andie -> POROD in le obvezno zdravstveno zavarovanje (20.12.2006 8:08:14)
|
TEŽAVA! Kdo bi kej vedel o tem????? Do konca septembra sem mela status študentke. Ko mi je prenehal, sem se prijavla na borzo in CSD in si uredila obvezno ZZ. Dodatnega ne! Datum poroda mam začetek aprila. Zdej sem si hotla uredit še dodatno in pazite, zdej je določena, baje na novo, 3-mesečna čakalna doba!! Pomeni. če si v enem mesecu, odkar ti je zavarovanje nehalo veljat, zrihtaš dodatnega, ti le-to začne veljat naslednji mesec. Če si ga pa greš rihtat tko k jst, po preteku enga meseca (( meni je nehal veljat 18.10, zrihtat sm ga pa želela zdej decembra)), pa moraš čakat 3 MESECE; DA TI ZAČNE VELJAT!! V tem času 3 mes imaš še vedno le osnovno zavarovanje!! Meni seveda itak tega noben ni povedu, vidla sem šele, ko sem šla po prospekte za dodatno zavarovanje... Problem je porod, ki bo čez dobre 3 mesece. Nikjer mi ne znajo povedat nč konkretnega, še najboljš je blo na ZZZS Celje, kjer so mi povedal, da stroške PORODA krije obvezno Z, če so pa kake zdravstvene težave, pa plačam sama doplačilo 15%!!!! Nihče ne zna povedat, kaj to pomeni, kake zdravstvene težave, a spada sem tut zlatenica in kaj v primeru nedonošenčka, stroški inkubatorja.... Kolegica je bila 1 teden v bolnici po porodu, ker mali niso pravilno delovale ledvice. Imela je sicer dodatno Z, tko da ni nč plačala. Ampak stroškov je blo za 1 700 000 sit. Si predstavljate plačat 15 % od tega zneska, če bi se to zgodilo pr meni??!! Lahko pa je mnogo več, če so kake resnejše težave. Od kod naj dobim tra denar, če mam sam socialno?"! TO je za mene svinjsko!!
|
|
|
|