Anonimen -> RE: Pomoč-nujno (20.10.2006 15:55:51)
|
Če mene vprašaš, je brez veze kregat, se pregovarjat, tudi nagrajevat ali karkoli. No, nagrajevanje naj bi se sicer obrestovalo, tako svetujejo tudi psihologi. Ampak pri nas je razalo za prvih 10 zvezdic (dvakrat po te - avtomobilček), potem pa pos tarem - pokakane hlače. Vzgojiteljica se pla sploh nima kaj vtikat v to, ker res menda lahko postane problem. Sem prebrala v knjigi, da je pri lulanju tako, da je najprej psihični problem, poslediuca česar je lulanja, pri kakanju pa je obraznmo. Najprej je kakanje in iz tega lahko potem še res nastane problem psihične narave. Tako da jaz ti svetujem, da vsako kakanje na straišče nagradite z zvezdico. Nalepite lepo list na steno ali nekam, pa dajajte zvezdice. In obljubite za npr. pet zvezdic kakšno nagrado. Menda pa nagrada ne sme biti materialne narave, ker se jo otroci lahko naveličajo (očitno res - naš primer). Primerno je npr. to, da otroku obljubiš, da boste šli nekam, kjer mu je všeč. Pri tako majhnem sicer ne vem, kaj bi to bilo, pri malo večjih prakticirajo npr. kino. Velika uspeha vam želim, vzgojiteljici pa le reci, da se boste s tem problemom spoprijeli vi, lahko tudi poveš, kaj svetujejo psihologi. Kar reci, da je vam tako svetoval, da si ga šla vprašat. Ona punčko lahko samo preobleče, resno kregat ali izpostavljat pa je nikakor ne sme.
|
|
|
|