|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
12.11.2006 11:55:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: maslo ali margarina
12.11.2006 13:02:19   
Anonimen
Margarina naj bi bila bolj zdrava od masla,ki vsebuje preveč holesterola.
Nabavi si GEA margarino,nam jo je priporočila za dijetno prehrano,
alergologinja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2006 13:13:41   
Anonimen
No, meni so pa ravno obratno rekli - predvsem za otročke je bolj zdravo maslo. So mi razložili zakaj, pa sem pozabila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2006 13:29:31   
Anonimen
Inpri vseh teh med seboj tako različnih informacijah ne veš kaj je prav
in kaj je dobrouser posted image Ne vem no,mi samo margarino uporabljamo,ker
je tamal v dobi dojenčka dobil diagnozo-alergija na kravje mleko,kar
pa na srečo ni več.pa vendar smo pri margarini ostali.Ne vem no kaj je bolj škodljivo,maščoba živalskega izvora ali rastlinskega.Pri tem,kot vidite se še
zdravniki in znanstveniki ne morejo zedinit,Vsak ima svoje mneje.
Tule pa nekaj o uvajanju goste hrane.

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2003/junij/naslovna_tema_7.htm

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2006 13:30:50   
alfa
jaz sem dala maslo ali pa sladko smetano pa včasih tudi kislo. Tudi jaz imam info, da bolje maslo kot margarina.  

Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2006 14:06:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Ne vem no kaj je bolj škodljivo,maščoba živalskega izvora ali rastlinskega.

Ja, s to logiko se pa čisto strinjam.
Sem pa prav jezna, da se ne morem spomnit, zakaj bolje maslo. So mi zelo argumentirano utemeljili, pa sem si samo zapomnila, da je maslo bolje, zakaj, tega pa ne. Je pa seveda alergija na kravje mleko nekaj drugega. V tem primeru maslo seveda absolutno odpade.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2006 16:13:04   
Bonnie_RR
Pri nas večinoma uporabljamo maslo in tako tud za malega v veliki meri dodajam maslo.

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2006 16:34:14   
eya
Jaz pa dodam zelenjavnim kašam par kapljic olivnega olja.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2006 19:18:08   
SOONka
Dodate lahko olivno olje- jaz imam taksnega posebnega otroskega- kupljen  Avstriji,
maslo (otroci morajo vse dobiti polnomasno in zato je maslo boljse kot magarina), jogurt- ne z manj mascobami ampak navaden, parmeazn- naribate ga v zelenjavno kaso... in tako naredite jed malo okusnejso

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.11.2006 20:32:48   
eya
Sem še malo pobrskaka o maslu na MONu, pa sem našla tale odgovor pediatrinje Tanč:

"Nekaj kapelj olivnega olja lahko uporabite kar v začetku uvajanja goste hrane, maslo pa morda tam okoli 10. meseca, ko ste morda že poskusili tudi mleko in mlečne izdelke. Maslo vsebuje sicer precej koristnih snovi, žal pa tudi nasične maščobne kisline, ki se bi jih radi izogibali v zdravi prehrani. Vendar košček masla v zelenjavi (zamešajte v kuhano zelenjavo, preden postrežete) enkrat tedensko ne bo škodil."

Glede margarine pa nisem nič kaj našla, verjetno je pa vseeno bolje, če se uporablja tiste margarine, ki imajo boljše-nenasičene maščobne kisline.

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.11.2006 20:34:29   
SašaR
Meni je rekla patronažna da je do enega leta bolje margarino, potem pa lahko tudi maslo. Maslo je živalskega izvora (svinjina) in je težje prebavljivo za dojenčka. Po enem letu pa naj bi počasi tudi svinjino vpeljaliv jedilnik in takrat pride na vrsto tudi maslo.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2006 20:53:45   
Anonimen
prav jezna, da se ne morem spomnit, zakaj bolje maslo. So mi zelo argumentirano utemeljili, pa sem si samo zapomnila, da je maslo bolje, zakaj, tega pa ne. Je pa seveda alergija na kravje mleko nekaj drugega. V tem primeru maslo seveda absolutno odpade.
IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Meni je rekla patronažna da je do enega leta bolje margarino, potem pa lahko tudi maslo. Maslo je živalskega izvora (svinjina) in je težje prebavljivo za dojenčka. Po enem letu pa naj bi počasi tudi svinjino vpeljaliv jedilnik in takrat pride na vrsto tudi maslo.

hmm..kašna svoinjina naj bi bila v maslu??!! maslo je iz kravjega mleka kukr js vem po kmečki pameti?
js dodajam maslo, ker se mi zdi manj umetno kot margarina.

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2006 20:54:26   
Marogica
Jaz sem uporabljala vse troje, torej maslo, margarino in olivno olje, pač kar smo imeli. Saj to so tako majhne količine na porcijo, da ne vem, če je to sploh omembe vredno, pri vse hrenovkah, Poli-kah, hamburgerjih...., ki jih bodo naši otroci v bodočnosti še pojedli.

Pa otroku sem seveda malo posolila, saj takega nesoljenega sranja res ne more noben jesti, zakaj pa bi ga dojenčekuser posted image

p.s. sama  sem dodajala za zgostitev in kot "začimbo" sveže nariban parmezan. Sta ga "mazala" kot norauser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2006 20:55:18   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Maslo je živalskega izvora (svinjina) in je težje prebavljivo za dojenčka.

Tole pa ne bo držalo, si se najbrž zmotila. Maslo naredijo iz sladke smetane (če si kdaj navadno smetano predolgo stepala, ti je nastalo maslo user posted image )-torej je izvorno iz kravjega mleka...

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.11.2006 22:00:58   
natalia
ji dam maslo, olivno olje, margarine manj, pri takih majhnih količinah... ni panike...

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.11.2006 23:05:25   
tasja23
Punce, ne ga srat z margarino!!!!

Da vam razložim zakaj ne....in sicer tako piše v strokovni literaturi:
margarina in vsi izdelki na katerih piše strnjena ali delno strnjena rastlinska olja, se jih izogibajte kolikor se le da!!! to so hidregenirana rastlinska olja, kar pa pomeni, da iz olj, ki so sicer samo po sebi lahko zdrava (vsako olje ima svoje lastnosti), skozi nek kemični postopek pridelajo olja tako, da postanejo trdna. V taki obliki narava olj ne pozna, zato so umetna in kot piše v stokovnih literaturah, vse margarine ipd. zverinsko pohabljajo naše celice celo v DNK!!!
Po neki študiji v ameriki, so ugotovili, da so ljudje za več kot 50% prej zboleli za rakom, če so na dan zaužili že samo žličko margarine... in sicer je nevarnost predvsem za ženske za rakom na prsih, moški pa na prostati!
Maslo, pa je seveda čisto naraven proizvod in se ga morajo res izogibati samo tisti z alergijami na mećne izdelke in tisti z previsoko vsebnostjo holesterola....to pa za otroke seveda še ni nevarnosti, če ji ga ponudimo v mejah dovoljenega!

Morate vedeti, da je ta fora z margarinami samo komercialna poteza, češ, da ne vsebujejo holesterola....seveda ga ne, zato pa cel kup drugega sranja! dobesedno!

in to pametne patronažne, ki so na tekočem z zadevami že vedno, nekatere pa še vedno naivno priporočajo margarine.

tudi vi, se kar se da izogibajte teh izdelkov. Jaz ko sem to prebrala, nikoli več nisem kupila margarine, res pa,  da se ne murem upreti vsem torticam in podobnim v slaščičarnah, pa četudi je kaj margarine vmes. če pa se le da pa preverim, če je iz masla. ampak glavno je, da je same ne uporabljate več za kuhanje, najmanj pa za otroke!!! niti tako opevane bebecel...

Neposredna povezava do sporočila: 16
12.11.2006 23:07:19   
tasja23
se opravičujem - to so hidrogenirane ali transcedentne maščobe, ki se jih je potrebno kar se da izogibati!!
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
12.11.2006 23:10:05   
mml
Meni s zditudi margarina ena taka totalna kemija in zato rajši uporabljam za našo user posted image  maslo.
Kar se pa holesterola tiče...zadnje študije kažejo, da je povišan holesterol dosti bolj povezan s stresom in pomanjkanjem gibanja kot pa z uživanjem maščob živalskega porekla (seveda v normalnih količinah)

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu tasja23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.11.2006 23:16:00   
tasja23
user posted image bravo mml, tud to sem hotla napisat, sam sem bila ze itak predolgauser posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?