|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah
7.12.2006 9:19:20   
Anonimen
Po dolgih letih in enem splavu, sem končno zanosila v IVF postopku. Sedaj sem 10. tednov user posted image . Bila sem že na UZ, ki je pokazal, da je z otročkom vse ok, da mu srček dela. Od takrat pa imam strahove, da bo spet šlo vse narobe, saj je kar nekaj napisanega o tem, da je na prvem UZ vse ok, kasneje pa ni. Seveda sem pozorna tudi na vse spremembe. Od začetka mi je bilo kar slabo, zdaj pa zelo redko, prsi me manj bolijo, špikanja ni več, do včeraj je bila bazalna temperatura vsako jutro 37,1, danes pa 36,9, kar me je napeljalo na misel, da je z otročkom kaj narobe, da ni več živ. Mož me tolaži, da te spremembe niso tako pomembne, pa vseeno me je strah. Naslednji UZ pa je šele naslednji teden.  Poleg tega tudi nimam nikogar s komer bi se pogovorila, zato se obračam na vas, če ima katera kakšne pozitivne izkušnje in mnenja.

LP.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah
7.12.2006 9:53:28   
Pinkyca
Ne se toliko sekirat !!! To ni dobro ne zate, ne za pikico, ne za tvojega dragega! Verjemi v pozitivno, da bo vse ok, ker tako pač mora bit in pika. Res smo hecne user posted image - če so znaki prehudi ni dobro, če jih ni oz. so šibki pa spet ni dobro. Sprosti se, opazuj svoje telo, pogovarjaj se s pikico in ji reči, da naj se te drži močno, močno ... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2006 10:41:08   
sašaš
Ojoj, no! Zakaj je treba tako komplicirat? user posted image  Sprosti se in uživaj v nosečnosti! user posted image  Ne pa že vnaprej mislit, da bo kaj narobe... Jaz v celi nosečnosti nisem nikoli pomislila, da bi bilo lahko kaj narobe z user posted image ! Saj zato pa hodimo tako pogosto na preglede, da vidimo, če je vse ok, a ne!? user posted image

Srečno! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2006 10:57:16   
Katrin
V tvoje dobro, predvsem pa za otročička - preženi negativne misli in strahove, ker si s tem samo škoduješ! Sprosti se in uživaj v nosečnosti, ki zna biti zelo lepa. Posvečaj se sebi in skrbi za rastoče bitje, naj te obdaja ljubezen in ne strah!

Srečno!

lp, katrin

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2006 11:27:00   
janapan
Sam v vednost...sem  v 14 tednu in nikoli nisem imela nobenih znakov nosečnost (razen občutljivih prsi, ki pa so se pojavile šele v enem 7 tednu), če mi ne bi rasel trebušček in če ne bi bila na ultrazvoku in otročka videla sploh ne bi vedela da sem noseča(no menstruacije tud ni nouser posted image )
Moram ti pa povedati da sem tudi jaz v enem trenutku razmišljala o tem...ja da pa če ne bruham in če mi ni slabo in če ne trpim...pol pa mora biti nekaj narobe....ampak karkoli je. pa saj nimamo kaj....jaz se držim tega kar mi je namenjeno mi je namenjeno....in se trudim da se ne obremenjujem, ker to ni dobro ne zame in ne za otročička...lp

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2006 11:51:49   
TONČI.
Otrok čuti tvoje razpoloženje. Zakaj se obremenjuješ. Raje uživaj v nosečnosti. Pa bo vse ok. Ne išči problemov, kjer jih ni. Pozitivno glej na svet in nosečnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2006 11:46:13   
Baucka
Ves čas nosečnosti je moj ginekolog bil ves paničen, saj sem že prej imela nizko ležečo maternico. Na začetku sem bila tudi dvakrat v bolnici zaradi bruhanja in posledično hujšanja. V desetih dneh sem shujšala 4 kg, takoj so me dali na infuzijo. Po 18 tednu so slabosti izginil. Gimekolog se je tudi bal  predčasnega poroda. Imela sem tudi zelo majhen trebuh v 36 tednu nisem imela čez trebuh niti 30. Na pregledih sem bila vsak teden, ker naj bi mi grozil tudi predčasni porod. Otrok je ležal zelo nizko, zato tudi centimetri niso štimali in posledično je bil tudi pritisk na maternični vrat večji. Ginekolog, kateri je predstojnik odelka v zdravstvenem domu, me je ves čas pripravljal na predčasni porod in strašil z prenizko težo otročka. Filal me je tudi s tabletami, katere sem brez njegove vednosti po 30 tednu nehala jemat. To so ble tablete proti  predčasnim popadom, katere nikdar nisem čitila. Skoraj vsak drug teden sem imela ultrazvok, ker njemu nekaj ni štimalo, na pregledu pa sem tako bila vsak teden. Vedno ko sem prišla na pregled, me je pogledal in rekel "kje te mate vi tega otroka, gremo na ultrazvok". Ultrazvok je bil vedno vredu. Govoril je "samo toliko še ne rodit, da bo otrok imel čez 2500g, da ne bo imel težav s pljuči". Proti koncu v 36 me je že hotel v bolnico poslat, pa je bil hvala bogu CTG vredu in me ni.

Jaz sem si že na začetku pregnala vse črne misli iz glave. Bila sem prepričana, da bom rodila kasneje (po mojih izračunih) in da bo z Emo vse vredu. Z mojim sva vedno govorila Ema je borka, Ema je borka. In res držala se je kot klop.Tudi ko sem bruhala  po 20x na noč, dobila v 16 tednu virozo itd. Zakrvavela nisem niti enkrat.

In res, Ema se je rodila 10 dni kasneje in težka 3120g, imela ocene 9,10,10. Tako,  vse je bilo super.

Če bi resno jemala mojega ginekologa, bi ji z živci lahko res naredila veliko slabega, zato glavo gor in misli pozitivno. Vse bo vredu. Črne misli že na samem začetku preženi iz glave, vem da je to lahko rečt, vendar naredi to za svojouser posted image . Za naše user posted image nam ni nikoli nič pretežko.

Pa čimbolj brezskrbno in lepo nosečnost.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2006 14:28:28   
najina pikica*
pa še nasvet iz moje strani...punca draga,probaj tiste črne misli spravt na stran,ter se prepusti čudovitem toku nosečnosti....verjamem,da je to včasih težko,vendar vedno imej v mislih to da tvojo razpoloženje bodisi veselje ali žalost čuti tudi tvoja pikica.....neskončno lepo nosečnost ti želim.....!!!!user posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2006 18:35:20   
crci06
Hej, bejbi, si v takih tednih, da slabosti izginjajo... Pa saj vendarle to vse čakamo, kajne? Je pa res, da vsaka kdaj malo zapaničari... Sploh, če si imela SS v višjih tednih.
Sicer če mene vprašaš, si zdaj tako daleč, da bi telo že sčistilo, če bi bilo kaj narobe, pa še na UZ si dobila potrditev, da je vse oK. Res, ne se sekirat... Poskusi se skulirat, pa čeprav je težko, je to zate in za tvojo pikico najboljše. Pravijo, da bebica čuti, kakšne volje je mamica.
Kakšna odstopanja so pri bazalni temperaturi nimam pojma, vem pa, da če te nekaj zelooo skrbi, pojdi zvečer na urgenco, pa bo. Predvidevam, da te bodo pregledali in te potolažili. Zanje boš samo ena tečka panična nosečka, tebi bo pa ornk odleglo...
Pa ne pozabi na pogoste obiske RR!  Tukaj nam tudi marsikdaj odleže ob fajnih debatah! Zato pa smo tu!
Smile!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2006 19:56:09   
eya
Ne se obremenjevat, saj bo šlo vse ok, črne misli preženi stran in uživaj v tem lepem obdobju.

Želim ti res lepo nosečnost in čimmanj skrbi!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.12.2006 21:33:26   
Lusa
Anonimna povsem te razumem.Tudi jaz sem panična ,vedno me spremlja strah ,kaj če bo spet šlo kaj narobe ,kaj če spet dobim tako hudo bolano punčko k sebi.Žal smo bile v tem ,v eni hudi preizkušnji in dokler ne bom opravila teh največjih preiskav(AC,kardiologa ,3d uz) tako dolgo bom se sekirala.Ne morem iz te kože in vedite ne morem pregnat teh črni misli.Ni nam lahko.V obeh nosečnostih sem bila tako flegma ,in mi bilo samo po sebi doumevno ,da bom še drugič k sebi stiskala zdravega otroka.Kakšna zmota.Sedaj gledam na nosečnost čisto drugače-slabše.Imam takšno izkušnjo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.12.2006 8:59:17   
mojcapr
Tudi jaz sem imela prvič splav, sedaj pa pričakujem že 3 otroka in povem ti MISLI POZITIVNO. Poskusi se razvedriti in boš videla, da bo vse vredu.
Uživaj v nosečnosti, saj je res nekaj posebnega.user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.12.2006 17:30:15   
Maggie
Jaz sem zanosila skoraj v prvo, brez kakršnihkoli težav, pa vendar te popolnoma razumem, ker sem sama v prvih treh mesecih doživljala popolnoma isto kot ti: bolj, ko se je približeval pregled, bolj me je bilo strah, da srček ne bo več bil... Ne vem zakaj, ampak tako je bilo. Tudi moja mama mi je rekla, kako lahko o tem razmišljaš, jaz pa nisem nikoli v nosečnosti pomislila, da bo kaj narobe. Pa jaz drugače nisem kak pesimist in paničar, ki bi črnogledo razmišljal o svetu in dogajanju na njem.
Edina misel, ki me je tolažila, je bila, da če bo že kaj narobe, mi je tako pač namenjeno, ker nekako verjamem, da se res vse stvari zgodijo z namenom... Potem pa ko sem začela čutiti prve brcike (v 21. tednu), mi je pa odleglo in od takrat naprej ne razmišljam o tem, kaj se lahko še zgodi, ampak resnično uživam v vsaki brciki, ki mi "prileti" pod rebra ali v želodec.
Lahko ti torej rečem ne obremenjuj se, a ti rečem tudi, da držim pesti, da čim prej začutiš prve brcike, ki te bodo pomirile. Srečno!

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.12.2006 17:51:38   
Anonimen
Joj, ne smeš tako misliti! Verjamem, da te je strah. Tudi jaz sem mela prvič ss, potem v drugo komaj čakala 1. pregled, pa 2. pa, 3. pa potem ko je blo skoz vse OK, sem v 17. tednu krvavela, vsa v solzah sem bila na UZ, pa je rekla, da je vse OK, jaz pa še vedno user posted image . Vem kak strah doživljaš!
Vendar moraš gledati pozitivno in se zavedati, da se stvari vedno iztečejo kakor nam je namenjeno, veliko tako ne moreš narediti in vplivati na to. Lahko pa pozitivno razmišljaš, se veseliš user posted image , kajti s tem sigurno dobro vplivaš nanj!
Kar pa se tiče prsi, tud mene so na začetku zelo bolele, pozneje pa ne več, samo prve teden, slabo mi pa sploh ni bilo nič velik, tako da to ni noben pokazatelj.
Dokler ne krvaviš, to nič ne pomeni, pa še vsaka krvavitev še zdaleč ni usodna.
Glavo pokonci punca, vse bo OK!user posted image

(odgovor članu Maggie)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?