Dashenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: metaa Vse to me zanima, namreč, kdaj lahko kakšno od teh stvari je. Stara je 8,5 mesecev. Glede na to, da beljak odsvetujejo najmanj do enega leta, me zanima, kako je s prikuhami, palačinkami, jedmi, ki vsebujejo jajce. Smo za miklavža dobili mlečni kruh-parkeljna, pa sem videla, da so notri jajca, pa ji ga nisem upala dati. In kako je z namazi. Sirček recimo svetujejo -ker je ml. izdelek- po enem letu, se pravi, da sme do takrat jesti le kruh brez namazov (paštete in salame svetujejo, da bolj, da zelo redko, ker so nezdrave in polne konzervansov. Pa še to. Kaj jim daste v roke v tej starosti, da sami jejo? Jaz trenutno samo kruh, mamo problem, ker nima še niti enega zobka. Hvala vsem! makaroni, goveja juha, sir (in vsi mlečni izdelki), ribana kaša, kuhan rumenjak, kruh, vsa zelenjava, večina sadja: pri 6m Pri 8,5 je jedla vse razen gob, morskih sadežev, salam, paštet. Še danes (pri slabih 2 letih ne je "junk fooda" kot so čipsi, smokiji, raznih poli salam, sladkarij, pudingov, in podobno.
|