makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

metaa -> makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (7.12.2006 20:36:45)

Vse to me zanima, namreč, kdaj lahko kakšno od teh stvari je. Stara je 8,5 mesecev. Glede na to, da beljak odsvetujejo najmanj do enega leta, me zanima, kako je s prikuhami, palačinkami, jedmi, ki vsebujejo jajce. Smo za miklavža dobili mlečni kruh-parkeljna, pa sem videla, da so notri jajca, pa ji ga nisem upala dati.
In kako je z namazi. Sirček recimo svetujejo -ker je ml. izdelek- po enem letu, se pravi, da sme do takrat jesti le kruh brez namazov (paštete in salame svetujejo, da bolj, da zelo redko, ker so nezdrave in polne konzervansov.
Pa še to. Kaj jim daste v roke v tej starosti, da sami jejo? Jaz trenutno samo kruh, mamo problem, ker nima še niti enega zobka.
Hvala vsem!

Anonimen -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (7.12.2006 20:40:02)

Jaz sem mu to že vse dajala pri teh mesecih. V testeninah in v kruhu... je tako malo beljaka, da skoraj ni vredno govora.

Če tega ne bi smeli, potem P tudi ne bi svetovali, da naj žulijo skorjo kruha, ko jim grejo zobki ven.

Komot mu daš vse to. Sploh pa pri 8,5 mesecih

Anonimen -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (7.12.2006 20:42:44)

Sori nisem prebrala do konca.

Paštetk mu jaz ne dajem, ker je vsa svinjarija noter. Tega niti jaz ne jem.

Moj je pri teh mesecih že sam jedel z roko, ta velike koščke, res, pa je da smo hitro dobili zobke. Probaj ji malo dati, pa naj se malo pomatra. Če ji grejo zobki ven, ji bo itak pasalo, da bo žulila, pa še mišice žvekalne sse ji fajn razvijejo, da bo potem, ko dobi zobke hitreje lepo jedla.

kofetek2010 -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (7.12.2006 21:01:49)

v roke ji lahko daš tudi celo olupljeno jabolko ali hruško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pri starosti 8,5m je naša že jedla palačinke, testenine, rezance, vlivance,... glede na to, da tak otrok niti ne poje veliko je vsebnost jajc zelo majhna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sirčki po 1.letu? saj v jogurtih in skutkah je tud mleko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] mleko po 1.letu, mlečne izdelke pa že prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
naša ima ful rada Zdenka sir, mozzarelo in tudi trde sire [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

natalia -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (7.12.2006 22:32:19)

isto kot Jana73, mogoče je fajn včasih malo manj se držat pisanih pravil...

srki -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (8.12.2006 6:47:37)

IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Jaz sem mu to že vse dajala pri teh mesecih. 

Komot mu daš vse to. Sploh pa pri 8,5 mesecih

Se podpišem.

Dashenka -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (9.12.2006 12:00:58)

IZVIRNO SPOROČILO: metaa

Vse to me zanima, namreč, kdaj lahko kakšno od teh stvari je. Stara je 8,5 mesecev. Glede na to, da beljak odsvetujejo najmanj do enega leta, me zanima, kako je s prikuhami, palačinkami, jedmi, ki vsebujejo jajce. Smo za miklavža dobili mlečni kruh-parkeljna, pa sem videla, da so notri jajca, pa ji ga nisem upala dati.
In kako je z namazi. Sirček recimo svetujejo -ker je ml. izdelek- po enem letu, se pravi, da sme do takrat jesti le kruh brez namazov (paštete in salame svetujejo, da bolj, da zelo redko, ker so nezdrave in polne konzervansov.
Pa še to. Kaj jim daste v roke v tej starosti, da sami jejo? Jaz trenutno samo kruh, mamo problem, ker nima še niti enega zobka.
Hvala vsem!

makaroni, goveja juha, sir (in vsi mlečni izdelki), ribana kaša, kuhan rumenjak, kruh, vsa zelenjava, večina sadja: pri 6m

Pri 8,5 je jedla vse razen gob, morskih sadežev, salam, paštet.

Še danes (pri slabih  2 letih ne je "junk fooda" kot so čipsi, smokiji, raznih poli salam, sladkarij, pudingov, in podobno.

sarazan -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (11.12.2006 22:32:06)

Vse od naštetega v naslovu teme je moja Sara jedla pri teh mesecih.

Paštete in salame pa ji tudi jaz še ne dajem. Pašteta brez konzervansov je Argeta.

Z rokami je kuhano zelenjavo, meso, piškot, kruh, sadje (tudi tisto iz kompota). Zobke ima samo vse enice, ki ji pri žvečenju kaj dosti ne pomagajo. Otroci zelo dobro žvečijo z dlesnimi in s tem trenirajo mišice, ki se morajo razviti.
Kar pogumno ji daj kaj za žvečiti pa boš videla, kako bo šlo. Počasi se daleč pride.

Anonimen -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (12.12.2006 21:45:15)

vse kar si napisala da odsvetujejo sta obedve moji punci jedli od pol leta dalje(razen paštet in salam, katere tavelka še zdej ne mara) in sta še obe živi in brez alergij. za moje pojme so dandanašnji teli dohtarji al ne vem kdo se to zmišljuje mal preveč že zašli. s tem imam jaz občutek da se več alergij ustvari kot pa izogne! kaj pa pol lohk sploh otrok do enga leta je? vodo pa mlek? lepo prosim!

žmož -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (12.12.2006 22:02:23)

Ola
Moja punca bo kmalu 8 mesecev stara, pa ji tudi že skoraj vso hrano dajem-probleme imamo edino z žvečenjem. Ima sicer samo en zobek, drugi je ravno pokukal ven, pa ji vseeno ne diši preveč žvečit hrano. na vsakem malo večjem koščku se hoče zadavit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kar pa se tiče olupljenih jabolk in hrušk za grist pa sploh ne. Mi je pred kratkim odgriznila (sicer samo z čeljustmi, ker ni imela še nobenega zobka) en velik kos jabolka,  in se skoraj začela davit, da me je kar panika zagrabila.
Kako jim vi upate dat skorjo kruha ali piškot za žvečit- a ne odgriznejo večjega kosa oz. a se ne začnejo "davit"?

Anonimen -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (12.12.2006 22:05:20)

žemlje moja ne odgrizne ampak jo cuza več al manj..ima 2 zobka. piškot pa odgrizne ja zato ji ga ne dam rada, če ze pa prežim zraven in ji večje kose pobiram iz ust :) ostalo hrano pa grobo zmiksam predvsem če je kako meso zraven. če je pa kaj mehkejšega potem pa že sama udi nekaj poskuša žvečit

Anonimen -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (12.12.2006 22:20:54)

Kako jim vi upate dat skorjo kruha ali piškot za žvečit- a ne odgriznejo večjega kosa oz. a se ne začnejo "davit"?

Pri 11 m je dobil prvi zob, pa se nikoli prej ni davil s skorjo kruha li ppiškotom, ker ga je raztopil vu ustih oz. ga scuzal, kot pravi Lara. Če ne probaš, ne veš.

sarazan -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (13.12.2006 15:45:33)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Pri 11 m je dobil prvi zob, pa se nikoli prej ni davil s skorjo kruha li ppiškotom, ker ga je raztopil vu ustih oz. ga scuzal, kot pravi Lara. Če ne probaš, ne veš.

Če Sara odtrga/odgrizne večji kos in ga ne more žvečiti, ga pljune ali z jezikom porine ven. Še nikoli se ni davila. Ops, se je ja, ko ji je slina ušla v napačno luknjo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ji pa nikoli nisem hrane miksala oz. pasirala, vedno samo pretlačila.

tinkamiška -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (14.12.2006 14:17:14)

Iza je jedla vse te stvari nekje od 9 meseca dalje. Razen skutk in jogurtov ne, ker je bruhala po njih. Aja smokijev in podobnega ji tudi ne dajem.

Ji pa dam zdej pri slabem letu kdaj pašteto za zajtrk Njami njami, ki je brez konzervansov. Jo ma rada in ni imela nikoli nobenih rakcij po njej.

Bo pa stara čez 10 dni eno leto in nima še nobenega zobka, pa je kruh, kakšen otroški piškot, makarone, meso ji narežem na čisto majhne koščke in ni problemov. Se je pa tudi davila in pljuvala ven hrano dokler se ni navadila. Seveda me je bilo strah, sem bila ves čas zraven, dokler nisem bila prepričana, da je sposobna prežvečit kar ji dam. Jabolk in hrušk še ne je sama, ker jih ne more zgrizt, je pa mandarino, kivi, banano, pač to kar lahko z dlesnimi zgrize.

Lp,
Tinka

domci -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (14.12.2006 20:01:15)

Naš je star 7 mesecev pa se davi z vsako hrano čim je mali košček se začne davit.Se pa še vedno dojiva upam, da bo kasneje začel jesti. Bi mu ful rada dala kakšnega meseka pa makarončke pa si enostavno ne upam ker se že s tekočo kašico skoraj zadavi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

BarbikaB -> RE: makaroni/goveja juha/sir/ribana kaša (14.12.2006 21:30:12)

Saj lahko makarone in meso s paličnim mešalnikom tudi čisto zmiksaš, da ni koščkov? Samo fejst skuhano mora biti pa malo tekočine zraven....

Stran: [1]