madeži goste hrane ... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

ČebelicaMaja -> madeži goste hrane ... (1.10.2006 22:37:48)

Mi smo še na začetku uvajanja GH, pa imamo že vse slinčke, tetra krpice, nekaj majčk in hlačk označene s flekci, ki pa samo z običajnim praškom ne grejo dol[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...zaradi možnosti alergij se bojim dodajat kakšno kemijo (Vanish, belila ali kaj podobnega-stari smo 5,5 m)-) pa me zanima s čim ste ve čistile flekce? Hvala z odgovore...

Twetty -> RE: madeži goste hrane ... (1.10.2006 22:41:32)

Js sem vedn uporabljala odstranjevalec madežov,isto mehčalec pa nikol nismo imel nobene alergije,niti izpuščajčka.

ČebelicaMaja -> RE: madeži goste hrane ... (1.10.2006 22:53:35)

Ja vem, da se sliš kot da kompliciram, pa sem samo previdna, ker sem astmatik in imam sama zadost alergij pa še pediatrinja me je opozorila, da ima otrok zato 30% več možnosti, da zboli za astmo ali alergijo (tudi jaz jo imam po babici)... toliko o razlogu zakaj ne in zakaj previdnost...

eya -> RE: madeži goste hrane ... (1.10.2006 22:59:24)

Poskušaj slinčke takoj vsaj namočit...sicer pa so slinčki itak samo za papcanje in se jaz sploh ne sekiram, če kak madež ostane gor...

sarazan -> RE: madeži goste hrane ... (2.10.2006 10:07:13)

Za silo se madežev znebiš že s tem, da slinček obrneš okoli.
Verjetno uporabljaš tiste, ki so na eni strani iz blaga, na drugi pa plastificirani. Če pade malo hrane na plastični del, samo obrišeš z robčkom ali papirnato brisačo.

Jaz pa že od začetka uporabljam Vanish in gre vse super stran. Slinčke in vse zapacane oblekce ter krpice en dan pred pranjem namočim, potem pa normalno operem z Arielom za otroke. V programu imam nastavljeno dodatno spiranje.
Do sedaj (tako perem že 4 mesece) še ni bilo težav. Smo pa tudi alergiki.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.10.2006 10:23:37)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pikicaa -> RE: madeži goste hrane ... (2.10.2006 11:44:52)

Sem slišala eno varianto, da z mlekom podrgneš madež od sadja ali zelenjave in potem opereš z navadnim praškom. Še nisem poskusila, ker še ne jemo goste hrane. Baje gre vse stran.

tea -> RE: madeži goste hrane ... (2.10.2006 13:42:36)

Jaz uporabljam Bio shout od Johnsona. Pred pranjem namažem, malo podrgnem in operem. Pa gredo skoraj vsi flekci dol. Če pa ne gre, operem na 90 stopinj. V skrajni sili sem pa tudi že v piskru kuhala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], tko ko stare mame včasih.

jana26 -> RE: madeži goste hrane ... (2.10.2006 14:15:25)

Ravno pred kratkim sem madeže odstranila iz slinčkov, pleničk in ostalih majčk, ki sem jih hotela že vreči v kanto, da sem jih prekuhala na štedilniku, v vodo pa sem dodala veliko praška (5 l vode, ena merica praška raje več), ker če je premalo praška ne gre stran. Vse skupaj sem pustila, da je nekaj časa vrelo. Slinček ali majčke na katerih se madež ni takoj odstranil sem kuhala malo dlje.
Vse pa potem dala na izpiranje v pravlni stroj.

Zagotovo se je odstranil še tako trdovraten madež, ki ga prej ne Venish, Meglio in ostali praški niso odstranili.

andrejaz -> RE: madeži goste hrane ... (3.10.2006 20:40:44)

IZVIRNO SPOROČILO: jana26

Ravno pred kratkim sem madeže odstranila iz slinčkov, pleničk in ostalih majčk, ki sem jih hotela že vreči v kanto, da sem jih prekuhala na štedilniku, v vodo pa sem dodala veliko praška (5 l vode, ena merica praška raje več), ker če je premalo praška ne gre stran. Vse skupaj sem pustila, da je nekaj časa vrelo. Slinček ali majčke na katerih se madež ni takoj odstranil sem kuhala malo dlje.
Vse pa potem dala na izpiranje v pravlni stroj.

Zagotovo se je odstranil še tako trdovraten madež, ki ga prej ne Venish, Meglio in ostali praški niso odstranili.

Tudi jaz uporablja tak način

coco -> RE: madeži goste hrane ... (13.10.2006 22:58:26)

A pa je ta način primeren tudi za pranje barvastih cunjic, tistih pri katerih na deklaraciji piše, da se lahko perejo le do 40st.?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

andrejaz -> RE: madeži goste hrane ... (16.10.2006 20:48:39)

Pri meni so zaenkrat vse cunje "preživele" kuhanje na štedilniku kljub deklaraciji npr. 40 stopinj. Kljub temu pa rajši kuham vsako cunjo posebej, če bi se kdaj zgodilo da bi spustila barvo. Cunjo pa dam iz lonca takoj ko izgine flek zato je tudi bolje kuhati vsako posebej.

žiža -> RE: madeži goste hrane ... (16.10.2006 21:50:23)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Jaz pa dejansko nimam nobenih problemov, da bi kakšni madeži ostajali. Pa je naša packa na kubik. Peremo z Ava praškom, mehčalec tud dodajam, če se glih zgodi da kaj not ostane pa še enkrat operem pa je. sem pa tja tud kakšno merico veniša uporabim, ampak res redko.
REs pa je da so ti novi kompaktni praški, ko je kao treba dat manjšo merico za en k...[sm=smiley35.gif] če tako pereš pa res not vse ostane. Jaz dam enako merico kot prej oz. uporabljam še stare navadne AVa praške.
Ja kar se tiče alergij pa mislim da pri slinčkih in pri zgornjih oblačilih ni treba skrbeti. Saj ne pridejo direk na kožo.

Stran: [1]