|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   madeži goste hrane ...
1.10.2006 22:37:48   
ČebelicaMaja
Mi smo še na začetku uvajanja GH, pa imamo že vse slinčke, tetra krpice, nekaj majčk in hlačk označene s flekci, ki pa samo z običajnim praškom ne grejo doluser posted image ...zaradi možnosti alergij se bojim dodajat kakšno kemijo (Vanish, belila ali kaj podobnega-stari smo 5,5 m)-) pa me zanima s čim ste ve čistile flekce? Hvala z odgovore...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: madeži goste hrane ...
1.10.2006 22:41:32   
Twetty
Js sem vedn uporabljala odstranjevalec madežov,isto mehčalec pa nikol nismo imel nobene alergije,niti izpuščajčka.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2006 22:53:35   
ČebelicaMaja
Ja vem, da se sliš kot da kompliciram, pa sem samo previdna, ker sem astmatik in imam sama zadost alergij pa še pediatrinja me je opozorila, da ima otrok zato 30% več možnosti, da zboli za astmo ali alergijo (tudi jaz jo imam po babici)... toliko o razlogu zakaj ne in zakaj previdnost...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2006 22:59:24   
eya
Poskušaj slinčke takoj vsaj namočit...sicer pa so slinčki itak samo za papcanje in se jaz sploh ne sekiram, če kak madež ostane gor...

Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2006 10:07:13   
sarazan
Za silo se madežev znebiš že s tem, da slinček obrneš okoli.
Verjetno uporabljaš tiste, ki so na eni strani iz blaga, na drugi pa plastificirani. Če pade malo hrane na plastični del, samo obrišeš z robčkom ali papirnato brisačo.

Jaz pa že od začetka uporabljam Vanish in gre vse super stran. Slinčke in vse zapacane oblekce ter krpice en dan pred pranjem namočim, potem pa normalno operem z Arielom za otroke. V programu imam nastavljeno dodatno spiranje.
Do sedaj (tako perem že 4 mesece) še ni bilo težav. Smo pa tudi alergiki.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
2.10.2006 10:23:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sarazan)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2006 11:44:52   
pikicaa
Sem slišala eno varianto, da z mlekom podrgneš madež od sadja ali zelenjave in potem opereš z navadnim praškom. Še nisem poskusila, ker še ne jemo goste hrane. Baje gre vse stran.

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2006 13:42:36   
tea
Jaz uporabljam Bio shout od Johnsona. Pred pranjem namažem, malo podrgnem in operem. Pa gredo skoraj vsi flekci dol. Če pa ne gre, operem na 90 stopinj. V skrajni sili sem pa tudi že v piskru kuhalauser posted image , tko ko stare mame včasih.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2006 14:15:25   
jana26
Ravno pred kratkim sem madeže odstranila iz slinčkov, pleničk in ostalih majčk, ki sem jih hotela že vreči v kanto, da sem jih prekuhala na štedilniku, v vodo pa sem dodala veliko praška (5 l vode, ena merica praška raje več), ker če je premalo praška ne gre stran. Vse skupaj sem pustila, da je nekaj časa vrelo. Slinček ali majčke na katerih se madež ni takoj odstranil sem kuhala malo dlje.
Vse pa potem dala na izpiranje v pravlni stroj.

Zagotovo se je odstranil še tako trdovraten madež, ki ga prej ne Venish, Meglio in ostali praški niso odstranili.

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.10.2006 20:40:44   
andrejaz
IZVIRNO SPOROČILO: jana26

Ravno pred kratkim sem madeže odstranila iz slinčkov, pleničk in ostalih majčk, ki sem jih hotela že vreči v kanto, da sem jih prekuhala na štedilniku, v vodo pa sem dodala veliko praška (5 l vode, ena merica praška raje več), ker če je premalo praška ne gre stran. Vse skupaj sem pustila, da je nekaj časa vrelo. Slinček ali majčke na katerih se madež ni takoj odstranil sem kuhala malo dlje.
Vse pa potem dala na izpiranje v pravlni stroj.

Zagotovo se je odstranil še tako trdovraten madež, ki ga prej ne Venish, Meglio in ostali praški niso odstranili.

Tudi jaz uporablja tak način

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu jana26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2006 22:58:26   
coco
A pa je ta način primeren tudi za pranje barvastih cunjic, tistih pri katerih na deklaraciji piše, da se lahko perejo le do 40st.?user posted image

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.10.2006 20:48:39   
andrejaz
Pri meni so zaenkrat vse cunje "preživele" kuhanje na štedilniku kljub deklaraciji npr. 40 stopinj. Kljub temu pa rajši kuham vsako cunjo posebej, če bi se kdaj zgodilo da bi spustila barvo. Cunjo pa dam iz lonca takoj ko izgine flek zato je tudi bolje kuhati vsako posebej.

< Sporočilo je popravil andrejaz -- 16.10.2006 20:49:48 >

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.10.2006 21:50:23   
žiža
user posted image Jaz pa dejansko nimam nobenih problemov, da bi kakšni madeži ostajali. Pa je naša packa na kubik. Peremo z Ava praškom, mehčalec tud dodajam, če se glih zgodi da kaj not ostane pa še enkrat operem pa je. sem pa tja tud kakšno merico veniša uporabim, ampak res redko.
REs pa je da so ti novi kompaktni praški, ko je kao treba dat manjšo merico za en k...user posted image  če tako pereš pa res not vse ostane. Jaz dam enako merico kot prej oz. uporabljam še stare navadne AVa praške.
Ja kar se tiče alergij pa mislim da pri slinčkih in pri zgornjih oblačilih ni treba skrbeti. Saj ne pridejo direk na kožo.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Katero ime izbrati za punčko?
mmmv

Kaj vam je lepše

Maša (63%)

Tjaša (37%)

Število vseh glasov: 257

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!