Anonimen
|
Meni niti na misel ne pride, da bi Davida učila šteti. Mogoče je to malo mimo, ampak mali je zadnjič kar sam prišel na idejo, da je narisal osem. In jo je tudi prepoznal na računalniku. Je pa res, da ve, kdaj lahko vzame samo eno barvico, kdaj pa dve. Pa še to nisem bila niti pozorna, šele zdaj sem se spomnila, ko sem brala nek post malo višje. Pozna pa nekaj črk, čeprav sem se tudi tu zaklela, da ga bom pustila na miru do šole, naj ga tam naučijo, ker se mi pač zdi nesmiselno ga obremenjevati s takšnimi stvarmi že zdaj. Saj bo imel šole in črk še dovolj, ko bo šel v devetletko. Črke pozna le zaradi puzzlov iz pene, ki jih ima na tleh. Ko me je vprašal, kaj je to, ko je držal v roki npr. O, sem mu povedala, pa si je zapomnil. Govori bolj tako tako, nima nekega jakega besednega zaklada, kljub temu, da se veliko pogovarjamo, vsak dan pobere neko novo besedo, ki jo pove napačno oz. ne izgovori prvih glasov. Pa se tudi s tem ne obremenjujem in ga ne popravljam. Je pa res, da je nima pleničke od drugega leta naprej, tudi med popoldanskim spanjem ne, hodi po stopnicah gor in dol, skače, se plazi, dela prevale naprej... Tudi riše zelo rad in pozna večino barv: rdeča, modra, bela, rumena, oranžna, zelena, rjava in črna.
|