živa -> RE: Kako s hranjenjem na dopustu? (20.10.2006 23:59:44)
|
Midva z možem sva sama skuhala "frutke" - sem pač Gorenjka in mi je škoda denarja za kupovanje kašic. Skuhaj torej sadje ali zelenjavo, jo spasiraj oziroma pretlači (kar pač delaš), fora je edino, da moraš vročo (še bolje vrelo) zmes naliti v vroče kozarce za vlaganje. Preverjeno zdrži brez hladilnika več mesecev, le po odprtju je fino imeti kozarec v hladilniku, sicer se po kakih dveh dneh skisa. Na Dunaju pozno jeseni je itak tako hladno, da lahko kozarec postaviš na zunanjo okensko polico. Jaz potem v te kašice samo zamešam riževe kosmiče, pa je - sploh če uporabljam sadne kaše (naš mali to obožuje in navadno je za večerjo ali zajtrk ali pa malico; tudi za kosilo je že to jedel, če smo bili na poti ali je mamici zmanjkalo časa za kuhanje[sm=smiley13.gif]). Zelenjavne delamo ta teden, ker smo ravno nakupili korenje in cvetačo (buče imamo pa tako ali tako doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]). Če boste jedli v hotelu ali kje drugje, najbrž kak riž ne bo problem naročiti ali pa krompir, pa samo zmešaš z zelenjavno kašico, pa je. Sploh pa ne bo problem, če boš imela s sabo grelec za mleko; daš lonček s kašo not, pa bo topel obrok pripravljen. Potem pa kupiš še kako mlečno kašico, ki jo je treba samo zaliti z vročo vodo, pa imaš še za ostale obroke. Kak teden take hrane mu že ne bo škodilo, čeprav si morda pristaš sprotnega kuhanja in sveže pripravljene hrane. Pa banane so tudi zelo uporabne za hiter vmesni ali lažji obrok. Aja, jaz sem kombinirala jabolko + korenček, breskve + korenček, marelice + jabolka + breskve + korenček. Zaenkrat. Jutri sem bomo pa podali v nove kuharske podvige za zimsko zalogo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Lp, živa
|
|
|
|