|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče reči hvala, prosim
24.11.2006 8:18:14   
sonce03
moj triletnik nikakor noče reči hvala ali prosim....ves čas mu ponavljam....potem pa meni skoraj vedno reče mami prosim to....če mu pa kdo drug kaj da pa nikoli...raje se tistemu odpove kar bi dobil kot pa da se zahvali...kaj naj...a bo minilo....

hvala

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 24.11.2006 19:34:18 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče reči
24.11.2006 8:28:14   
Mina1
Ja, kaj naj ti rečem, pri nas je isto, tudi glede pozdravljanja in tako. To naredi takrat, ko se mu zazdi, drugače pa glavo med ramena kot mali nojček, čeprav je daleč naokoli najbolj razigran in glasen.

Moj baje v vrtcu super uboga in je zelo vodljiv, doma pa je čisto druga zgodba, tako da, jaz mislim, da bo minilo.

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu sonce03)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2006 8:38:14   
sonce03
hvala ti za odgovor...sej vzgojiteljica za našega isto reče v vrtcu...jaz tudi upam da mine in da je le obdobje ker mi je kdaj nerodno....

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2006 8:55:27   
total
Bo ga že minilo,moj 2 letnik za vsako reče hvala in prosim,sam od sebe.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu sonce03)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2006 9:08:08   
san
Moja starejša je pa do tretjega leta vedno lepo pozdravljala, lepo prosila, se znala zahvalit, potem pa kot bi odsekal, nič. Ji je bilo nerodno, pa rajši ni dobila stvari. Na začetku sem jo pustila in mislila da bo minilo, s tem da sem jaz vedno lepo pozdravljala in uporabljala čudežni besedi. Po kakšnem letu, ko še vedno ni bilo nič sledi o kakšnih čudežnih besedah iz njenih ust, sem jo začela opozarjat (a je bilo že prepozno), nato pa sva kasneje pri petih naredili opomnik in je za vsakič ko se je spomnila sama pozdravit ali se zahvalit ali prosit, dobila zvezdico. Za 5 zvezdic pa malo nagrado. No in potem se je vedno večkrat spomnila in kmalu je ni bilo treba več opominjat.
Sicer je tvoj premajhen za kaj takega, ampak hotela sem povedat to, da bi ga jaz vedno, ko bi pozabil na čudežne besede, opomnila. Ne sicer na način, če ne boš rekel prosim, pa ne dobiš, ampak, lepo bi bilo če bi prihodnjič rekel prosim, ali pa hvala (ali pa pozdravil) in pa kadar bi se tega spomnil sam bi ga zelo zelo pohvalila in povedala da sem vesela, ker je lepo prosil (se zahvalil, pozdravil). Tako jaz delam sedaj pri mojem skoraj triletniku (ker je začel čudežno pozabljat) in res deluje.

Lp, s

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2006 12:10:36   
honey
Jaz našega 20-mesečnika vedno opozorim, če pozabi reči hvala za kakšno stvar. In to že od kar zna reči hvala. Prosim še ne zna, ampak vem, da ga bom tudi za to opozarjala. Res pa je, da sem tudi sama zelo dosledna kar se tega tiče in vedno, če mi sinek da kakšno stvar, se mu zahvalim. Ali pa komurkoli.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.11.2006 16:43:47   
VERONICA
Meni se pa zdi zelo primerno znano uprašanje "In kaj se reče?" Pri dobrem odgovoru sledi pohvala, drugače pa kar sama odgovorim. Tako se sama boljše počutim pred drugimi, da smo skupaj pa olikani.
Drugače moja skoro-tri-letnica se tega dostikrat tudi sama spomni, vsakikrat pa ne.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2006 10:11:51   
mehurčica
David, če želi kaj imeti, reče nekako tako: lahko dobim prosim sok? Če pozabi, ga ponavadi v hecu vprašam ojoj, kaj si pozabil reči?user posted image  Ali pa- kako se reče, ko želiš nekaj imeti?

Če kakšne hrane noče, včasih reče odločno NE, ampak sedaj vedno bolj pogosto reče HVALA, NE BOM. 

Ko kaj dobi, se najbolj pogosto lepo zahvali, če mu rečem IZVOLI. Če mu tega ne rečem, včasih pozabi.

Probajte vedno bolj poudarit te besede. Tudi, ko vam on kaj prinese, mu glasno rečite hvala.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2006 11:24:41   
soris
Če bomo starši redno uporabljali besede: izvoli (namesto: na), hvala, prosim, se jih bo avtomatsko navlekel tudi otrok. Seveda pa jim je pred drugimi ljudmi včasih nerodno in jim muca popapa jezička. Potem pa spet pride obdobje, ko samozavestno in glasno pozdravijo tudi tistega, ki ga praktično ne poznajo user posted image .

"Pri nas smo vsi lepi: nobenega ogledala pri hiši ni. Pa se gledamo samo v mamine oči."(N. Maurer)

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.