Skorpija
|
Bom še jaz pridala svoj piskerček k tejle temi, ker sem - mislim da za razliko od vseh drugih - na istem kot ti. Tukaj bom seveda odštela multiplo, še posebno zato, ker ti očitno ne greni življenja in se zelo dobro držiš. Torej, tudi midva ne moreva imeti otrok in tudi pri naju je problem pri njem, razlika je le v tem, da nama po naravni poti ne bi nikoli uspelo. Mislim, da je to kar čutiš za nas, ki smo v taki situaciji, popolnoma normalno. In popolnoma normalno je tudi, da najbrž čez nekaj časa ne boš več čutila tako, da bodo prišli vzponi in padci, dvomi in 100% prepričanost v nekaj, kar bo že drug dan popolnoma nesprejemljivo. Neplodnost je za par ena najtežjih preizkušenj, kar ti tudi povejo na predavanju o umetni oploditvi. Sprejeti jo in živeti z njo ni enostavno. Tukaj ne gre za proces, ko rečeš - okej, dejstva so mi jasna, prinašajo mi to in to, ni panike, zdaj to vemo in ravnali bomo tako in tako. Daleč od tega! Neplodnost te vrže ob tla, zavestno ali pa podzavestno in od "podna" do vrha gore je zelo dolga pot. Največ kar lahko narediš je to, da se ne obtožuješ! Za nič kar čutiš! Če se ti joka, se jokaš, če se ti je , se ti je . In tudi če še danes trdiš, da na umetno ne boš šla, boš lahko čez pol leta čutila že drugače. Pri naju je bilo tako, da sva se takoj odločila za umetno, nisva se pa vpisala na listo posvojitev, ker je bila zame želja doživeti nosečnost največja na svetu. Prvič ni uspelo - jok, obup in prvič sva si v pogovoru priznala, da je možnost, da ne bova imela svojih otrok velika - ni hujšega, kot gledati človeka, ki ti je najbližji v taki žalosti, ti pa ga ne moreš potolažiti, ker čutiš popolnoma isto. No in sva se pobrala, ker to je pač ta krasni instinkt, ki ga imamo v sebi vsa živa bitja. Drugi poskus... Ni uspelo - pol ure joka, potem pa ven, na pir in - ah, saj bo. In tukaj nekje sva se odločila za vpis na listo posvojitev... Kar hočem s tem povedati je, da se v dojemanju tega spreminjava, vzpenjava in padava in tudi učiva vsak zase in skupaj biti še močnejša. Bla, bla, bla - Skorpi, dej že nehi.... Kar je važno - to kar čutiš je normalno in tudi vse, kar boš v zvezi s tem čutila bo normalno!!!!!!!!! Okej? Pa veliko sreče!