD je samoplačniško (ker to ni nujno), vsi posegi za oživljanje otroka (ali matere) ali vse komplikacije (vse, kar ni naravno, je pa nujno za ohranitev predhodnega zdravstvenega stanja) pa je brezplačno. Vsaj pri meni je bilo tako.
|
|
|
|
RE: POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje 1.1.2007 14:50:35
|
|
|
|
anajmad
|
Le kaj je tistih slabih starih pet jurjev mesečno? Mislim,da bi bilo dobro,da si urediš zavarovanje. Je zastonj - porod,res razen slučaju,da se kej zakomplicira. Pri meni - v vednost,ker sem rodila tri mesece in pol prezgodaj; Informativni izračun,ki sem ga dobila v roke: - porod 498.000,00 SIT - doječa mati,nastanitev 2.613.000,oo SIT - nega otroka in terapija na EINT 11.380.000,00 SIT Zato mislim,da tistih cca sedaj 250 eurov na leto, je minimalna cena,v takšnih primerih.
|
| Stran: [1] |
nakupovanje rabljeni oblekic po spletutina202Zanima me ali ste nakupovale kdaj rabljene oblekice za dojenčke na spletu?Ja (
31%)
Ja, ker si drugih nemormo privščit (
4%)
Ne (
24%)
Ne, ker smo dobil od znancev (
29%)
Ne, ker nimamo finančnih problemov (
6%)
Drugo (
6%)
Število vseh glasov: 206Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!