Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
je to lahko alergija na KM? 11.12.2006 22:18:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Od 4. meseca sva na adaptiranem mleku, do prvega resnejšega prehlada ni bilo nobenih težav. Pred cca 2 mesecema je začela kašljat in iz noska ji je teklo zeleno. Pač prehlad, sem si mislila...v tem času sem ji poskusno parkrat ponudila čokolino z alpskim mlekom (0,3mm) in se mi je zdelo, da se je njeno zdravstveno stanje nekoliko poslabšalo - začela je močno kašljat tudi ponoči in čez dan, količine smrklja so se povečale...Prodajalka v naravni lekarni mi je svetovala, naj ji za nekaj časa zmanjšam ali ukinem vse mlečne izdelke, ki so iz kravjega mleka. Res sem poskusila s sojinim in riževim mlekom/napitkom in v cca 10. dneh se je "čudežno" pozdravila! Včeraj sem ji dala za jesti eno skutko, zvečer in zjutraj pa je dobila flaško z adaptiranim mlekom. In danes ji spet teče iz noska in kašlja! In zdej ne vem, ali je naključje, da se je ravno zdaj (spet) prehladila... Ali je možno da tako nanjo vpliva kravje mleko oz. mlečni izdelki na osnovi kravjega mleka?! Je lahko kašljanje in smrkanje alergična reakcija oz. ali je možno, da gre za neko vrsto alergije na kravje mleko?
|
|
|
|
RE: je to lahko alergija na KM? 12.12.2006 9:33:17
|
|
|
|
darjatimci
|
Je možno,tudi pri nas se je začelo na podoben način.Če bi hotela testirati mlečne izdelke bi morala izločiti vse kar vsebuje sledi mleka,tudi pudinge,skutke,sire,skratka vse kar vsebuje sledi mleka,tega pa ni malo,samo tisti,ki smo na dieti vemo kje vse so skrite sledi mleka.To kar opisuješ,je res lahko sum na alergijo,kar pa lahko potrdi ali izključi le testiranje.
|
|
|
|
RE: je to lahko alergija na KM? 13.12.2006 21:00:08
|
|
|
|
Luskan
|
Kravjega mleka tako ali tako naj ne bi dajali otroku do 1. leta, tako da tudi čokolino delaj z adaptiranim mlekom. Skratka, ukini vse mlečne izdelke in vse kašice in podobno pripravljaj z adaptiranim mlekom, mogoče Pregominom, ki je na osnovi soje.
|
|
|
|
RE: je to lahko alergija na KM? 13.12.2006 21:14:40
|
|
|
|
Marogica
|
Ker smo tu sami laiki, bi bilo najbolje, da vprašaš pediatrinjo. Ona bo najbolje vedela, kako in kaj. Zakaj bi otroku nekaj ukinjala, kar mogoče ni potrebno? Lahko, da je izvor alergije(če sploh je alergija) v čem drugem. Alergija na mleko se kaže ponavadi z driskami oz. tekočim blatom. Seveda so možni še kakšni drugi simptomi, ki jih jaz ne poznam, zato še enkrat, vprašaj pediatrinjo
|
|
RE: je to lahko alergija na KM? 14.12.2006 22:26:17
|
|
|
|
trdozimc
|
Alergije se lahko kažejo na zelo različne načine: driska, krči in drugi znaki motenj prebavnega sistema, izpuščaj, madeži, suha koža in drugi kožni znaki, LAHKO pa tudi kašelj, smrkanje........... pa še kaj. Bi bilo pa najbrž res smotrno povedati pediatrinji o opažanjih in ta te bo napotila k alergologu, ki lahko ovrže ali potrdi sum alergije na določeno živilo. Ni pa pametno dajati dojenčku sojinega mleka (v tvojem primeru), ker zelo veliko otrok alergičnih na KM razvije tudi alergijo na sojo. V primeru alergije na KM, pa ti bo zdravnik predpisal tudi Pregomin, saj je navadno adaptirano mleko narejeno na podlagi KM in zato za takšne otroke alergeno. Lepo porihtajte!
|
|
|
|
RE: je to lahko alergija na KM? 20.12.2006 23:37:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala za odgovore, ob naslednjem obisku pri pediatrinji bom pa res povedala kaj opažam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Podpis izvidaMilaJAli vas moti,,da zaposleni na ljubljanski ginekološki urgenci v novi porodišnici ne nosijo bedže z imenom?ne (
27%)
da (
42%)
nisem opazil(a), ali jih imajo, ali pa ne (
30%)
Število vseh glasov: 191Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!