|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obračunavanje stroškov v bloku
6.10.2006 11:49:40   
Anonimen
Dve leti in pol je bil ljubi mir... V bloku imamo eno gospo z s.p.-jem, ki obračunava stroške v bloku in ki jih je do pred kratkim tudi osebno pobirala v gotovini... Zdaj pa, ko gre vse počasi na euro, je rekla, da ona ne bo več osebno pobirala, ampak je odprla poseben TRR na ime Sveta stanovalcev, kamor zdaj vsi plačujemo preko trajnikov, položnic in kaj jaz vem česa še.
Ampak odkar je to naredila, je pa cela štala.
Od vseh stanovanj v bloku nas ima nekaj v stanovanjih števce za vodo in plačilo vode se nam obračunava po njih (po porabi). Preostanek celotne položnice se, glede na število članov gospodinjstva, razdeli po ostalih stanovanjih. To je vse OK. Popis števca ji moramo vsak mesec vreči v nabiralnik na posebnem kartončku. Tudi to je OK.
Jaz pa zdaj že dva meseca norim, ker ona dela po svoje (pa še gazda je znoru).
Dokler je pobirala osebno, smo morali zadnji dan v mesecu popisati števce, do 5. v mesecu smo morali oddati kartonček, do 10. v mesecu je na oglasni deski objavila seznam stroškov in do 15. v mesecu je bil rok plačila. Ko pa je nehala osebno pobirati, pa ni nikjer objavila ali napisala ali nam sporočila, da je pa zdaj drugače. Odločila se je, da kartončke vseeno popisujemo zadnji dan v mesecu, oddati jih moramo pa 1. v mesecu. In ona 5. v mesecu že naredi obračun.
Tega seveda nismo mogli vedeti, če pa ni povedala. In nemalokrat nas 1. v mesecu sploh ni bilo doma. Zato smo kartončke zadnja dva meseca oddajali tako, kakor smo mislili, da jih moramo - 5. v mesecu. Ona pa jih je gladko ignorirala, napisala porabljeno kubikažo vode po svoje in jo seveda tudi obračunala. Razlike ni ogromno, je pa vseeno in jaz je nočem plačati. Zakaj bi plačala 8m3 tople vode, če sem pa porabila 4? Trikrat sem jo pisno opozorila, naj popravi, pa ni. Niti po treh dopisih nas ni obvestila o spremenjenem roku za oddajo kartončkov. In naslednji mesec je vodo ponovno obračunala po svoje. Jaz je pa spet nočem plačati. Zahtevam ali poračun ali pa spremembo za nazaj. Nenazadnje ji plačujemo 2 jurja mesečno, da ta obračun naredi. Naj ga potem naredi pravilno - računovodkinja pa taka!
No, zdaj je pa gazda znorel in jo poklical. In šele njemu je blagovolila pojasniti, kako in kaj. Mi smo seveda samo debelo gledali. In ji ponovno rekli za popravek ali pa poračun pri septembrskih stroških. Ona pa nič. Izstavila je račun za september (pravilen), za nazaj ni pa nič popravila.
Kaj meni zdaj preostane? Septembrski račun bom plačala, ker je pravilen. Tista dva za nazaj pa ne bom, ker nista. Ker pa je v blokovskih stroških vštet tudi znesek rezervnega sklada, to pomeni, da od našega stanovanja manjkata dva obroka (cca. 25.000 SIT) za popravilo dvigala. In ona zdaj vpije, da nima dovolj denarja, da plača izvajalca. Ja pa mater - stroške naj popravi, hudiča, pa bo dobila denar. Jaz ne bom dvojno plačevala! Saj ne serjem denarja.
Kam se lahko še obrnem, če od nje ni nič? In kaj konec koncev lahko naredi ona, če sploh lahko kaj? A lahko jaz poračunam po svoje (vem, kakšne so posamezne cene) in plačam brez tistih dveh jurjev za njo, saj nenazadnje ni opravila svojega dela v treh mesecih? Kam se naslovi pritožbe? Sestanek stanovalcev odpade, ker ne bi jaz nič dosegla - vsem popravi (ker so lastniki), samo nam ne (ker smo najemniki). Jasno, da bi zagovarjali njo.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obračunavanje stroškov v bloku
6.10.2006 12:00:32   
Tiamo
jaz ti svetujem, da nekak odbiješ tisto, kar ti je preveč zaračunala in potem plačaš in se pol kregita za tiste 4 kubike vode.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2006 12:06:31   
Naja31
A lastnika pa ne upošteva?
Naj se on z njo krega, če je lastnik.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2006 20:58:50   
pika_b
Zdaj pa nekaj ne razumem? Ti si najemnica in plačuješ rezervni sklad???
Od kdaj pa to, je to kaj novega, da najemniki plačujejo RS? To je strošek lastnika bil in bo!!!!! Če ti plačuješ RS, bi jaz malce razmisli.
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200369&stevilka=3312
Vsa vzdrževalna dela na stavbi plača lastnik in nikoli najemnik. Strošek najemnika so le obratovalni stroški.

Glde obratovalnih stroškov pa sledeče. Če imate števce ti mora obračunavat po števcu in nič drugače, če imate takšen dogovor. Torej po porabi, izgube in preostanek porabljene vode od tistih stanovanj, ki nimajo števcev pa na osebe ali kvadraturo, kakšen pač imate dogovor.

Če ne bo reagirala na tvoje pritožbe se obrni na tržni inšpektorat. Ti pa predlgam , da si napiši svojo položnico in plačaj tisto za kar misliš da so tvoji stroški. Sicer pa najemniki niso čisto nič manj vredni kot lastniki pri plačevanju obratovalnih stroškov.

Pa še to. Ti kot najemnica sploh ne rabiš hodit na sestanke. Sestanki so po zakonu samo za lastnike.

lp

No, pa obilo uspeha pri reševanju težav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2006 22:28:06   
Anonimen
V bistvu je tako, da denar za rezervni sklad in za zavarovanje stanovanja jaz založim pri plačilu blokovskih stroškov, ker so vsi sešteti skupaj v en znesek, gazda nam pa potem ta znesek odšteje od najemnine. On direktno pa ne plačuje nič, ker smo dogovorjeni tako, da zalagamo mi in imamo potem ustrezno manjšo najemnino.
Se pa stroškov ne da plačati po delih, npr. da bi jaz plačala samo sklad, vode pa ne. Lahko ji sicer nakažem na TRR, ampak potem se bo pa še bolj zakalkulirala (čeprav imam občutek, da to dela namerno).
O tem, da ni nikjer nobenega obvestila, da je predvidena adaptacija dvigala, pa sploh ne bi. user posted image

(odgovor članu pika_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2006 20:02:20   
ninocka
Je mal cudna, tale gospa  ki obracunava, vem user posted image

Nej jo lastnik stanovanja pisno opozori in tud naj napise, da mu mora v roku 8ih dni pisno odgovorit, zakaj ne odbije prevec zaracunanih kubikov vode oz. jst bi na tvojmu mestu nardila tkole: ta dva racuna bi placala, itak ves, kolk ti je prevec vode zaracunala, pol ji pa naslednji mesec al pa dva al pa tri (odvisno kolk si v +) sporoci manj. Ce se bo pa kaj pizdila, ji pa lepo povej, naj ti po kartoncku (moji ga majo tud se zmeriuser posted image ) in po obracunih razlozi, zakaj ti je zaracunala tolk, kot ti je in od kod njej te blazna cifre.  Mogoce jo pa vnucek mal mede user posted image user posted image

Obvestilo o obnovi dvigala je pa ze v torek visel, ko sem bla jst  na obiskuuser posted image . Pa koncno, da ga bodo portihtal, je bil ze skrajni cas...user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2006 20:05:55   
KODA
Nam stroške obračunava stanovanjska zadruga.Vse je po reglcih.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2006 22:40:05   
Anonimen
Ninočka... Tam na oglasni deski sem jaz videla samo tiste kontaktne telefonske številke in tisto obvestilo za dodatno kanto za smeti (nekaj ekološkega, se mi zdi, ene bio-kante). Za dvigalo se mi pa sladko je*e, ker sem bila v dveh letih in pol v njemu samo 3x, pa še to zato, ker sem šla do te računovodkinje osebno po nekaj informacij.
Pisno obvestilo smo ji poslali oz. vrgli v nabiralnik že dvakrat (od julija do danes), pa je samo potem, ko je gazda urgiral, napisala en stavek na tisti listek z namiznega blokca "kartonček ste oddali prepozno". Ja, aleluja, da je bilo res 3 dni "prepozno", če ni pa nikjer pisalo, da se je odločila delati obračun ob drugih dnevih in da pričakuje kartončke 5 dni prej. Jaz pa tudi ne morem vohati, kaj ona misli.

By the way, Ninočka - a ti familijo kritiziram? user posted image

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2006 10:37:19   
ninocka
Ne, ne kritiziras user posted image . Sej pravim, da je smotana baba user posted image

Res pri naslednji oddaji kartoncka napis manj kubikov. Npr. ce jih boste porabili 10, ti jih mas pa v plusu (tist k je ona po svoje zaracunala) 8, napis, da ste ta mesec porabili samo 2. Sej skupni sestevek porabe vode se mora tud ujemat, a ne?

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2006 15:07:55   
Anonimen
Kaj pa jst vem, kakšne evidence ma baba gor. user posted image

Pa če se najde še kdo, ki prav tako živi v bloku, kjer imajo toplovod - a mi poveste, kako je*enti je možno, da 1m3 tople vode preko toplovoda plačamo 960 SIT?! En kubični meter vode jurja!!! user posted image

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2006 17:22:08   
mily
Pri nas imamo tako zmenjeno, da vsak konec mesec javimo vodo kr na komunalo, oni pa popišejo le glavni števec in vidijo če se številke ujemajo. Zdej če imate pri vas zmenjeno, da samo nekdo popiše za cel blok mora verjetno tudi ona javit (in nakazat denar) komunali. Jaz bi na tvojem mestu klicala na komunalo, da se pridejo mal števci popisat. Mogoče si pa ona odšteva  kubike, ki ih tebi zaračunava. Nikoli ne veš, narod je pokvarjen. Pri nas je bilo tako z komunalo, ker pač imamo vsak svoje števce in predlani je en X sosed popisovat števce, lani pa sva prevzela midva in sva videla kako številke ne štimajo. Seveda v njegovo korist. Je prvi mesec hudo plačal za nazaj user posted image

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?