|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Malo drugače...
21.10.2006 22:33:09   
metka_zone
Pozdravljene!

Odpiram temo, ki je malce drugačna in morda se bo kateri zdela zanimiva, ter bo sodelovala v razpravah in podobnih stvareh, kajti gre se za nas.

1. ) Mladim družinam ponuditi pomoč pri preživljanju in s tem ne mislim otroških dodatkov, ki so komaj omembe vredni.

2. ) Socialno ogroženim družinam, mladim družinam, družinam z enim staršem, družinam kjer je več otrok ( več kot eden ),........,
da država omogoči brezplačne vrtce, brezplačno prehrano v vzgojnoizobraževalnih ustanovah, razne nagrade in brezplačne izlete,.....
3. ) Povejte sami.....

Rada bi vas prosila za vse predloge in mnenja, ki jih imate, kajti vsako mnenje šteje. To ni nobena anketa, ampak mi bo pomagalo pri nadaljevanju izvajanja moje ideje, ki bo morda nekoč v prihodnosti postala resnična!

Metka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Malo drugače...
21.10.2006 22:35:10   
Anonimen
Poskrbeti za stanovanjsko problematiko mladih. To mi je najpomembnejše, ker to je dandanes katastrofa.

(odgovor članu metka_zone)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2006 22:43:18   
lelaval
Poskrbeti za stanovanjsko problematiko mladih. To mi je najpomembnejše, ker to je dandanes katastrofa

Metka zone - iz tvojih ust v zakone.
Nati - pa ne le mladim do 25 let. Eni smo samo malce starejši, pa skozi padeš pri marsičem. Je pač tako, da se večina odloča za otroke malce kasneje, potem pa ne padeš več v rang mlade družine.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2006 22:44:28   
NTS
isto kot nati  - omogočiti stanovanja mladim družinam.
in boljšo zaščito (pravno) za mlade mamice oz. tiste ki zanosijo. Mene so namreč odpustili kar med porodniško.

lp

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2006 22:51:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

1. ) Mladim družinam ponuditi pomoč pri preživljanju in s tem ne mislim otroških dodatkov, ki so komaj omembe vredni.

Meni se zdi to najbolj pomembno-kaj ti pomaga stanovanje, če ga ne morep plačevati. Če daš človeku ribo, bo sit 1x, če ga naučiš ribariti, bo sit vedno.

JE pa res, kot je rekla lelaval, našteti problemi niso samo problemi "mladih" družin po letih, temveč nasplošno.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2006 23:31:39   
Anonimen
Res je, stanovanj primanjkuje, ravno zaradi tega podpiram novi zakon za popis nepremičnin in lastnine, ker je veliko stanovanj praznih, ker so takorekoč babice in dedki odšli v domačo oskrbo k svojcem, stanovanje zaklenili ( lastniško ali občinsko ) in jih enostavno ne zanima več za tisto stanovanje ali pa ga namenoma ne vrnejo na zadovoljen način, da so se lep čas zelo lepo imeli tam notri in si ustvarili življenje.
Za hiše, ki samevajo in se nihče za njih ne zanima pa ravno tako, naj jih država zelo lepo obdavči, pa bodo videli kaj in kako in ne, nisem privoščljivka, ampak ta debata je vredna omembe. Popis  državljanov Slovenije je nujna, da država dejansko vidi, na kakšni kvadraturi živijo nekateri ljudje in, da uvedejo nove standarde glede imetja in posesti.
To pa je seveda samo moje mnenje, pa sem to omenila le zato, ker je močno povezano s stanovanjsko problematiko in ker dejansko vem, kaj se bo zgodilo po popisu imetja državljanov ( znanka dela na davčni upravi Lj. ).

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2006 23:52:22   
Alisa
1. da bi mlade družine prišle lahko lažje do stanovanj,
2. večja pomoč od občin oz. države za novorojence in za povečanje naše natalitete
3. šolanje za mlade da bi lahko se šolali kar bi želeli
4. itd
upam da sem zastopla kaj si želelauser posted image .

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2006 10:18:17   
soncece24

IZVIRNO SPOROČILO: nati

Res je, stanovanj primanjkuje, ravno zaradi tega podpiram novi zakon za popis nepremičnin in lastnine, ker je veliko stanovanj praznih, ker so takorekoč babice in dedki odšli v domačo oskrbo k svojcem, stanovanje zaklenili ( lastniško ali občinsko ) in jih enostavno ne zanima več za tisto stanovanje ali pa ga namenoma ne vrnejo na zadovoljen način, da so se lep čas zelo lepo imeli tam notri in si ustvarili življenje.
Za hiše, ki samevajo in se nihče za njih ne zanima pa ravno tako, naj jih država zelo lepo obdavči, pa bodo videli kaj in kako in ne, nisem privoščljivka, ampak ta debata je vredna omembe. Popis  državljanov Slovenije je nujna, da država dejansko vidi, na kakšni kvadraturi živijo nekateri ljudje in, da uvedejo nove standarde glede imetja in posesti.
To pa je seveda samo moje mnenje, pa sem to omenila le zato, ker je močno povezano s stanovanjsko problematiko in ker dejansko vem, kaj se bo zgodilo po popisu imetja državljanov ( znanka dela na davčni upravi Lj. ).

Sicer jaz zadevo načeloma tudi podpiram, ampak ravno zaradi takih babic in dedkov bova midva, ki živiva na 180 kvadratih (podarjenih!!) plačevala celo premoženje za davek.

Naša preljuba država bi morala predvsem poskrbeti za gradnjo stanovanj, ki bi si jih mladi lahko tudi privoščili. V mb stanovanja sicer so, pa še dodatno gradijo skozi nova, samo kaj, če ostajajo prazna, ker tisti, ki bi stanovanje potrebovali si ga nikakor ne morejo privoščiti.

K vsem kar ste napisale bi jaz predvsem dodala, da je treba mladim zagotovit delovna mesta! To je prvi predpogoj za vse: za stanovanje, družino...

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2006 10:36:51   
Alessia
Jaz tud pravim, da maldim je treba najprej dati pošteno službo in s tem možnost zaslužka, naprej se potem človek že nekako znajde.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2006 10:39:12   
Pikca
Še moje mnenje:
1. Nekaj narediti na tem, da se bodo cene stanovanj znižale. Tudi, če bi človek dobil brezobrestni kredit, si par s povprečno plačo v LJ ne more privoščiti kaj več kot garsonjere. Če pa greš ven iz LJ, se  boš zelo verjetno moral voziti v službo v LJ, kar spet pomeni čas in denar.
2. Že iz 1. točke izhaja, da je treba nekaj narediti tudi na regionalno bolj enakomernem razvoju - da bo službo lažje dobiti tudi izven prestolnice.
3. Znižati cene vrtcev - midva npr. sodiva v srednji sloj, imava solidni plači, ne pa ravno visoki, odplačujeva visoke obroke stan. kredita, kar pa se pri ceni vrtca (vsaj v naši občini) ne upošteva. Se resno sprašujeva, kje dobiti dodatnih 50 jurjev na mesec za to, da bo hčerka lahko šla v vrtec. Ker možnosti praktično ni, saj že tako delava marsikdaj po 10 ur na dan in imava slabo vest, ker sva premalo s hčerko.
4. Okrepiti moč sindikatov oz. zakonsko omejiti delodajalce pri izkoriščanju zaposlenih. V slo. gospodarstvu je značilno, da imajo podjetja premalo zaposlenih (glede na obseg dela) in iz tega sledijo nemogoče zahteve do zaposlenih. Če se odločiš za npr. 4-urni delavnik, si avtomatično izločen iz možnosti za napredovanje (dobiš oznako: pomembnejša ji/mu je družina kot delo), da ne govorimo o tem, da se na plači polovični delovni čas krepko pozna.

Tele 4 točke se mi zdijo trenutno najbolj pereče, sicer pa bi lahko naštevali še in še, npr. zdravstvo, kjer se pravice zmanjšujejo, pomanjkanje prostih mest v vrtcih, vedno dražja šola itd.

Lp, Pikca

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2006 11:44:58   
tinaaja
Nedelo danes, stran 5 zanimiv clanek, kako imajo zenske v franciji urejeno porodnisko, vrtce, izlete,...  Zelo na roko zensk, otrok, rodnosti,...
Strinjam se, da najprej sluzba, ker ne mores imati samo pravic, ampak tudi dolznosti - dolznost in sposobnost prezivljati sebe in otroke.
Svedska mislim da, da mladim druzinam stanovanje - zanimive so mi drzave, kjer imajo dolocene zadeve urejene tako, da koristijo tako drzavljanom kot drzavi.. Zal pa ne vem podrobnosti.
Pobuda za brezplacen vrtec - marsikdo pravi, da gre itak iz nasega zepa, da bomo placevali nov davek. Ja seveda! Ampak lazje celo zivljenje 2000sit na mesec kot ob kreditih se 45-70.000sit na mesec, bog ne daj, da imas dva otroka v vrtcu, ali tri. Nimava slabih plac, ampak me je groza, ko pomislim, da bova morala dat 70.000sit za vrtec user posted image  Kako je lahko OŠ brezplacna - kao jer je obvezna.. ampak saj SŠ je tud brezplacna, vrtec pa astronomske cene.. Se ena opcja - raje in LAZJE placujem cez celo solanje z vrtcem vred 5000sit na mesec, kot pa od 1-6 let ceno vrtca..
Pozitivno v SLo - 1 leto porodniske. US ima 6 tednov, UK 4 mesece,... Groza, ko pomislim, da bi tako zgodaj morala dati otroka v jasli, jaz pa v sluzbo za vsaj 8 ur..

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.10.2006 17:45:25   
Sibil_
Meni se zdi da so najpomembnejše službe, ker ostalo se potem porihta.
In da bi bile ženske enakovredne moškim, pa da bi jih zaposlovali kljub otrokom, ne pa da dobijo bodoče mamice odpoved sredi porodniške ali pa ne dobijo službe sploh.user posted image
JAz sem recimo noseča in službe sploh ne iščem, ker vem da nimam šans.In to je žalostno, res.user posted image

LP,
SIbiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.10.2006 23:02:14   
mika
Naša preljuba država bi morala predvsem poskrbeti za gradnjo stanovanj, ki bi si jih mladi lahko tudi privoščili. V mb stanovanja sicer so, pa še dodatno gradijo skozi nova, samo kaj, če ostajajo prazna, ker tisti, ki bi stanovanje potrebovali si ga nikakor ne morejo privoščiti.

Točno tako. Dravske terase so kot velika hiša duhovuser posted image . Zato se z davkom na nepremičnine ne strinja. Niti tolaraja nisem dobila od države za gradnjo hiše, za vsak cigl pa so oni davek pokasirali. In nato kar so mi že zaračunali jim naj še enkrat plačamuser posted image . Pa kaj  koga briga kako kdo razpolaga s svojimi nepremičninamiuser posted image , če živi kdo not al ne. Stanovanj je dovolj, cene bi morale bit primerne našim dohodkom.

Na koncu bo tako, da se nam nič ne bo splačalo imeti v svoji lasti, ker nam bodo davki itak vse pobrali.

< Sporočilo je popravil mika -- 22.10.2006 23:05:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
27.10.2006 19:00:26   
metka_zone
Zdravo!

Hvala za vse predloge, še vedno jih sprejmam, kajti v občinah, kjer je to najbolj potrebno, so v bistvu mlade družine- vsaj tiste kar jih je, v bistvu socialno ogrožene, medtem ko tisti, ki določajo zakone, živijo na veliki nogi. Torej vas prosim, pomagajte in morda nas bo nekdo uslišal!

Metka

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?