taja24 -> por.nad.-koliko plač naj bi se mi upoštevalo? (10.10.2006 13:10:17)
|
Pozdravljene! Spet to porodniško oz.starševsko nadomestilo. Čeprav še vedno ne vem razlike med tema dvema nadomestiloma. Skratka, bila sem nezaposlena in ko sem februarja izvedela da sem noseča,me je fant s 1.3.2006 zaposlil pri sebi, v firmi, kot administratorko, tako da bi dobivala usaj porodniško. Tako mi je nakazal in plačal prispevke tudi za september, da bi se mi upoštevalo 7 plač, da bi bila porodniška višja. Zdaj me pa zanima, kako to centri upoštevajo. Vlogo sem oddala točno 30 dni pred PORODOM-29.9.2006, rok poroda imam 29.10.2006,pa me zanima a se mi upošteva tudi septemberska plača ali ne. Ker fant mi je 27.9.plačo že nakazau, 7 plačo. S 1.10.sem nastopila por.dopust. Ko sem pa dobila odločbo,in CSD Črnomelj, so mi pa upoštevali samo 6 plač,do avgustovske. Pa sem klicala v LJ na CSD da se še tukaj malo pozanimam,in so mi rekli da se mi morajo upoštevati use plače, za katere so bili plačani prispevki. Kaj naj naredim? Pritožila se bom, samo rabim več dokazil o tem, sm prebrala tud zakon o star.varstvu in druž.prejemkih, sam ne razumn ravno velik. Aha, zanima me tud to vbistvu, a se gleda rok 30 dni PRED PORODOM, ali 30 dni PRED NASTOPOM PORODNIŠKEGA DOPUSTA, torej 60 dni pred porodom???? Upam da nism preveč zakomplicirala in da mi boste usaj malo pomagale. Hvala in LP!
|
|
|
|