|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Božična marmelada
25.10.2006 9:00:51   
Andre
Živjo punce!

Jaz pa razmišljam, da bi za božično oz. novoletno darilo skuhala kako posebno marmelado. SIcer imam polno shrambo mareličnih, jagodnih, breskovih, mešanih marmeladuser posted image , ampak tudi zelo hitro gredo v uporabo. A imate kakšne ideje za marmelado, ki bi bila nekaj posebnega, pa seveda iz sadja, ki se ga dobi sedaj. Slišala sem za pomarančno s čokolado, al nekaj s cimetom. A imate kakšne ideje, recepte. Vsak nasvet bo dobrodošel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Božična marmelada
25.10.2006 9:24:03   
BLAŽIKA
Pomarančna z cimetom ali jabolčna z cimetom je full dobra.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2006 9:27:41   
tanikaa
A mi lahko da katera recept ? Ta pomarančna s cimetom ali pa jabolčna s cimetom bi bila krasna. Samo punce mejte v mislih, da v svojem življenju še niti enkrat nisem skuhala marmelade, tak da bi rabila bolj natančen recept user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2006 21:07:24   
žlička
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=TUV&ID=5238

mogoče tole...samo ne vem ali se breskve še dobijouser posted image

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2006 11:56:41   
arielca

Jabolčna marmelada s cimetom in limono

2 kg jabolk narežemo na krhlje ter jih dušimo z limonino lupinico in sokom dveh limon. Mehka pretlačimo, dodamo sesekljano ali naribano lupinico še ene limone, njen sok in 1 kg sladkorja ter cimet po okusu. Kuhamo, da se zgosti. Kuhano damo v pomite, pogrete in nekoliko ohlajene kozarce ter zapremo.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2006 12:44:42   
BLAŽIKA
Andre glej tudi to je dober recept

SESTAVINE   user posted image POSTOPEK
3 kg pomaranč
3 kg sladkorja
1 kg jabolk
1 limona
user posted image
user posted image
user posted image

Pomaranče olupimo, odstranimo belo kožico in peške. Olupljene narežemo na tanke rezine. Pomarančam dodamo olupljena in na kocke narezana jabolka .
Prelijemo jih s sokom limone. Na 1 kg sladkorja vzamemo pol litra vode in kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. Vmes pobiramo peno ki se naredi pri kuhanju sladkorja. V ta sirup dodamo pomaranče in kuhamo na visoki temperaturi 30 minut. Nato marmelado vlijemo v čiste vroče kozarce. Na vrh damo rezino limone ali pa par kapljic ruma.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2006 12:59:03   
Anonimen
To pomarancno sem ti poslala na privat,nisem videla, da je ze tukaj prilepljenauser posted image

Ja, jaz sem delala tole pomarancno, samo meni ni bila vsec, ker je grenka. Vsem ostalim je vecinoma bila. Je treba res tisto belo kozo cist cist odstranit, pa jaz bi dala vec jabolk, da ni tako grenko.

Mi je pa tale s cimetom vsec, bo letos kar tale najbrz ''padla''. Kozarcke od frutka mi je pa ze Mikica prineslauser posted image  

LP

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?