Baucka -> RE: Strah (8.12.2006 11:46:13)
|
Ves čas nosečnosti je moj ginekolog bil ves paničen, saj sem že prej imela nizko ležečo maternico. Na začetku sem bila tudi dvakrat v bolnici zaradi bruhanja in posledično hujšanja. V desetih dneh sem shujšala 4 kg, takoj so me dali na infuzijo. Po 18 tednu so slabosti izginil. Gimekolog se je tudi bal predčasnega poroda. Imela sem tudi zelo majhen trebuh v 36 tednu nisem imela čez trebuh niti 30. Na pregledih sem bila vsak teden, ker naj bi mi grozil tudi predčasni porod. Otrok je ležal zelo nizko, zato tudi centimetri niso štimali in posledično je bil tudi pritisk na maternični vrat večji. Ginekolog, kateri je predstojnik odelka v zdravstvenem domu, me je ves čas pripravljal na predčasni porod in strašil z prenizko težo otročka. Filal me je tudi s tabletami, katere sem brez njegove vednosti po 30 tednu nehala jemat. To so ble tablete proti predčasnim popadom, katere nikdar nisem čitila. Skoraj vsak drug teden sem imela ultrazvok, ker njemu nekaj ni štimalo, na pregledu pa sem tako bila vsak teden. Vedno ko sem prišla na pregled, me je pogledal in rekel "kje te mate vi tega otroka, gremo na ultrazvok". Ultrazvok je bil vedno vredu. Govoril je "samo toliko še ne rodit, da bo otrok imel čez 2500g, da ne bo imel težav s pljuči". Proti koncu v 36 me je že hotel v bolnico poslat, pa je bil hvala bogu CTG vredu in me ni. Jaz sem si že na začetku pregnala vse črne misli iz glave. Bila sem prepričana, da bom rodila kasneje (po mojih izračunih) in da bo z Emo vse vredu. Z mojim sva vedno govorila Ema je borka, Ema je borka. In res držala se je kot klop.Tudi ko sem bruhala po 20x na noč, dobila v 16 tednu virozo itd. Zakrvavela nisem niti enkrat. In res, Ema se je rodila 10 dni kasneje in težka 3120g, imela ocene 9,10,10. Tako, vse je bilo super. Če bi resno jemala mojega ginekologa, bi ji z živci lahko res naredila veliko slabega, zato glavo gor in misli pozitivno. Vse bo vredu. Črne misli že na samem začetku preženi iz glave, vem da je to lahko rečt, vendar naredi to za svojo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Za naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nam ni nikoli nič pretežko. Pa čimbolj brezskrbno in lepo nosečnost.
|
|
|
|