[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.11.2006 11:55:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 13:02:19)

Margarina naj bi bila bolj zdrava od masla,ki vsebuje preveč holesterola.
Nabavi si GEA margarino,nam jo je priporočila za dijetno prehrano,
alergologinja.

Anonimen -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 13:13:41)

No, meni so pa ravno obratno rekli - predvsem za otročke je bolj zdravo maslo. So mi razložili zakaj, pa sem pozabila.

Anonimen -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 13:29:31)

Inpri vseh teh med seboj tako različnih informacijah ne veš kaj je prav
in kaj je dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Ne vem no,mi samo margarino uporabljamo,ker
je tamal v dobi dojenčka dobil diagnozo-alergija na kravje mleko,kar
pa na srečo ni več.pa vendar smo pri margarini ostali.Ne vem no kaj je bolj škodljivo,maščoba živalskega izvora ali rastlinskega.Pri tem,kot vidite se še
zdravniki in znanstveniki ne morejo zedinit,Vsak ima svoje mneje.
Tule pa nekaj o uvajanju goste hrane.

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2003/junij/naslovna_tema_7.htm

alfa -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 13:30:50)

jaz sem dala maslo ali pa sladko smetano pa včasih tudi kislo. Tudi jaz imam info, da bolje maslo kot margarina.  

Anonimen -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 14:06:34)

IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Ne vem no kaj je bolj škodljivo,maščoba živalskega izvora ali rastlinskega.

Ja, s to logiko se pa čisto strinjam.
Sem pa prav jezna, da se ne morem spomnit, zakaj bolje maslo. So mi zelo argumentirano utemeljili, pa sem si samo zapomnila, da je maslo bolje, zakaj, tega pa ne. Je pa seveda alergija na kravje mleko nekaj drugega. V tem primeru maslo seveda absolutno odpade.

Bonnie_RR -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 16:13:04)

Pri nas večinoma uporabljamo maslo in tako tud za malega v veliki meri dodajam maslo.

eya -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 16:34:14)

Jaz pa dodam zelenjavnim kašam par kapljic olivnega olja.

SOONka -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 19:18:08)

Dodate lahko olivno olje- jaz imam taksnega posebnega otroskega- kupljen  Avstriji,
maslo (otroci morajo vse dobiti polnomasno in zato je maslo boljse kot magarina), jogurt- ne z manj mascobami ampak navaden, parmeazn- naribate ga v zelenjavno kaso... in tako naredite jed malo okusnejso

eya -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 20:32:48)

Sem še malo pobrskaka o maslu na MONu, pa sem našla tale odgovor pediatrinje Tanč:

"Nekaj kapelj olivnega olja lahko uporabite kar v začetku uvajanja goste hrane, maslo pa morda tam okoli 10. meseca, ko ste morda že poskusili tudi mleko in mlečne izdelke. Maslo vsebuje sicer precej koristnih snovi, žal pa tudi nasične maščobne kisline, ki se bi jih radi izogibali v zdravi prehrani. Vendar košček masla v zelenjavi (zamešajte v kuhano zelenjavo, preden postrežete) enkrat tedensko ne bo škodil."

Glede margarine pa nisem nič kaj našla, verjetno je pa vseeno bolje, če se uporablja tiste margarine, ki imajo boljše-nenasičene maščobne kisline.

SašaR -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 20:34:29)

Meni je rekla patronažna da je do enega leta bolje margarino, potem pa lahko tudi maslo. Maslo je živalskega izvora (svinjina) in je težje prebavljivo za dojenčka. Po enem letu pa naj bi počasi tudi svinjino vpeljaliv jedilnik in takrat pride na vrsto tudi maslo.

Anonimen -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 20:53:45)

prav jezna, da se ne morem spomnit, zakaj bolje maslo. So mi zelo argumentirano utemeljili, pa sem si samo zapomnila, da je maslo bolje, zakaj, tega pa ne. Je pa seveda alergija na kravje mleko nekaj drugega. V tem primeru maslo seveda absolutno odpade.
IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Meni je rekla patronažna da je do enega leta bolje margarino, potem pa lahko tudi maslo. Maslo je živalskega izvora (svinjina) in je težje prebavljivo za dojenčka. Po enem letu pa naj bi počasi tudi svinjino vpeljaliv jedilnik in takrat pride na vrsto tudi maslo.

hmm..kašna svoinjina naj bi bila v maslu??!! maslo je iz kravjega mleka kukr js vem po kmečki pameti?
js dodajam maslo, ker se mi zdi manj umetno kot margarina.

Marogica -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 20:54:26)

Jaz sem uporabljala vse troje, torej maslo, margarino in olivno olje, pač kar smo imeli. Saj to so tako majhne količine na porcijo, da ne vem, če je to sploh omembe vredno, pri vse hrenovkah, Poli-kah, hamburgerjih...., ki jih bodo naši otroci v bodočnosti še pojedli.

Pa otroku sem seveda malo posolila, saj takega nesoljenega sranja res ne more noben jesti, zakaj pa bi ga dojenček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

p.s. sama  sem dodajala za zgostitev in kot "začimbo" sveže nariban parmezan. Sta ga "mazala" kot nora[sm=smiley20.gif]

eya -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 20:55:18)

IZVIRNO SPOROČILO: SašaR

Maslo je živalskega izvora (svinjina) in je težje prebavljivo za dojenčka.

Tole pa ne bo držalo, si se najbrž zmotila. Maslo naredijo iz sladke smetane (če si kdaj navadno smetano predolgo stepala, ti je nastalo maslo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] )-torej je izvorno iz kravjega mleka...

natalia -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 22:00:58)

ji dam maslo, olivno olje, margarine manj, pri takih majhnih količinah... ni panike...

tasja23 -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 23:05:25)

Punce, ne ga srat z margarino!!!!

Da vam razložim zakaj ne....in sicer tako piše v strokovni literaturi:
margarina in vsi izdelki na katerih piše strnjena ali delno strnjena rastlinska olja, se jih izogibajte kolikor se le da!!! to so hidregenirana rastlinska olja, kar pa pomeni, da iz olj, ki so sicer samo po sebi lahko zdrava (vsako olje ima svoje lastnosti), skozi nek kemični postopek pridelajo olja tako, da postanejo trdna. V taki obliki narava olj ne pozna, zato so umetna in kot piše v stokovnih literaturah, vse margarine ipd. zverinsko pohabljajo naše celice celo v DNK!!!
Po neki študiji v ameriki, so ugotovili, da so ljudje za več kot 50% prej zboleli za rakom, če so na dan zaužili že samo žličko margarine... in sicer je nevarnost predvsem za ženske za rakom na prsih, moški pa na prostati!
Maslo, pa je seveda čisto naraven proizvod in se ga morajo res izogibati samo tisti z alergijami na mećne izdelke in tisti z previsoko vsebnostjo holesterola....to pa za otroke seveda še ni nevarnosti, če ji ga ponudimo v mejah dovoljenega!

Morate vedeti, da je ta fora z margarinami samo komercialna poteza, češ, da ne vsebujejo holesterola....seveda ga ne, zato pa cel kup drugega sranja! dobesedno!

in to pametne patronažne, ki so na tekočem z zadevami že vedno, nekatere pa še vedno naivno priporočajo margarine.

tudi vi, se kar se da izogibajte teh izdelkov. Jaz ko sem to prebrala, nikoli več nisem kupila margarine, res pa,  da se ne murem upreti vsem torticam in podobnim v slaščičarnah, pa četudi je kaj margarine vmes. če pa se le da pa preverim, če je iz masla. ampak glavno je, da je same ne uporabljate več za kuhanje, najmanj pa za otroke!!! niti tako opevane bebecel...

tasja23 -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 23:07:19)

se opravičujem - to so hidrogenirane ali transcedentne maščobe, ki se jih je potrebno kar se da izogibati!!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mml -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 23:10:05)

Meni s zditudi margarina ena taka totalna kemija in zato rajši uporabljam za našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] maslo.
Kar se pa holesterola tiče...zadnje študije kažejo, da je povišan holesterol dosti bolj povezan s stresom in pomanjkanjem gibanja kot pa z uživanjem maščob živalskega porekla (seveda v normalnih količinah)

tasja23 -> RE: maslo ali margarina (12.11.2006 23:16:00)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]bravo mml, tud to sem hotla napisat, sam sem bila ze itak predolga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]