|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ali je to res normalno???
23.10.2006 20:40:52   
tanjaDi
Včeraj se mi je zgodilo nekaj nenavadnega, po pogovoru z dr. (ne mojim), mi je rekla, da to je povsem normalno za nosečnice, pa naj vam razložim, kaj se mi je zgodilo:

noseča sem 12t, spremljata me slabost in bruhanje, kot pri prvi nosečnosti. Včeraj sem šla z možem in sinom v trgovino, kjer mi je naredilo fullll slabo, zato sem rekla možu, da naj kupi kar imamo za kupit, da jaz grem v avto.
Ko sem hodla proti avtu, so se mi mašila ušesa in pred očmi se mi je začela delat tema, komaj komaj sem prispela do avto, od daleč sem ga še vidla pol ko sem prišla do njega sem imela pred oči že popolno temo, naenkrat me je močno stisnilo v srcu, prav bolečina, in ostala sem brez zraka. Lovila sem zrak, odprla avto, se usedla not, potem je trajalo še cca. 1 minuto, da sem prišla normalno do zraka in da nisem imela več teme pred očmi.
Težko je napisat to moje doživetje upam, da ste me razumele.

Glede na to, da v prvi nosečnosti se mi kaj takega ni zgodilo, sem bila seveda zelo zaskrbljena, po pogovoru z dr. pa sem še bolj, ne vem no, kaj vam se tudi to zdi normalno????

Hvala za vaša mnenja.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ali je to res normalno???
23.10.2006 20:54:21   
lelaval
Meni se to ne zdi normalno stanje za nosečnico. Vprašaj še dr. Pušenjaka.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu tanjaDi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.10.2006 20:56:11   
mamči
Meni se je nekaj zelo podobnega zgodilo v drugi nosečnosti - sem bila pa ravno v službi. Takšne " napade" sem potem imela še parkrat, vedno se mi je čist pomračilo pred očmi, noge sem dobila čist mehke, v prsih pa tak čuden občutek, kot da bi mi življenje hotelo pobegnit skoz srce. Grozno res.
Po nekem srečno/ čudnem naključju nisem nikoli zletela po tleh, čeprav se mi je kasneje zdelo neverjetno, da se mi je uspelo zadržat na nogah.

Imela sem pa zelo nizek pritisk, in bila sem precej slabokrvna - to sta bili edini diagnozi, ki ju je zdravnik odkril, ko sem mu povedala za težave.
Zato sem spila zjutraj kavico (čeprav mi je bila v času nosečnosti bljak), redno sem jemala železov sirup, skušala imet čim bolj pogoste in majčkene obroke hrane in vedno mi je po taki epizodi pomagalo, če sem spila kozarec, dva navadne vode in šla na svež zrak.

Vsekakor povej zdravniku, zelo nevarno je, če bi izgubila zavest in se kje udarila. Naj ti prekontrolira pritisk, pa nivo sladkorja si daj večkrat preverit, pa hemoglobin...

(odgovor članu tanjaDi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.10.2006 20:56:44   
Petraa
to je pritisk

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.10.2006 20:59:01   
rainbow
tudi po moje je nizek pritisk. ali pa padec sladkorja v krvi (je to povezanouser posted image )

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.10.2006 21:07:22   
lan
Sicer nisem noseča,ampak meni se to tudi pogosto dogaja in vzrok je nizek pritisk.
Če imaš nizek pritisk je dobro pojesti kaj slanega,spiti kakšno kavico,ampak v tvojem primeru bi jaz raje malo bolj slano hrano jedla.Dobro je tudi malo pospešiti srčni ritem.Pomaga kakšna hitrejša hoja!

Vso srečo in lepo nosečnost želim

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.10.2006 21:12:00   
krfjolca
Sama med nosečnostjo sega sicer nisem doživela, se mi je pa naredilo kar nekajkrat, ko sem (v najstniškem obdobju) izvajala eno drastično dieto. Pa čisto enako, kot opisuješ. Verjetno sem bila takrat slabokrvna in z nizkim pritiskom. Zato le obišči ginekologa, če te pa kaj podobnega kdaj doleti, je pa bolje, da se takoj usedeš in počakaš par minut, če ne lahko še kam treščiš in se fino udariš.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu lan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.10.2006 21:18:13   
Blejka26
meni ni bilo nikoli nič slabo v nosečnosti.bil je pa en dan ko sem se odločila da grem v službo kar z avtobusom  in ne z avtom.bila je ura tam okrog 10ih zjutraj in je že malo sijalo sonce,tako da je bilo kar toplo in jaz tko čakam avtobus nakar mi postane kar precej slabo.nato pa pripelje avtobus in jaz se tko povzpnem po stopnicah nakar se mi začne temniti pred očmi.šoferju sem skoraj vrgla denar-še sreča da sem imela točno naštimano-nato pa je bila pred očmi sama tema in obupno mi je bilo slabo,mislila sem da bom bruhala.do prostega sedeža sem komaj prilezla,z rokami sem tipala,ker nisem videla čisto nič-nato mi je le neka gospa pomagala.nato pa se tko vležem na sedež in srečo sem imela da je šofer prižgal klimo drugače bi pobruhala cel bus.in ta tem a je trajala tud kakšno minuto kot pri tebi.
no pol pa šofer naredi paniko če sem kaj takega pojedla,če sem se zastrupila..pol pa jaz sam tko odgovorim-"nič se sekirat jaz že vem zakaj mi je slabo" in vsem je bilo jasno da bo na svet prišel otročiček.tega dneva ne bom nikoli pozabila,kajti bil je dan kio mi je bilo prvič in zadnjič v tej nosečnosti slabo.
tko da mislim da to da se ti stemni ni nič narobe.jaz imam zaenkrat zdravo pikicouser posted image

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2006 21:19:01   
šnucika
to se je dogajalo meni!....isto,kot opisuješ...pa še občutek,da mi tla valovijo ,kot voda, sem imela...

Baje nizek pritisk,lahko tudi v kombinaciji z rahlo dehidracijo;ker ko sem popila nekaj vode,me je minilo,in pa  tudi premalo železa v krvi...to je meni G navedel za vzroke!

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.10.2006 7:46:46   
dskubin
Jaz tudi mislim, da to najbolje rešiš s tekočino. Ko ti začne mal slabo bit, hitro nekaj spit (vodo), če pa se še vse treseš, kaj sladkega spit. Pa kakšen prigrizek v usta dat. Slano jest pa itak ni priporočljivo za nosečnice. Lahko je res pritisk in slabokrvnost, lahko pa sladkorna (nosečniška). Ampak to bi ti mogla pri tvoji ginekologinji rešit, ne pri tvojem osebnem zdravniku. Jaz bi se šla malo pokazat in povedala, kako se počutiš.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.10.2006 7:55:27   
Marogica
TUdi jaz mislim, da je nizek pritisk. Meni se je v nosečnosti to zgodilo 2 ali 3x-ne spomnim se točno. Ker mimam na splošno nizek pritisk in kavo zelo rada, sem je v nosečnosti spila nkeje tri skodelice na dan. Ne sicer močne, pa vendar.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2006 8:03:23   
mala zirafa
Če si se tudi tresla zraven, je možno da ti je raven sladkorja padla.Drugače pa imajo punce prav.To vreme nas vse malo zaj...user posted image .Pa upam da te ne doleti spet.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2006 10:21:10   
žiža
Meni se to dogaja v nosečem in nenosečem stanju. Kot so že punce povedale je razlog za to nizek pritisk. Nič nevarnega, razen to da se kam udariš, če te zmanjka. Mene je zadnjič med previjanjem. Sem se samo skotalila po tleh. Kot je rekla lan, kavica dela čudeže.
Če te zagrabi se lepo nekam na luft vsedi, globoko in počasi dihaj, mal vode spi, nekaj v usta dej pa bo minilo.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2006 10:24:22   
blue sky
Pred kratkim sem nekje prebrala, da pri tem pomaga, če daš glavo med kolena za nekaj časa.
Če pa res deluje, ne vem. Tudi sama imam bolj nizek pritisk, ampak na srečo nimam takih problemov. Vprašaj za nasvet še kakšnega drugega zdravnika!

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.10.2006 14:20:08   
tanjaDi
hvala vsem za vaše besede, samo pritisk si tudi sama doma merim pa nimam tako nizkega??? Booo. sladkov v krvi pa pred kratkim sem dala kri in rezultat: 4,7.

Danes zjutraj sem spila belo kavo, ma mi ni nič boljše, glede teme pred očmi, prav tako se mi naredi, uffffa.

Aja in non stop se mi mašijo ušesa.

Joj zakaj nisem tudi jaz tako kot ve, srečka nosečka, non stop mi je slabo, mi hodi na bruhanje, če grem kam mi je še slabše....jojojojojoj,

kje je maj............

LP

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.10.2006 22:36:40   
Anonimen
nizek pritisk+pomanjkanje železa+vrtoglavica+slabost = omedlavost

Omedlavica=nenadna slabost, mehke noge, nenaden mrzel pot po telesu, mravljinci,  temnenje pred očmi, šumenje v ušesih, lahko tudi trenutna popolna ohromelost telesa....

Ja, (žal) je to v nosečnosti normalen pojav.

(odgovor članu tanjaDi)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2006 7:32:34   
blue sky
TanjaDi, ne se sekirat zaradi slabosti, ker bodo minile. Tudi jaz sem imela iste težave, pa so minile, čeprav sem mislila, da ne bo nikoli konec.

Glavno, da sta zdrava ti in tvoj sonček, drugo bo pa že minilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2006 10:29:08   
tanjaDi
blue sky

na žalost če bo kot pri prvi nosečnosti, bo slabost minila komaj ko bom rodila.
Žal moje telo, ne sprejme user posted image  in ga zavrača na vse škriplje user posted image
tako mi je v prvi nos.razložil gin. in ni pomoči.

Baje je dedno, moja mama je imela iste težave (pri obeh), in ona je tudi non stop padala v nezavest, takrat (28let nazaj) niso bile nosečnice doma kot zdaj.
Jaz si ne predstavljam, da bi mogla it v službo v takem stanju, umremuser posted image

bem bem bo treba počakat mesec maj in bo vse skupaj lepše user posted image

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2006 11:16:18   
žiža
Žal moje telo, ne sprejme in ga zavrača na vse škriplje
IZVIRNO SPOROČILO: tanjaDi

Ne tako razmišljat, no! Ti ne bo nič lažje če boš mislila, da tvoje telo ne mara otročka. Sej tvoje telo si ja TI! Ti ga imaš pa menda ja rada! Na žalost je pač tako, da smo nekatere ženske/nosečke bolj nagnjene k temu druge manj. Jaz sem tud bruhala obe nosečnosti, počutje je bilo vse prej kot idealno. V drugo sem od 30tedna ležala v bolnici...
Ej glavo pokonci bodi vesela nosečka. Izkoristi tiste trenutke, ko se počutiš dobro za stvari ki te razveseljujejo, za kakšen sprehod po svežem zraku pa se boš bolje počutila.
Srečno user posted image

(odgovor članu tanjaDi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.10.2006 11:33:38   
Naja31
Žal moje telo, ne sprejme in ga zavrača na vse škriplje

To je pa res medicinska strokovna razlaga.user posted image
Kakšno G pa imaš?

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?