|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zaposlitev za določen čas in nosečnost
4.10.2006 8:27:47   
Grizo
Hoj, Punce.
Mene pa zanima, če katera ve, kako je z zaposlitvijo za določen čas in porodniško. Če ti pogodba poteče ravno v času med nosečnostjo ali že med porodniško, ali imajo delodajalci sploh kakšno obvezo ali ti pogodba pač poteče?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zaposlitev za določen čas in nosečnost
4.10.2006 8:44:20   
Katrin
Meni je pogodba za določen čas potekla, ko sem bila na porodniškem dopustu.

Lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2006 8:45:15   
**NiNa**
Živjo Grizo!
po izkušnjah, ki sta jih imeli dve moji sestrični, delodajalec nima nobene obveze, če ti pogodba poteče. Eni je pogodba potekla en mesec preden bi nastopila porodniško, zato se je sama šla dogovorit in lepo prosit, če ji pogodbo podaljšajo za en mesec in nato nastopila porodniško, ki pa jo itak plačuje država. Po končani porodniški je bila brezposelna in jo je plačeval zavod še eno leto. Drugi sestrični pa je prej potekla pogodba pa se je s tem končalo, konec pogodbe konec delovnega razmerja. Ostala brezposelna, zanjo žal ne vem, kako je bilo, a je dobivala kaj podpore iz zavoda ali ne, ker je to bila njena prva zaposlitev in če nimaš vsaj eno leto delovne dobe ti menda nič ne pripada.
Upam, da sem ti kaj pomagala, verjetno bo pa katera druga bolj točno vedela.
pa pa

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2006 8:58:21   
Jelenche
Grizo,

če si bila vsaj eno leto pred nastopom porodniške zaposlena, ti pripada porodniška in vsi dodatki.

če ti bo pogodba potekla predno ti nastopi porodniška, ti bo država primaknila minimalno plačo (da ne boš imela izpad doohodka)

saj ne vem če sem ti dosti jasno napisala. Porodniška se računa tako, da se vzame povprečje zadnjih 12 plač od nastopa porodniške. če si bila eno leto zaposlena, ti bo država dala minimalno plačo v tistih mesecih, kjer več nisi imela pogodbe.

primer. porodniška nastopi febrauarja, pogodba ti pa poteče že oktobra.
računa se ti plača od jan06 do jan07, ker je tebi pogodba potekla že oktobra in imaš od novembra naprej 0 ti da država zraven okoli 60.000 sit na mesec (zaradi povprečja na koncu)

pa še link glede tega računanja in tvojih pravic, si kar lepo vse preberi

user posted image

http://www.csd-lj-siska.si/splosno/index.asp

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2006 9:01:51   
Jelenche
aja,

na vprašanje ti pa nisem odgovorila

pogodba ti pač poteče, nimajo nobene obeznosti do tebe

ja ja ja

pa tok jamrajo zaradi nizke natalitete

user posted image  user posted image  user posted image

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2006 9:04:13   
janusha
ja se strinjam z Nino, res je da delodajalec nima nobene obveze do tebe če imaš pogodbo le za določen čas, sploh če greš na porodniško, še celo dober razlog mu daš za odpust, s tem ne želim povedati, da nikar tega delat, ampak le to da je vse odvisno od delodajalca, če dobro delaš, oziroma so s teboj zadovoljni in te imajo tako ali tako namen enkrat v prihodnosti zaposliti za nedoločen čas, potem se nimaš česa bati, sama delam v firmi, v kateri smo imeli že tri take primere pa so sedaj vse že zaposlene za nedoločen čas, ena je celo med porodniško dobila pogodbo. V glavnem, če te bo pa delodajalec odpustil zaradi tega, v tej firmi verjetno nikoli ali bi zelo težko dobila za nedoločen čas, saj je vendar normalno od ženske da bo nekrat v prihodnosti imela otroke kaj ni tako, moramo skrbeti za rodnostuser posted image . Upam da se ti bo vse dobro izteklo, ti le brez skrbi pa misli le na bitjece v sebi, za službo bo še celo življenje čas. 

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2006 9:10:40   
pravljica
ne vem, če je ravno pravi izraz, da te delodajalec "odpusti" user posted image  saj je že vnaprej dogovorjeno, da zaposlitev velja za DOLOČEN čas, potem pač poteče, nisi odpuščen a ne user posted image

meni je poteklo med porodniško...po izteku pogodbe sem šla v službo po del. knjižico, ki je bila pri meni do konca porodniške, potem sem jo v 8. dneh morala odnest na zavod, da sem bila upravičena še do 3-mesečnega nadomestila z njihove strani

yeah, thats me ;)

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2006 9:12:52   
Zofy
Jaz tudi lahko samo potrdim, da je tako, kot punce pravijo. Lahko pa še dodam koristen nasvet: če si z delodajalcem v dobrih odnosih ga prosi, da te v času, ko boš na porodniški ne odjavi z zdravstvenega (al kje te že more prijaviti???). V kolikor te ne bo odjavil, boš v očeh države še vedno zaposlena, tako da ti bo še cel čas porodniške tekla delovna doba. Delodajalca to nič ne stane, saj tvojo porodniško plača zavrovalnica, tebi pa taka varianta ful koristi - če ne zaradi drugega zaradi delovne dobe in obveznega zavarovanja, ki ti ga v takem primeru ni potrebno plačevati.

(odgovor članu janusha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2006 9:22:36   
NTS
Zofy, ni čisto tako. Namreč meni je pogodba potekla med porodniško, pa so mi delavno knjižico kar lepo poslali domov. Še vedno jo imam doma in jo moram odnesti na zavod 8 dni po izteku porodniške. Sem pa javila na CSD, da sem dobila knjigo, tako da so me oni zavarovali za čas porodniške, prav tako pa mi teče tudi delavna doba. Delodajalec nima z mano popolnoma nič v času ko sem na porodniški - vse se ureja na CSD. Ko pa to preteče pa se ureja na borzi.

Grizo, ne se sekirati, samo misli na svojo pikico, verjemi da se ostalo vse uredi, če se je našla ena služba se bo druga tudi.
Uživaj čas, ko si v porodniški user posted image user posted image  za tebe in user posted image

lp

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2006 10:03:03   
Anonimen
Punce imajo prav glede vseh pravil okoli tega. Prijateljica je bila na istem kot ti, pa je delodajalca lepo  prosila, da jo še za naprej zaposli (pogodba za določeni delovni čas do konca porodniške) in v kolikor ne bi mogla iti na bolniško, bi si sama plačevala davke in prispevke za plačo (place seveda ne dobis), je pa fino da imaš prikazano, ker imas potem visjo porodniško, ker je tista osnova, ki ti jo da država namesto plaće, precej nižja.

(odgovor članu NTS)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2006 13:14:55   
Zofy
NTS, pri nas so pa naredili tako, da kolegice, ki je šla na porodniško, niso odjavili - to mi je sama rekla. Mogoče je tudi to opcija, je pa ful fajn tvoja informacija, da ti v vsakem primeru med porodniško teče delovna doba...tako da se nam sploh ni treba sekirat...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2006 8:32:28   
Grizo
Hvala punce za vse odgovore!
Jaz še nisem srečka user posted image , delava pa na tem zelo intenzivno user posted image , ker imam tako diagnozo, da ni preveč priporočjivo čakat.
Moj user posted image  je ravno pustil službo, da bi lahko začel na svojem, jaz pa sem dobila svojo prvo službo za določen čas (1 leto). Zdaj me pa skrbi kako bova, če nama končno uspe narediti user posted image . In stvari niso preveč rožnate...
Ampak sva se odločila, da se delanju na user posted image  pač ne bova odpovedala, pa naj bo kar hoče!

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2006 14:39:18   
Anonimen
Pozdravljene,

zgoraj je ena omenjala da si do porodniške upravičen če si zaposlen več kot eno leto. Kaj pa če zanosiš in še sploh nimaš delovne dobe, kako pa je potem s tem, ti pripada samo socialna pomoč ali ti država da kaj več?

LP Anka

(odgovor članu Grizo)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2006 19:58:39   
Anonimen
Starševski dodatek okoli 40.000 tolarjev.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2006 20:15:59   
Anonimen
ali si do starševskega dodatka upravičen tudi, če nisi zaposlen in ima mož povprečno slovensko plačo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2006 20:17:54   
Anonimen
Uf, ja, bi rekla, da ja. Če si brez porodniške, ti pripada starševski dodatek, neodvisno od partnerja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
5.10.2006 20:55:18   
Zofy
Se strinjam. Starševski dodatek ti pripada v vsakem primeru, za otroški dodatek se pa gleda tudi partnerjev dohodek. Vse je lepo razloženo tu: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.10.2006 11:06:17   
blue sky
Grizo, tudi jaz sem na istem kot ti. Zaposlena sem preko javnih del za eno leto in konec decembra mi poteče pogodba. Tudi mene zanima, ali me bodo vzeli v službo ali ne. user posted image  Rok imam 2. marca, tako da zdaj sploh ne vem, kako se bo vse skupaj izteklo.

Upajmo na najboljše!user posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?