Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 7:58:24
|
|
|
|
kepica
|
Ojla punce! Nikoli si nisem mislila, da bom zašla prav na ta forum. Pa se je žal vseeno prav to zgodilo. Po letu neuspelih poskusov, da bi zanosila, sem se naročila na G pregled, pri katerem je G zatipala nekaj, kar je bilo podobno polipu. Napotila me je na UZ pred in po M. Pred M niso na UZ opazili nič posebnega, po M pa je G izpostavil odebeljene stene maternice in postavil diagnozo:endometrioza. Kaj več mi ni hotel povedati in me poslal nazaj k osebni G, da mi bo ona vse razložila. Žal imam pregled pri G šele konec januarja, mene pa žrejo skrbi. Zanima me, če je tukaj katera s podobnim primerom? Rada bi namreč vedela, kaj vse me čaka in koliko časa ne bom mogla zanositi oz. če lahko kljub vsem težavam zanosim in kaj bi to pomenilo za nosečnost. Vsakega podatka bom vesela. lp kepica
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 8:21:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljena! Tudi jaz imam endometriozo in zaradi teh težav imam zelo močne in boleče menstruacije. Pomagajo tilahko z operacijo(laparoskopijo).Meni so takrat rekli,da je zato najboljše zdravilo nosečnost,ker se takrat endometrioza ustavi,ker ni krvavitev.En zdravnik mi je celo predlagal hormonski vložek,ki bi ga nosila nekaj mesecev in takrat nebi imela menstruacije in bi se endom.umirila.Lahko zanosiš tudi s to diagnozo,vendar največkrat z umetno oploditvijo. Nekaj sem ti povedala in to so moje izkušnje,lahko pa ti bo katera povedala drugače,saj nimamo vse istega zdravnika.
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 8:39:24
|
|
|
|
kepica
|
Mekeke, hvala za odgovor. Edino ni mi jasno, zakaj bi bilo za preprečitev oz. odstranitev endometrioze najboljša nosečnost, če pa sem nekje prebrala, da je nosečnost pri tej bolezni ogrožena in velikokrat pride do splava?
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 8:42:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Ker v nosečnosti ne krvaviš in se ne more bolezen naprej razvijat.Pred zanositvijo bi ti jo sigurno odstranili,ker res lahko pride do splava.Jaz sem imela dva in kriva je bila endometrioza.
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 9:15:17
|
|
|
|
kepica
|
In tebi so endometriozo odstranili z alaparoskopijo? Mi lahko prosim razložiš kako to izgleda in koliko časa nisi smela zanositi oz. kdaj si zanosila?
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 9:30:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so jo trikrat odstranjali z laparoskopijo,ker nisem zanosila in se mi je ponavljala.Zdaj sem pa v postopku za umetno zanositev.Tretjem postopku.
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 9:45:22
|
|
|
|
kepica
|
a tako hudo je to? Pa od česa to pride? Jaz sem prvič zanosila v prvo, zdej pa to... Le kaj vse me čaka... Mekeke, želim ti, da bi ti čimprej uspelo. Jaz pa niti pomisliti ne upam, kako bo pri meni...
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 9:49:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni niso znali povedati od česa pride,rekli so samo,da ima to bolezen čedalje več žensk.Jaz sem tudi v prvo hitro zanosila in brez problemov donosila,vendar sem bila še zelo mlada,z leti se pa vse spremeni.Ti si sigurno veliko mlajša od mene,zato ne obupat,mlajši kot si več je šans.Drži se in vso srečo ti želim.
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 10:11:17
|
|
|
|
kepica
|
Hvala za spodbudne besede. Tudi jaz ti želim veliko sreče in da bi se ti želja čimprej izpolnila.
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 10:41:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja prijateljica je z isto diagnozo zanosila že v drugem poskusu, se pravi, po dveh mesecih. Ene čakajo dlje, ene malo manj. Priporočajo spolne odnose na en dan in pol, če je mož zdrav (ima dobro spermo).
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 10:53:14
|
|
|
|
kepica
|
Priporočajo spolne odnose na en dan in pol, če je mož zdrav (ima dobro spermo). Uh, potem bo pa pestro tale teden pri nas Ampak, zakaj pa tako pogosto? Kaj pa ima endometrioza veze s tem?
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 16:19:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Napako delajo pari, da to počnejo vsak dan ali pa vsak drugi dan...ker baje tako zamudijo najbolj ugoden čas za oploditev. Če tvoja diagnoza napoveduje, da boš imela težave z zanositvijo (zaradi vmesnih krvavitev) je pomembno, da ujameš pravi čas ;) Tako je moji prijateljici razložil ginekolog in nasvet je bil uspešno izpeljan...Na poti je nov zemljan ;)
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 19.12.2006 16:43:51
|
|
|
|
kanarka
|
UnderEja, ne razumem najbolj kaj misliš. Razumem, da je "perfect timing" najbolj bistven, samo kakšne veze ima ravno dan in pol pa ne vem? Zakaj vsak dan ne in zakaj na 2 dni ne, medtem ko en dan in pol je pa ok? Mi lahko prosim razložiš! Tudi jaz imam endometriozo (spermiogram pa ok) in 4 leta neuspešnega poizkušanja pa za to prvič slišim. LP
|
|
|
|
RE: Odebeljene stene maternice oz. endometrioza 20.12.2006 8:31:12
|
|
|
|
kepica
|
Tudi meni se to malo čudno sliši. Ne vem, če imajo spermiji sploh kaj veze z endometriozo. Po logiki naj jo ne bi imeli. Torej, če preživijo tiste tri do pet dni ali koliko že, naj ne bi bilo nič narobe, če bi imela spolne odnose na dva, tri dni. Mene bolj zanima, s čim endometrioza ali v mojem primeru odebeljene stene maternice vplivajo na to, da ne morem zanosit. Ali to pomeni, da vseeno pride do oploditve in se zarodek zaradi predebele stene ne more vgnezdit? Ne vem, logično razmišljam. Ne vidim drugega vzroka za to. Drugače vmesnih krvavitev nimam. Imam le dolge M, ki so malo neobičajne ampak brez bolečin, to pa je tudi vse. In če mi zanositev ne bi delala težav, sploh ne bi posumila, da je kaj narobe. Me pa zelo zanima, kakšni bodo postopki sedaj naprej. Malo me spravlja ob živce, ker bom v negotovosti še cel mesec, ker prej nisem pršla na vrsto za G pregled. Mal sem nervozna, ker me skrbi najhuje, ampak poskušam odmislit in vseeno delava naprej na drugi pikici. Mogoče pa vseeno uspe. Sem pa ob brskanju po forumih zasledila, da nas res ni malo s temi težavami. Upam, da nam bo vsem čimprej uspelo zagledat lp kepica
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?