Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 9:27:14
|
|
|
|
muza
|
Že nekaj dni razmišljam o tem in za enkrat ne grem drezati in spraševati stvari, ki niso čisto gotove in ni kakšnih posledičnih znakov na otroku. Zanima pa me vendarle, kaj bi ve storile oz. bi si mislile v takšnem primeru? Če bi skoraj 2 letnik že dvakrat nakazal, da jih je v vrtcu dobil po riti. Ne vem točno ali on ali kdo drug v skupini ali je to samo kje videl. Ker je njegov govor še bolj v "šifrah" moraš biti že dober, da vse pravilno razvozljaš. V eni sapi pove, da so bili zunaj na toboganu, da so se v igralnici igrali, temu pa sledi teta v vrtcu in z roko pokaže bum po riti in to večkrat. (?) Pokaže pa tudi pritrdilno, če ga vprašamo, če je teta v vrtcu kaj huda in to tudi oprizori. Nič ne pravim, da ni v skrajnem primeru kakšna po riti celo primerna in vzgojna s strani starša, če je ocenil, da ne gre drugače. Nikakor pa se mi ne zdi dopustno od kogar koli drugega, še najmanj od oseb v vrtcu. Kako mislite, da se dela z našimi otroci v vrtcih celih npr. 8ur naše odsotnosti? Se dela vedno v rokavicah, kot to narekuje zakon? To sem si vzela, kot kost za glodanje. Naj povem, da sem drugače zelo zadovoljna z vzgojiteljicama v skupini našega otroka in tudi komuniciramo za enkrat lepo.
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 9:29:18
|
|
|
|
Mina1
|
Nikakor pa se mi ne zdi dopustno od kogar koli drugega, še najmanj od oseb v vrtcu. Se strinjam, tega ne bi smeli početi, nikakor ne vzgojiteljica v vrtcu.
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 9:38:57
|
|
|
|
lan
|
Ne,ne, vzgojiteljica si ne bi smela tega dovoliti. Saj naj bi bila primerno šolana kako ravnati v primer,ko otroci ne ubogajo,....Definitivno ni vzgojni ukrep "po riti". Hm,dobro vprašanje "Kako ravnajo v vrtcu z našim otrokom?" Po mojem vsak starš upa,da lepo,potrpežljivo,strogo,z ljubeznijo,..Jaz sem že dostikrat razmišljala,kako vzgojiteljica zdrži,da ji ne poči film,ko ji 8 ur na dan teži 15 mulcev? No pa se mi zdi,da so otroci v vrtcu čisto drugačni kot doma,so bolj vodljivi in ubogljivi.
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 9:44:30
|
|
|
|
Naja31
|
Se strinjam, da ga vzgojiteljica ne bi smela po ritki. Če misli težave s tepežem reševati (pa če tudi samo 1x po ritiki) potem pa je skrajni čas, da si najde drugo službo. Ne rečem, da je v vseh vrtcih tako, ampak moj brat je parkart šel preverjati kaj vzgojiteljice njegovega sina počnejo. One so brale časopis, kofetkale in klepetale, otroci so pa bili sami sebi prepuščeni. Potem so bile pa čist šokirane ko so njega videla in so se takoj opravičevale.
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 10:12:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne, na "pripovedovanje" dveletnika ne bi reagirala, bi bila pa bolj pozorna, malo povprašala kakšnega straša, če kaj poznajo ti vzgojiteljici ali kaj podobnega.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.10.2006 10:27:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.10.2006 10:30:43
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 11:49:02
|
|
|
|
lelaval
|
Od otroka bi poskušala izvedet, če še kateri drug otrok dobi "bum" po ritki, potem pa bi tistemu staršu to omenila in dejala, naj še on poskuša izvedet kako je na stvari. Če bi tud drug otrok povedal isto mnenje, pa bi zaropotala pri vzgojiteljici in ji rekla, da bom urgirala tudi naprej (pa četudi bi ostalo le pri besedah - vsaj ne bi upala več ), kajti tega si res ne smejo dovolit. Nenazadnje pa ne smemo pozabit, da tako majhni otroci še ne lažejo.
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 12:37:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne bi dovolila, da kdorkoli - sploh pa oseba, od katere to še najmanj pričakujem - tepe mojega otroka. Si jemljem ekskluzivno pravico do tega.
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 13:38:17
|
|
|
|
vesna.com
|
Jaz se pa spomnem da sem pred časom slišala od znanke za isto vprašanje in so na koncu ugotovili da jih vzgojiteljica pred spanjem v igri potreplja po ritki,zdaj pa spat,starši so pa že res mislili da je kaj narobe.So pa bli tud 2letniki in je blo tud ful čudno ker so ble super vzgojiteljice.
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 13:41:14
|
|
|
|
muška
|
To se mi nikakor ne zdi dopustvo, sem se pa spomnila, kaj sem včeraj videla, ko sem prišla po mojega v vrtec. Jaz sem ravno oblačila in obuvala mojega, vzgojiteljica mi je razlagala, kaj so delali danes in v tistem je videla eno punčko iz njene prejšnje(lanske )slupine. Mala je prišla k njej, se pocartala, nakar jo je vzgojiteljica tako ljubkovalno vdarila po ritki. Tista punčka pa v smehu av, av, in se držala za rito.
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 11.10.2006 13:42:28
|
|
|
|
muška
|
No isti stil, kot je opisala vesna
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 11.10.2006 15:07:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? 12.10.2006 10:27:48
|
|
|
|
muza
|
Ja, punce, sem prebrala vse vaše odgovore in v glavnem razmišljamo v isti smeri in se zavedamo, kaj naj bi bilo prav in kaj je najbolj prav, da pričakujemo od vrtcev in vzgojnega osebja. Ko nastopi utemeljen sum za karkoli neprimernega, pa je zagotovo treba ukrepati! Vendar v mojem primeru je šlo bolj za razmišljanje (!), kot pa za kaj zelo resnega. Naj sedaj povem, kako sem včeraj ponovno poskusila razvozljati zadevo. In ta razlaga je celo bolj verjetna. Ugotovila sem, da naj bi imeli v skupini punčko, ki tepe. Ne vem, če samo našega malega ali tudi druge otroke in takrat je tetica - vzgojiteljica zelo huda! To ugotovitev glede punčke pa bo lažje preveriti oz. enostavneje izvedeti. Morda je to celo tista punčka, ki pri kosilu ponavadi drugim izmika meso iz krožnika . Ampak le meso ! Mimogrede, gre za skupino otrok od 1-4 let, v skupini pa je 17 otrok. Drugače pa sem vesela za tebe nalin in tvojega Žana, da ima tako super vzgojiteljico in se tako razumeta. Pa tudi za vse druge upam, da so stvari takšne kot morajo biti in da so mali sončki zdravi in zadovoljni!
< Sporočilo je popravil muza -- 12.10.2006 10:29:16 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.10.2006 12:45:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Bi obdrzali svojega osebnega zobozdravnika, ce bi se ta preselil 20 km stran ?gagagaBi obdrzali svojega osebnega zobozdravnika, če bi se ta preselil 20 km stran ?da (
68%)
ne (
32%)
Število vseh glasov: 66Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!