|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako s hranjenjem na dopustu?
20.10.2006 23:23:38   
blak
Čez 1 mesec se odpravljamo na Dunaj. Bivali bomo v hotelu, kar pomeni, da kuhanje odpade. Kaj naj ponudim mojemu malčku? Takrat bo star 8 mesecev in bo verjetno jedel že skoraj vse. Za dva dni že lahko nekaj z doma prinesem, kaj pa potem. Pa ne mi kupljenih kašic svetovati! Smo jih probali. Pojedel jih sicer je, a ga je potem tako zvijalo, da je 2 uri samo jokal. user posted image user posted image user posted image Ubožec!

Imate kakšen nasvet za shranjevanje ali kaj drugega. S seboj bom sicer imela grelec vode za pripravo mleka, tako da bi si s tistim morda lahko kaj pomagala.user posted image

Vsak nasvet bo dobrodošel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako s hranjenjem na dopustu?
20.10.2006 23:59:44   
živa
Midva z možem sva sama skuhala "frutke" - sem pač Gorenjka in mi je škoda denarja za kupovanje kašic. Skuhaj torej sadje ali zelenjavo, jo spasiraj oziroma pretlači (kar pač delaš), fora je edino, da moraš vročo (še bolje vrelo) zmes naliti v vroče kozarce za vlaganje. Preverjeno zdrži brez hladilnika več mesecev, le po odprtju je fino imeti kozarec v hladilniku, sicer se po kakih dveh dneh skisa. Na Dunaju pozno jeseni je itak tako hladno, da lahko kozarec postaviš na zunanjo okensko polico. Jaz potem v te kašice samo zamešam riževe kosmiče, pa je - sploh če uporabljam sadne kaše (naš mali to obožuje in navadno je za večerjo ali zajtrk ali pa malico; tudi za kosilo je že to jedel, če smo bili na poti ali je mamici zmanjkalo časa za kuhanjeuser posted image ). Zelenjavne delamo ta teden, ker smo ravno nakupili korenje in cvetačo (buče imamo pa tako ali tako domauser posted image ). Če boste jedli v hotelu ali kje drugje, najbrž kak riž ne bo problem naročiti ali pa krompir, pa samo zmešaš z zelenjavno kašico, pa je. Sploh pa ne bo problem, če boš imela s sabo grelec za mleko; daš lonček s kašo not, pa bo topel obrok pripravljen. Potem pa kupiš še kako mlečno kašico, ki jo je treba samo zaliti z vročo vodo, pa imaš še za ostale obroke. Kak teden take hrane mu že ne bo škodilo, čeprav si morda pristaš sprotnega kuhanja in sveže pripravljene hrane. Pa banane so tudi zelo uporabne za hiter vmesni ali lažji obrok.

Aja, jaz sem kombinirala jabolko + korenček, breskve + korenček, marelice + jabolka + breskve + korenček. Zaenkrat. Jutri sem bomo pa podali v nove kuharske podvige za zimsko zalogo user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.10.2006 0:06:59   
blak
Ja, seveda. user posted image
Saj sem isto delala s sadjem. Poleti sem iz svežega domačega sadja delala baby kašice, tako da lahko zdaj jemo jagode, češnje, breskve... Ni mi pa padlo na pamet, da bi to lahko delala tudi iz zelenjave. Sem sicer pripravila papice, a jih dala le v skrinjo. Bomo pa še to probali.

Hvala za super nasvet.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2006 0:08:44   
živa
Ni za kaj user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2006 9:02:52   
lojzika
Lahko pa si neseš v skrajni sili tudi kakšen mini kuhalnik saj v skrajni sili je tudi to izvedljivo

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2006 9:15:35   
Marogica
Jaz na tvojem mestu ne bi komplicirala. Otroku bi ponudila to, kar boste imeli na jedilniku, razen nekaterih stvari, za katere je še premajhen. Jaz še grelnika za mleko ne bi jemala s seboj. Zaprosiš, da ti v kuhinji segrejejo mleko oz. vodo, če mu daješ adaptirano mleko. Tako sem naredila jaz, pa ni bilo problema.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2006 11:28:17   
TONČI.
1 mesec se odpravljamo na Dunaj. Bivali bomo v hotelu, kar pomeni, da kuhanje odpade.

Zakaj bi kuhanje odpadlo. mi smo bili na morju 14 dni v hotelu in smo kuhal. user posted image  je bil star tud 8m. Seboj smo nesli posodico, električni koharčk, pribor,... Pa sej v hotelu zastopjo, da ti moraš dati otroku na tolk in tolk časa za jest. Pa vodo gret za mleko in čaj,.......

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2006 11:29:26   
TONČI.
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

1 mesec se odpravljamo na Dunaj. Bivali bomo v hotelu, kar pomeni, da kuhanje odpade.

Zakaj bi kuhanje odpadlo. mi smo bili na morju 14 dni v hotelu in smo kuhal. user posted image  je bil star tud 8m. Seboj smo nesli posodico, električni koharčk, pribor,... Pa sej v hotelu zastopjo, da ti moraš dati otroku na tolk in tolk časa za jest. Pa vodo gret za mleko in čaj,....... Kuhali smo pa polento, gres,čežance,....

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.10.2006 11:35:55   
rija
Načeloma je kuhanje v hotelih po sobah prepovedano. Recimo, da pogledajo skozi prste na Hrvaškem, vendar dvomim, da bodo na Dunaju....user posted image

Sicer pa zagovarjam tezo: najbolj komot in čim manj kompliciraj.
Če je vaš režim hranjenja že toliko napredoval, da jeste vse, potem nimaš razloga za kompliciranje. Juho boš dobila vsepovsod, kakšne testenine, rižote tudi, meso itak....pa tudi dvomim, da je tvoj otrok bruhal samo od pripravljene hraneuser posted image  mOgoče bi mu pa še doma probala ene parkrat dati pripravljeno hrano. Je sicer ne zagovarjam, ampak takih primerih pa prekleto prav pride.

Mi smo bili pri 8 mesecih v hotelu na morju in zmeraj se je našlo x jedi, ki so bile primerne za našega malega......

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2006 13:12:31   
Disney
Mi smo bili tudi na dopustu,ko je bil  star 8 mesecev in smo imeli varianto all inclusive.Nič nismo komplicirali,jedel je kar smo mi jedli in to z velikim veseljem.Pač sem mu dala takšno hrano,ki ni bila preveč začinjena.Skoraj povsod pa imejo tudi grelec za mleko,če ne pa ti v kuhinji pogrejejo.Lep dopust.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.10.2006 15:01:44   
TONČI.
Že res da je prepovedano, samo kako boš pa otroku, ki ni dojen, mleko naredu? Pri otrocih naredijo izjemo.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.10.2006 18:30:22   
bumerang
Mi smo prakticirali Milupine jogurte, ki jih ni potrebno hraniti v hladilniku (merenda lattea), ki nam jih je priporočal pediater, in liofilizirano zelenjavo (presušeno) iz Milupinih vrečk. To zelenjavo zmešaš s prevreto vodo in iz nje nastane gosta juha; mi smo dodali še en sirček in eno majhno otroško stekleničko z ribo in premešali.
Juho je jedel za kosilo, jogurt za popoldansko malico, zvečer in zjutraj kašico z adaptiranim mlekom in prevreto vodo, za dopoldansko malico pa stekleničko s sadjem.
Smo tako da drugem koncu sveta preživeli 16 dni, manj časa pa še marsikje drugje.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2006 18:43:25   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI.

Že res da je prepovedano, samo kako boš pa otroku, ki ni dojen, mleko naredu? Pri otrocih naredijo izjemo.user posted image

Tako, kot sem že zgoraj napisala:

Zaprosiš, da ti v kuhinji segrejejo mleko oz. vodo, če mu daješ adaptirano mleko. Tako sem naredila jaz, pa ni bilo problema

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?