Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštevalo? 10.10.2006 13:10:17
|
|
|
|
taja24
|
Pozdravljene! Spet to porodniško oz.starševsko nadomestilo. Čeprav še vedno ne vem razlike med tema dvema nadomestiloma. Skratka, bila sem nezaposlena in ko sem februarja izvedela da sem noseča,me je fant s 1.3.2006 zaposlil pri sebi, v firmi, kot administratorko, tako da bi dobivala usaj porodniško. Tako mi je nakazal in plačal prispevke tudi za september, da bi se mi upoštevalo 7 plač, da bi bila porodniška višja. Zdaj me pa zanima, kako to centri upoštevajo. Vlogo sem oddala točno 30 dni pred PORODOM-29.9.2006, rok poroda imam 29.10.2006,pa me zanima a se mi upošteva tudi septemberska plača ali ne. Ker fant mi je 27.9.plačo že nakazau, 7 plačo. S 1.10.sem nastopila por.dopust. Ko sem pa dobila odločbo,in CSD Črnomelj, so mi pa upoštevali samo 6 plač,do avgustovske. Pa sem klicala v LJ na CSD da se še tukaj malo pozanimam,in so mi rekli da se mi morajo upoštevati use plače, za katere so bili plačani prispevki. Kaj naj naredim? Pritožila se bom, samo rabim več dokazil o tem, sm prebrala tud zakon o star.varstvu in druž.prejemkih, sam ne razumn ravno velik. Aha, zanima me tud to vbistvu, a se gleda rok 30 dni PRED PORODOM, ali 30 dni PRED NASTOPOM PORODNIŠKEGA DOPUSTA, torej 60 dni pred porodom???? Upam da nism preveč zakomplicirala in da mi boste usaj malo pomagale. Hvala in LP!
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 13:11:22
|
|
|
|
Mina1
|
Upošteva se zadnjih 12 plač.
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 13:24:22
|
|
|
|
taja24
|
Vem da se upošteva zadnjih 12 plač če si dlje časa zaposlen, ampak jst sem dobila nakazanih samo 7 plač, zato me zanima, če se mi bo upoštevala tudi ta zadnja, septembrska plača, za katero mi je fant plačal prispevke in mi jo je nakazau že 27.9., jst sm pa oddala vlogo 29.9. Joj, use so mi zakomplicirali na CSD, razlika je pa kr velika na mesec, 16.tisoč. Za to se mi gre.
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 13:30:37
|
|
|
|
Mina1
|
Ja Taja, te razumem, sem šla še enkrat brati tole tvoje... Vsekakor mislim, da bo CSD naredil, tako da bo njim prav. Upam, da urediš:)
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 13:33:03
|
|
|
|
anjaa
|
16.ooo razlike je pa kar veliko glede na to da ti niso računali le 1 mesec, ja koliko boš pa potem dobivala porodniške?
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 13:35:43
|
|
|
|
Anonimen
|
A pa je sploh možno, da ti nakaže plačo 27.9., če še ni cel mesec naokoli? A te je zaposlil za DČ ali NDČ?
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 14:27:52
|
|
|
|
GATA
|
Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 15:27:21
|
|
|
|
SaaS
|
Zadnjih 12 plač. Če teh ni, ti za tistih nekaj mesecev prej štejejo 55% minimalne plače. Na CSD si nesla izpolnjene papirje, kjer so vsi podatki o plačah. To ti izpolni firma - v tvojem primeru torej tvoj fant. Če sta tam torej napisala tudi septembersko plačo in plačala prispevke, bi pomojem moralo veljat. Rok za oddajo je 60 dno pred porodom. Ampak ne komplicirajo, če ne oddaš točno takrat. Najbolje, da greš tja osebno. Če je kolikor toliko vredu referentka, bo razumela situacijo, in ti vsaj predlagala, kaj naredit.
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 15:46:42
|
|
|
|
taja24
|
Zaposlil me je za nedoločen čas, ker sm bla pred tem na zavodu kot brezposelna prijavljena, tako da po ZIPR-u, dobi od davčne vrnenih pol nekaj plačanih prispevkov.Plačo mi je pa nakazal prej, ker se da to narest, tako je rekla tudi njegova računovodkinja, da naj ne bi komplicirali, sedaj pa ne vem, kaj naj naredim,ker mam 15 dni za pritožbo, pa še referentke, ki vodi moj postopek niže od ponedeljka, pride šele v petek, nadomestna pa ni nobena "nadomestna"ker pojma nima.Po moje je najboljš da grem do direktorice CSD in njej to povem, ker meni dnevi grejo, in ne bi rada roka zamudila. Samo,če velja to: Osnova za izračun posamezne vrste starševskega nadomestila je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred mesecem vložitve prve vloge; potem se mi pa res ne šteje 7.plača. Samo ne zastopm zakaj en mesec predn sm vložila vlogo, čeprau imam use prispevke plačane?
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 10.10.2006 17:05:54
|
|
|
|
anjaa
|
so si pač zmislili za takšno pravilo
|
|
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 12.10.2006 13:34:30
|
|
|
|
_andreja_
|
kaj pa regres, ali se tudi šteje?? (saj od njega ravno tako plačaš prispevke)
|
|
RE: por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštev... 12.10.2006 13:43:30
|
|
|
|
kofetek2010
|
praviš, da si bila preden te je fant zaposlil brezposelna? torej do oddaje papirjev sploh nisi bila zaposlena 12 mesecev? če je tako boš dobivala starševsko nadomestilo, ki je mislim, da 55% minimalne plače in je bilo čisto brezveze, da sta zapravljala denar 7 mesecev za tvoje prispevke če pa si bila zaposlena vsaj 12 mesecev ti bodo upoštevali povprečje teh 12 mesecev in to bo tvoja porodniška
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?