muza -> VRTEC - vzgojno po riti - bi reagirali? (11.10.2006 9:27:14)
|
Že nekaj dni razmišljam o tem in za enkrat ne grem drezati in spraševati stvari, ki niso čisto gotove in ni kakšnih posledičnih znakov na otroku. Zanima pa me vendarle, kaj bi ve storile oz. bi si mislile v takšnem primeru? Če bi skoraj 2 letnik že dvakrat nakazal, da jih je v vrtcu dobil po riti. Ne vem točno ali on ali kdo drug v skupini ali je to samo kje videl. Ker je njegov govor še bolj v "šifrah" moraš biti že dober, da vse pravilno razvozljaš. V eni sapi pove, da so bili zunaj na toboganu, da so se v igralnici igrali, temu pa sledi teta v vrtcu in z roko pokaže bum po riti in to večkrat. (?) Pokaže pa tudi pritrdilno, če ga vprašamo, če je teta v vrtcu kaj huda in to tudi oprizori. Nič ne pravim, da ni v skrajnem primeru kakšna po riti celo primerna in vzgojna s strani starša, če je ocenil, da ne gre drugače. Nikakor pa se mi ne zdi dopustno od kogar koli drugega, še najmanj od oseb v vrtcu. Kako mislite, da se dela z našimi otroci v vrtcih celih npr. 8ur naše odsotnosti? Se dela vedno v rokavicah, kot to narekuje zakon? To sem si vzela, kot kost za glodanje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Naj povem, da sem drugače zelo zadovoljna z vzgojiteljicama v skupini našega otroka in tudi komuniciramo za enkrat lepo.
|
|
|
|