|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   merjenje sluha
4.10.2006 12:33:50   
pinkiponki
Mene pa zanima, če je imela katera podobno izkušnjo. V porodnišnici dojenčkom izmerijo sluh. Pri nas Jašu na desnem ni mogla tega narediti, zato sva šla danes nazaj (star je pa en teden) in mu ga spet ni mogla. Rekla je, naj pridemo nazaj čez en teden, če pa še takrat ne bo šlo, pa v Ljubljano. Zdej me je pa kr malo zaskrbelo, da ni kaj narobe. Mi je pa rekla v porodnišnici zadnjič, da je to lahko zaradi ozke odprtine ali pa je ušesek še malo zamašen. Ali katera kaj ve o tem user posted image

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 12:59:34   
POKPOK
Nam se je zgodilo isto. 2 x ni uspelo.To se velikokrat zgodi. Aparati so zelo občutljivi, otrok pa mora biti popolnoma miren.
Ker v porodnišnici ni uspelo so nas poslali na otorinolaringologijo k specialistu. Tam otroka uspavajo, v MB s svečko. Pregled traja v spanju 15, 20 min.
Nočem te strašiti, ampak od vseh zdravstvenih pregledov in posegov, se meni osemno ta zdi najhujšiuser posted image user posted image . Mislim na uspavanje s svečko.


(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 13:11:04   
MAŠKA
Poznam dva primera kjer se pri merjenju sluha otročka nista odzvala. V enem primeru so fantka vozili na pregelde do 9. meseca in šele takrat so ugotovili, da je s sluhom vse OK. V drugem primeru je bila punčka - v 6. mesecu je zdravnik rekel staršema, da bo punčka gluha. Groza za starše... ampak ta punčka je zdaj stara 3 leta in je poplnoma zdrava, normalno sliši in normalno govori. Zato ne bodi panična -  ne vem sicer kako delujejo tisti aparati, ampak ne se preveč prestrašit, če ti rečejo, da se otrok ne odziva, mogoče še ima zamašene sluhovode in se zadeva s časom sama uredi.

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 13:22:29   
nina166
Tudi pri nas je bilo podobno. Dvakrat mu niso mogli zmerit, tako da me je že pošteno skrbelo. Zdravnica mi je rekla, da je to lahko zaradi tega, ker ima še malo plodovnice v ušeskih in da se zato ne da izmerit. Tretjič pa je potem pokazalo, da vredu sliši.

Tako da naj te nič ne skrbi, saj boš videla da bo vse vredu. To, da ne morejo izmeriti sluha se zgodi pri večih dojenčkih in ne samo pri tvojem.



_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 13:25:45   
eva1
Ja tudi Lukcu se merili 2x, al 3x ker ni bio ok na eno uho, so pa rekli, naj ne skrbim, da je naprava ful občutljiva in da morejo biti določeni pogoji, da sploh pokaže! No na koncu je bilo vse ok!

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 14:01:26   
eya
A so vsem malim merili v obeh ušesih? Pri nas so mu samo v desnem...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 14:54:30   
puncica
Nam so tudi merili samo v enem ušesu in je potem pisalo otrok sliši na eno uhouser posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 15:35:25   
Luns
V porodnišnici so mu merili sluh dvakrat in nikoli ni uspelo. Po tem so ga naročili k specialistu na polikliniko v lj, tam ti naredijo več testov, ki niso tako hudi, pri enem mora otrok tudi spat. Jaz sem ga sama uspavala in tudi zdravnica je rekla da mu dajo sirup za uspavanje samo če je pač nujno. Izkazalo se je da sliši 100%, pač je dlje trajalo da so se mu ušeska očistila. Brez skrbi se bo še vse uredilo.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 15:56:03   
lenika
Ko sem prebrala tvoje vprašanje me je kar zmrazilo, ker sem se ob tem spomnila, kaj se je nam dogajalo v porodnišnici. Drugi dan po rojstvu našega Matica so v porodnišnici naredili test. Ko so ga pripeljali nazaj so mi rekli, da ne sliši in bodo naslednji dan poskušali še enkrat. Pogledala sem še na izvid, na katerem je pisalo ni odziva.
Bila sem v trenutku sesuta, kaj smo preživljali jaz in vsi domači tisti dan in tisto noč verjetno ne rabim razlagat. Pred očmi smo imeli najhujši scenarij.
Nato ga naslednji dan zopet pridejo iskat in ko pridejo nazaj, mi sestra pove, da sedaj na eno uho sliši, na drugo pa še vedno ne. Zajokala semod sreče, ker sem izvedela, da naš srček sliši vsaj na eno uho. Ko je to videla sestra, je rekla, da je to full pogosto, da v ušesih ostane še malo plodovnice in so ušeska zaradi tega zamašena. Mislim, katastrofa, da mi tega nobeden ni prejšnji dan razložil, ampak so mi enostavno rekli, da ne sliši. Čez en teden po odpustu iz porodnišnice smo šli še na pregled za drugo uho in je bilo vse v redu.

Sedaj je naš Matic star 5 mesecev in čisto normalno sliši. Upam, da sem ti s to mojo zgodbo pomagala, da se ne boš več sekirala, ker je sigurno vse OK.

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 20:27:42   
ElaM
Naši tud nikakor niso mogli tega izmerit, ni bilo odziva. Meni se je kar mešalo od skrbi. Uspelo je v 3 tretjem poskusu. Je pa res, da v Lj izmerijo odziv samo na eno uho, in potem piše v odpustnici normalen odziv vsaj enega ušesa.user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: merjenje sluha
4.10.2006 20:30:09   
kofetek2010
naši user posted image  so v PO izmerili v obeh ušesih user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: merjenje sluha
7.10.2006 13:22:24   
dory
Pri nas tud niso mogl na obeh pomert...mislim,da je bil ta desn problem...ampak nam je v 10dneh kar sva bla tam predzadnji dan le uspel...pa se to ne cisti ornk ampak so rekl,da ma itak prezko in bomo pri prvem cepljenju cez14 dni po tem,ko sva prsla domov...ponovil vajo ( prvo cepljenje je mel tok pozn zarad premejhne kilaze,drgac jih ze v porodnisnc)...in je rekla skafarjeva...vas otrocek slisi perfektno, le veckrat se bo naredil,da ne  :)

Je pa res, da je imel tamal po porodu eno uho za pol manjse kot drugo ...ni bil se dober zrihtan :)..pa se je v prvem letu vse zrihtal..

Pomoje ni razloga za skrb...sam hitr te pa znajo prestrasit...sploh pa s pretiranimi izjavami,da nc ne slis...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Rezano cvetje
F*R*U

Kateri cvet vas najbolj razveseli?

vrtnica (39%)

gerbera (5%)

tulipan (12%)

orhideja (24%)

drugo (10%)

bolj kakor rezano cvetje me razveseli lončnica (11%)


Število vseh glasov: 207

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!