|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša
7.12.2006 20:36:45   
metaa
Vse to me zanima, namreč, kdaj lahko kakšno od teh stvari je. Stara je 8,5 mesecev. Glede na to, da beljak odsvetujejo najmanj do enega leta, me zanima, kako je s prikuhami, palačinkami, jedmi, ki vsebujejo jajce. Smo za miklavža dobili mlečni kruh-parkeljna, pa sem videla, da so notri jajca, pa ji ga nisem upala dati.
In kako je z namazi. Sirček recimo svetujejo -ker je ml. izdelek- po enem letu, se pravi, da sme do takrat jesti le kruh brez namazov (paštete in salame svetujejo, da bolj, da zelo redko, ker so nezdrave in polne konzervansov.
Pa še to. Kaj jim daste v roke v tej starosti, da sami jejo? Jaz trenutno samo kruh, mamo problem, ker nima še niti enega zobka.
Hvala vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša
7.12.2006 20:40:02   
Anonimen
Jaz sem mu to že vse dajala pri teh mesecih. V testeninah in v kruhu... je tako malo beljaka, da skoraj ni vredno govora.

Če tega ne bi smeli, potem P tudi ne bi svetovali, da naj žulijo skorjo kruha, ko jim grejo zobki ven.

Komot mu daš vse to. Sploh pa pri 8,5 mesecih

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2006 20:42:44   
Anonimen
Sori nisem prebrala do konca.

Paštetk mu jaz ne dajem, ker je vsa svinjarija noter. Tega niti jaz ne jem.

Moj je pri teh mesecih že sam jedel z roko, ta velike koščke, res, pa je da smo hitro dobili zobke. Probaj ji malo dati, pa naj se malo pomatra. Če ji grejo zobki ven, ji bo itak pasalo, da bo žulila, pa še mišice žvekalne sse ji fajn razvijejo, da bo potem, ko dobi zobke hitreje lepo jedla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2006 21:01:49   
kofetek2010
v roke ji lahko daš tudi celo olupljeno jabolko ali hruško user posted image

pri starosti 8,5m je naša že jedla palačinke, testenine, rezance, vlivance,... glede na to, da tak otrok niti ne poje veliko je vsebnost jajc zelo majhna user posted image

sirčki po 1.letu? saj v jogurtih in skutkah je tud mleko user posted image  mleko po 1.letu, mlečne izdelke pa že prej user posted image
naša ima ful rada Zdenka sir, mozzarelo in tudi trde sire user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2006 22:32:19   
natalia
isto kot Jana73, mogoče je fajn včasih malo manj se držat pisanih pravil...

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2006 6:47:37   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz sem mu to že vse dajala pri teh mesecih. 

Komot mu daš vse to. Sploh pa pri 8,5 mesecih

Se podpišem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2006 12:00:58   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: metaa

Vse to me zanima, namreč, kdaj lahko kakšno od teh stvari je. Stara je 8,5 mesecev. Glede na to, da beljak odsvetujejo najmanj do enega leta, me zanima, kako je s prikuhami, palačinkami, jedmi, ki vsebujejo jajce. Smo za miklavža dobili mlečni kruh-parkeljna, pa sem videla, da so notri jajca, pa ji ga nisem upala dati.
In kako je z namazi. Sirček recimo svetujejo -ker je ml. izdelek- po enem letu, se pravi, da sme do takrat jesti le kruh brez namazov (paštete in salame svetujejo, da bolj, da zelo redko, ker so nezdrave in polne konzervansov.
Pa še to. Kaj jim daste v roke v tej starosti, da sami jejo? Jaz trenutno samo kruh, mamo problem, ker nima še niti enega zobka.
Hvala vsem!

makaroni, goveja juha, sir (in vsi mlečni izdelki), ribana kaša, kuhan rumenjak, kruh, vsa zelenjava, večina sadja: pri 6m

Pri 8,5 je jedla vse razen gob, morskih sadežev, salam, paštet.

Še danes (pri slabih  2 letih ne je "junk fooda" kot so čipsi, smokiji, raznih poli salam, sladkarij, pudingov, in podobno.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2006 22:32:06   
sarazan
Vse od naštetega v naslovu teme je moja Sara jedla pri teh mesecih.

Paštete in salame pa ji tudi jaz še ne dajem. Pašteta brez konzervansov je Argeta.

Z rokami je kuhano zelenjavo, meso, piškot, kruh, sadje (tudi tisto iz kompota). Zobke ima samo vse enice, ki ji pri žvečenju kaj dosti ne pomagajo. Otroci zelo dobro žvečijo z dlesnimi in s tem trenirajo mišice, ki se morajo razviti.
Kar pogumno ji daj kaj za žvečiti pa boš videla, kako bo šlo. Počasi se daleč pride.

< Sporočilo je popravil sarazan -- 11.12.2006 22:36:39 >

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.12.2006 21:45:15   
Anonimen
vse kar si napisala da odsvetujejo sta obedve moji punci jedli od pol leta dalje(razen paštet in salam, katere tavelka še zdej ne mara) in sta še obe živi in brez alergij. za moje pojme so dandanašnji teli dohtarji al ne vem kdo se to zmišljuje mal preveč že zašli. s tem imam jaz občutek da se več alergij ustvari kot pa izogne! kaj pa pol lohk sploh otrok do enga leta je? vodo pa mlek? lepo prosim!

< Sporočilo je popravil LARA -- 12.12.2006 21:51:32 >

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.12.2006 22:02:23   
žmož
Ola
Moja punca bo kmalu 8 mesecev stara, pa ji tudi že skoraj vso hrano dajem-probleme imamo edino z žvečenjem. Ima sicer samo en zobek, drugi je ravno pokukal ven, pa ji vseeno ne diši preveč žvečit hrano. na vsakem malo večjem koščku se hoče zadavituser posted image . Kar pa se tiče olupljenih jabolk in hrušk za grist pa sploh ne. Mi je pred kratkim odgriznila (sicer samo z čeljustmi, ker ni imela še nobenega zobka) en velik kos jabolka,  in se skoraj začela davit, da me je kar panika zagrabila.
Kako jim vi upate dat skorjo kruha ali piškot za žvečit- a ne odgriznejo večjega kosa oz. a se ne začnejo "davit"?

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.12.2006 22:05:20   
Anonimen
žemlje moja ne odgrizne ampak jo cuza več al manj..ima 2 zobka. piškot pa odgrizne ja zato ji ga ne dam rada, če ze pa prežim zraven in ji večje kose pobiram iz ust :) ostalo hrano pa grobo zmiksam predvsem če je kako meso zraven. če je pa kaj mehkejšega potem pa že sama udi nekaj poskuša žvečit

(odgovor članu žmož)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2006 22:20:54   
Anonimen
Kako jim vi upate dat skorjo kruha ali piškot za žvečit- a ne odgriznejo večjega kosa oz. a se ne začnejo "davit"?

Pri 11 m je dobil prvi zob, pa se nikoli prej ni davil s skorjo kruha li ppiškotom, ker ga je raztopil vu ustih oz. ga scuzal, kot pravi Lara. Če ne probaš, ne veš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.12.2006 15:45:33   
sarazan
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Pri 11 m je dobil prvi zob, pa se nikoli prej ni davil s skorjo kruha li ppiškotom, ker ga je raztopil vu ustih oz. ga scuzal, kot pravi Lara. Če ne probaš, ne veš.

Če Sara odtrga/odgrizne večji kos in ga ne more žvečiti, ga pljune ali z jezikom porine ven. Še nikoli se ni davila. Ops, se je ja, ko ji je slina ušla v napačno luknjo. user posted image
Ji pa nikoli nisem hrane miksala oz. pasirala, vedno samo pretlačila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2006 14:17:14   
tinkamiška
Iza je jedla vse te stvari nekje od 9 meseca dalje. Razen skutk in jogurtov ne, ker je bruhala po njih. Aja smokijev in podobnega ji tudi ne dajem.

Ji pa dam zdej pri slabem letu kdaj pašteto za zajtrk Njami njami, ki je brez konzervansov. Jo ma rada in ni imela nikoli nobenih rakcij po njej.

Bo pa stara čez 10 dni eno leto in nima še nobenega zobka, pa je kruh, kakšen otroški piškot, makarone, meso ji narežem na čisto majhne koščke in ni problemov. Se je pa tudi davila in pljuvala ven hrano dokler se ni navadila. Seveda me je bilo strah, sem bila ves čas zraven, dokler nisem bila prepričana, da je sposobna prežvečit kar ji dam. Jabolk in hrušk še ne je sama, ker jih ne more zgrizt, je pa mandarino, kivi, banano, pač to kar lahko z dlesnimi zgrize.

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2006 20:01:15   
domci
Naš je star 7 mesecev pa se davi z vsako hrano čim je mali košček se začne davit.Se pa še vedno dojiva upam, da bo kasneje začel jesti. Bi mu ful rada dala kakšnega meseka pa makarončke pa si enostavno ne upam ker se že s tekočo kašico skoraj zadaviuser posted image

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2006 21:30:12   
BarbikaB
Saj lahko makarone in meso s paličnim mešalnikom tudi čisto zmiksaš, da ni koščkov? Samo fejst skuhano mora biti pa malo tekočine zraven....

(odgovor članu domci)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?