tinaaja -> RE: Malo drugače... (22.10.2006 11:44:58)
|
Nedelo danes, stran 5 zanimiv clanek, kako imajo zenske v franciji urejeno porodnisko, vrtce, izlete,... Zelo na roko zensk, otrok, rodnosti,... Strinjam se, da najprej sluzba, ker ne mores imati samo pravic, ampak tudi dolznosti - dolznost in sposobnost prezivljati sebe in otroke. Svedska mislim da, da mladim druzinam stanovanje - zanimive so mi drzave, kjer imajo dolocene zadeve urejene tako, da koristijo tako drzavljanom kot drzavi.. Zal pa ne vem podrobnosti. Pobuda za brezplacen vrtec - marsikdo pravi, da gre itak iz nasega zepa, da bomo placevali nov davek. Ja seveda! Ampak lazje celo zivljenje 2000sit na mesec kot ob kreditih se 45-70.000sit na mesec, bog ne daj, da imas dva otroka v vrtcu, ali tri. Nimava slabih plac, ampak me je groza, ko pomislim, da bova morala dat 70.000sit za vrtec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako je lahko OŠ brezplacna - kao jer je obvezna.. ampak saj SŠ je tud brezplacna, vrtec pa astronomske cene.. Se ena opcja - raje in LAZJE placujem cez celo solanje z vrtcem vred 5000sit na mesec, kot pa od 1-6 let ceno vrtca.. Pozitivno v SLo - 1 leto porodniske. US ima 6 tednov, UK 4 mesece,... Groza, ko pomislim, da bi tako zgodaj morala dati otroka v jasli, jaz pa v sluzbo za vsaj 8 ur..
|
|
|
|