|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pokakan otrok v vtrcu
20.10.2006 14:40:43   
blev
Kaj naj storim,moja 3 letnica se v vrtcu 1x na teden  ali štirinajst dni pokaka v hlačke. Vzgojiteljica jo krega in grozi s pleničko.Danes jo je pustila pokakano 1 uro,tako da sem jo doma sama čistila.KAJ NAJ STORIM prosim svetujte.

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 21.10.2006 10:27:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč-nujno
20.10.2006 14:50:17   
Anonimen
Menim, da bi se o tem morali resno pogovoriti z vzgojiteljico, saj se mi ne zdi primerno, da otroku nekaj grozi, sploh pa ni dobro, da je otrok toliko časa pokakan, saj ne bo s tem naredila nič drugega kot to, da bo imel otrok opečeno ritko.
Dejansko je to problem, vendar pa je to otrokovo kakanje verjetno posledica nečesa drugega. Morda ima kak odpor do vrtca, ali pa celo strah pred vzgojiteljico.
Poskusite stvar rešiti na miren način, če pa ne bo drugače, pa se obrnite na vodjo vrtca, saj to ni korektno ravnanje.

(odgovor članu blev)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2006 14:52:12   
Mina1
To, da ji vzgojiteljica "grozi", jo krega, to samo še poslabša situacijo in jaz bi to vzgojiteljici povedala.

Jaz bi rekla, da se to lahko zgodi vsakemu otročku. Mogoče pa je mala v kakšni stiski, ali pa imate morda doma kakšne spremembe v družinici, ali se česa boji in podobno. Lahko je kaj takega, pa zato reagira tako, da se pokaka, nekdo bi se polulal in podobno.

Samo ne jo kregati, bo samo še slabše. Upam, da čimpreje rešite problemček, vzgojiteljici pa le povej, naj ne kriči nanjo oz. naj ji lepo razloži, da naj punčka skuša pravočasno povedati, da jo tišči na WC.

Držita se:)

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2006 15:55:51   
Anonimen
Če mene vprašaš, je brez veze kregat, se pregovarjat, tudi nagrajevat ali karkoli. No, nagrajevanje naj bi se sicer obrestovalo, tako svetujejo tudi psihologi. Ampak pri nas je razalo za prvih 10 zvezdic (dvakrat po te - avtomobilček), potem pa pos tarem - pokakane hlače.
Vzgojiteljica se pla sploh nima kaj vtikat v to, ker res menda lahko postane problem. Sem prebrala v knjigi, da je pri lulanju tako, da je najprej psihični problem, poslediuca česar je lulanja, pri kakanju pa je obraznmo. Najprej je kakanje in iz tega lahko potem še res nastane problem psihične narave.
Tako da jaz ti svetujem, da vsako kakanje na straišče nagradite z zvezdico. Nalepite lepo list na steno ali nekam, pa dajajte zvezdice. In obljubite za npr. pet zvezdic kakšno nagrado. Menda pa nagrada ne sme biti materialne narave, ker se jo otroci lahko naveličajo (očitno res - naš primer). Primerno je npr. to, da otroku obljubiš, da boste šli nekam, kjer mu je všeč. Pri tako majhnem sicer ne vem, kaj bi to bilo, pri malo večjih prakticirajo npr. kino.
Velika uspeha vam želim, vzgojiteljici pa le reci, da se boste s tem problemom spoprijeli vi, lahko tudi poveš, kaj svetujejo psihologi. Kar reci, da je vam tako svetoval, da si ga šla vprašat. Ona punčko lahko samo preobleče, resno kregat ali izpostavljat pa je nikakor ne sme.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2006 21:23:04   
rainbow
To pa res ni noben način s strani vzgojiteljiceuser posted image user posted image user posted image ; otrok se menda ne pokaka v hlačke zanalašč; vsekakor je pogovor potreben; pa tudi pogovori se s tamalo, morda jo kaj tare, v zvezi z vrtcem,... ali pa jo nekaj časa bolj opazuj, njeno obnašanje, pri igri doma recimo, se marsikaj da videt, ko se sama igra.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2006 22:25:57   
sanasan
meni je pa tale vzgojiteljica čisto mim'....pa kaj si misli? jaz ji tega ne bi dopustila, pa saj to ja ni načinuser posted image
ali se pokaka samo v vrtcu? kaj pa če se boji vgojiteljice?
jaz bi jo (vzgojiteljico) najprej fajn 'opozorila', da se tega kar ona dela, ne počne!!! s tem ji bo samo škodila.
poskusila bi se pogovoriti s hčerko zakaj se pokaka...verjetno nekaj že zna povedati....

(odgovor članu blev)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2006 12:06:12   
Anonimen
Narava nam je dala jezik,zato,da govorimo.Torej zmeni se z vzgojiteljico za pogovor,naj te ne bo sram ali strah,ker se gre za tvojega otroka,da ne bo travmatiziran,ker ga tako žali z besedami in dejanji.To ne spda v njeno delo.
Njena naloga je,da otroku očisti rito in zamenja hlačke in,da ne izraža svojega mnenja.Pri nas je tako.s seboj ima vedno rezervo spodnjih hlačk.Ker ima paš težave z odvajanjem blata,smo to povedali vzgojiteljici,ki mu brez besed,če se mu ponesreči obriše rito in zamenja perilo,pa še ob odhodu mamico opozori,da sta menjala hlačke.

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?